Hizlica gireyim.
1 hafta once 5000 liraya yurt disi cihazi olarak aldim. Telefon 8/256 modeli ve sifir.
Niye bu kadar ucuzdu? 1 yildir telefoncunun elindeymis, kurtulmak icin o fiyata verdi. Zaten baska dukkanda da bulamamistim.
Puanlamalar benim ihtiyaclarimi karsilama seviyesine ve aldığım fiyata gore yapildi.
1 hafta once 5000 liraya yurt disi cihazi olarak aldim. Telefon 8/256 modeli ve sifir.
Niye bu kadar ucuzdu? 1 yildir telefoncunun elindeymis, kurtulmak icin o fiyata verdi. Zaten baska dukkanda da bulamamistim.
Puanlamalar benim ihtiyaclarimi karsilama seviyesine ve aldığım fiyata gore yapildi.
Ekran
Gercekten cok guzel AMOLED bir ekrani var. Renkler dogru ve canli. Dolby Vision ve HDR cok fark ettiriyor. Artik filmlerden ve dizilerden cok daha fazla keyif aliyorum. Kamera deliginin de minicik olmasi guzel.
Arkadasimin iPhone 14 Pro Max'i ile karsilastirinca Poco'nun ekrani az farkla daha guzel gozukuyor. Sasirtti acikcasi.
120 Hz'de kullaniyorum. Animasyonlar cok daha akici geliyor.
Ekran koruyucu bulamadigimdan dolayi Note 12 Pro'nun ekran koruyucusunu taktirdim, bu yuzden cerceveler bir tik kalinlasti ama rahatsiz etmiyor.
Kilifi da Aliexpress'ten almayi dunusuyorum.
Ekranda tek elestirebilecegim sey gunes isigi altinda ust duzey performans verememesi. Ekranin gozukmesi icin renkleri daha acik hale getiriyor. Gunes altinda kulanilabilir ama daha iyi olabilirdi.
En dusuk parlaklik seviyesi bir tik yuksek gibi ama sorun degil.
Bu arada belirteyim, AOD 10 saniye degil. Istediginiz zaman araliginda surekli acik kalabiliyor. Isterseniz de 10 saniye.
10/10
Arkadasimin iPhone 14 Pro Max'i ile karsilastirinca Poco'nun ekrani az farkla daha guzel gozukuyor. Sasirtti acikcasi.
120 Hz'de kullaniyorum. Animasyonlar cok daha akici geliyor.
Ekran koruyucu bulamadigimdan dolayi Note 12 Pro'nun ekran koruyucusunu taktirdim, bu yuzden cerceveler bir tik kalinlasti ama rahatsiz etmiyor.
Kilifi da Aliexpress'ten almayi dunusuyorum.
Ekranda tek elestirebilecegim sey gunes isigi altinda ust duzey performans verememesi. Ekranin gozukmesi icin renkleri daha acik hale getiriyor. Gunes altinda kulanilabilir ama daha iyi olabilirdi.
En dusuk parlaklik seviyesi bir tik yuksek gibi ama sorun degil.
Bu arada belirteyim, AOD 10 saniye degil. Istediginiz zaman araliginda surekli acik kalabiliyor. Isterseniz de 10 saniye.
10/10
Ses
Dolby Atmos'un dogru duzgun calistigini ilk kez bu telefonla deneyimledim. Hem kendi hoparlorlerinin sesi guzel cikiyor hem de kablosuz kulakliklardaki sesi cok daha doygun hale getiriyor.
10/10
10/10
Performans
SD 870'in 7 nm ile uretilmesine ragmen cok verimli calistigini soyleyebilirim. Oyunlarda, performans testlerinde cihaz isinmadi bile. Birkaç özürlü oyunda biraz ısındı ama rahatsız edecek kadar değil. Kis mevsiminin de etkisi vardir herhalde. Onun disinda takilma, donma gibi seylerle hic karsilasmadim. Oyun olarak COD Mobile, Asphalt 9, Diablo Immortal ve birkaç farklı oyun daha oynuyorum arada, en yuksek ayarlarda bile son derece akici hepsi.
UFS 3.1 cok hissettiriyor. Yuksek bitrateli filmlerde bile neredeyse gecikmesiz seeking yapabiliyorum. RAM'lerin de DDR5 olmasi buyuk arti.
10/10
UFS 3.1 cok hissettiriyor. Yuksek bitrateli filmlerde bile neredeyse gecikmesiz seeking yapabiliyorum. RAM'lerin de DDR5 olmasi buyuk arti.
10/10
Batarya
Acikcasi bataryayi ciddi bir teste tabi tutmadim ancak 1 gunumu rahat cikariyor benim.
Kullanim senaryomda genelde video izlemek, muzik, internette dolasmak, 1 saate yakin oyun ve ağırlıklı olarak mesajlasma uygulamalari var. 9-6 saat arası ekran süresi veriyor.
En guzel yani ise 20 dakikada 0'dan 70'e gelmesi. Hayat kolaylastiran bir sey bu hizli sarj.
0'dan 100'e reklamda vaadedilen gibi 38 dakikada olmasa da yaklaşık 45 dakika icerisinde ulasiyor.
Sarjda isiniyor ki bu normal.
9/10
Kullanim senaryomda genelde video izlemek, muzik, internette dolasmak, 1 saate yakin oyun ve ağırlıklı olarak mesajlasma uygulamalari var. 9-6 saat arası ekran süresi veriyor.
En guzel yani ise 20 dakikada 0'dan 70'e gelmesi. Hayat kolaylastiran bir sey bu hizli sarj.
0'dan 100'e reklamda vaadedilen gibi 38 dakikada olmasa da yaklaşık 45 dakika icerisinde ulasiyor.
Sarjda isiniyor ki bu normal.
9/10
Kamera
Acikcasi cogu kisi kameradan sikayetci oldugu icin bir beklentim yoktu kameradan ancak ana kamera beni tatmin etti. Zaten kamera kullanmiyorum pek. OIS basarili bir sekilde calisiyor. Birkac tane oylesine cektigim resmi eklerim daha sonra.
On kamera ise kotu maalesef. Bulanik cikiyor, detaylar belli degil. Renkler de pek canli degil. Eski Note 8 telefonumdaki on kamera daha iyiydi bence.
7/10
On kamera ise kotu maalesef. Bulanik cikiyor, detaylar belli degil. Renkler de pek canli degil. Eski Note 8 telefonumdaki on kamera daha iyiydi bence.
7/10
MIUI 14
MIUI 13 ile geldi, kullanmadan direkt 14'e guncelledim. Eski MIUI'dan cok cok daha iyi durumda. Sacma sapan hatalar ve donmalara denk gelmedim.
Aslinda alir almaz Custom ROM atacaktim ama MIUI'in yeni halini denemek istedim, bir sorun cikmazsa Custom ROM'a gecmeyi dusunmuyorum.
Genel olarak telefondan çok memnunum. Aldığım fiyatı da düşününce memnun olmamak tuhaf olurdu zaten.
Merak ettiğiniz şeyleri sorabilirsiniz.
Aslinda alir almaz Custom ROM atacaktim ama MIUI'in yeni halini denemek istedim, bir sorun cikmazsa Custom ROM'a gecmeyi dusunmuyorum.
Genel olarak telefondan çok memnunum. Aldığım fiyatı da düşününce memnun olmamak tuhaf olurdu zaten.
Merak ettiğiniz şeyleri sorabilirsiniz.
Son düzenleme: