Poco X3 PRO diğer telefonlara göre az ses veriyor

Art The Clown

Üstün
Arkadaşlar Poco X3 PRO var diğer marka telefonlara göre daha az ses veriyor. Ne yapmalıyım?

DXO'nun teslerine bakıldığında zaten hoparlörünün beklentinin altında bir performans sergilediğini paylaşmışlar. Basların çok yumuşak olması, çevresel sesin çapını az olması, fabrika çıkışlı ekolayzer ayarından dolayı bazı seslerin olması gerektiğinden farklı ve değişik çıkması ve çevirmeye üşendiğim farklı sebeplerden dolayı telefonun sesinin daha az ve kalitesiz geliyor olması normal. Testlere bakıldığında çok da bir şey beklememek gerektiğini anladım.

İfadeler: 409
Gayet normal hocam. POCO gibi bir telefondan bahsediyoruz.

Artı -3 Eksi

''Loud enough'' ne zamandan beridir ''beklentinin altinda'' demek oluyor?
Basların çok yumuşak olması,
Baslara yumusak dememisler, direkt yok demisler. Hatta rehberde ''soft'' kelimesi sadece 2 kere geciyor ve bunda da ''soft volume'' yazmislar, bu yumusak bas demek degil.
çevresel sesin çapının az olması,

?
ve çevirmeye üşendiğim...
Evet, bu belli oluyor.
farklı sebeplerden dolayı telefonun sesinin daha az ve kalitesiz geliyor olması normal.
Bass ve treble olmayan bir hoparlor tamamen kalitesizdir demek yanlis, klasik muzik disinda bir eksigi olacagini dusunmuyorum ki DXO da boyle demis.
Testlere bakıldığında çok da bir şey beklememek gerektiğini anladım.
''Punching above its weight'' denmis attiginiz testte ve bu durumu gayet acikliyor. Fiyatina ve segmentine gore hoparlorleri gayet iyi, sadece treble ve bass konusunda eksik oldugu belirtilmis, o da bu segmentte gayet normal seyler. DXO'yu zaten referans olarak almak pek saglikli degil, GSMArena gibi sitelerin testleri cok daha saglikli.

Maksimum sese iyi denmis ancak konu sahibi yeterince ses vermedigini belirtiyor, hoparlorlerinin temiz oldugunu varsayiyorum (degilse MIUI ayarlarinda hoparlor temizleme var, kullaniniz) ve MIUI ses ayarlarindan butun ses efektlerini (aciksa) kapatmasini, varsa yuksek ses icin olan bir ekolayzir ayari kullanmasini ve bir volume booster edinmesini oneririm.

Ne güzel çevirmişsin hocam sen öyle ya yanlış yanlış? İnsan bilmiyorsa ayıp olmasın diye sağ Click yapıp çevir tuşuna basar da biraz bakar. Artı olarak arkadaşın dediği gibi DxOMark sitesini pek de önemsememek lazım çünkü çok saçma modeller çok saçma şekilde bazı modellere göre önde gösteriliyor. Paramı alıyorlar yoksa ekip mi değişti bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…