Cyberpunk Orion Unreal Engine kullanacak diye biliyorum.
Evet, Unreal Engine 5 kullanacak.

Oyunu çok uzun bir süre önce tanıttılar ve insanlar heyecanlanınca çok baskı oldu. Ertelemelere rağmen kendileri de tarih verince bu baskı iyice arttı. Yine de çıktığında 100 FPS üzerinde alıp bitirmiştim. Yalnızca birkaç hata meydana gelmişti. Bölümü geçebilmek için kaydımı yeniden yüklemem falan gerekti. Erken çıksa da COVID sürecinde çok iyi bir moral oldu ve gerçekten eğlendirdi. Kendileri de zorluk çekiyordu zaten. Aylarca oyunu kötüleyecek bir durum yoktu. Firma da zaten ilgisiyle biliniyor. Sorunları çözdüler ve mükemmel bir DLC de geldi. Online modu gelmese de memnunum. Keanu Reeves oluşu bile yeter.

The Witcher ile bu tarz sorunları olmayacak. Motor da hazır olunca kolaylıkla işlerini halledebileceklerini düşünüyorum. Kendi ekiplerini yeniden eğitseler bile yeni çalışan aldıklarında zaten motor hakkında bilgisi olan birisi olacak.
Evet, çok çok erken tanıttılar. 2012'de tanıtılması aslında yatırım parasını almak içindi. Oyun gerçekte 2016'da geliştirilmeye başlandı ve 2020'ye kadar sürdü; yani 4 sene boyunca geliştirme devam etti. Senin dediğin gibi, insanlar çok baskı yaptı. Baskı arttıkça yatırımlardaki baskı da arttı ve oyun erken çıkarılmak zorunda kaldı. Şu anda ise sağlam bir şekilde çalışıyor.

Utanmasam Cyberpunk'a ne gerek vardı diyeceğim. 10 yıl ya 10 koca yıl. Dragon Age bile çıktı ordan hesap edin. Şimdi en az bir 5 yıl daha gelmez.