Bende RTX 4090 seviyesinde olmadığını biliyorum fakat saf güç neye göre daha önde AMD de benzer klasmanda değil. Benim söylemek istediğim ikisinin de tepe modelleri arasında bile fark var. Yoksa ben de biliyorum RTX 4080 Super gücünde olduğunu ama sen saf performans deyince bende en tepe modellerini kiyasladim. Doğrusunu söylemek gerekirse benim için AMD üst klasman da alınabilecek bir ekran kartı değil çünkü, üst seviye denilen şey bazı şeylerin yapılabilip bazı şeylerin yapılamaması değildir. Her şeyin bir bütün olarak çok yüksek performans vermesi gerektiği anlamına gelir. Yani Ray Tracing veya yayın veyahut başka bir şey de sorun yasamamalisin. Bu üst seviyeye hitap eden bir yaklaşım değildir. Yani en tepe model alacağım canım yayın açmak istedi en tepe model kullanıyorum açabilir miyim düşünmek zorunda değilim. En üst seviye kart alan insanlar bu tip şeyleri düşünmezler.

Bende RTX 4090 seviyesinde olmadığını biliyorum fakat saf güç neye göre daha önde AMD de benzer klasmanda değil. Benim söylemek istediğim ikisinin de tepe modelleri arasında bile fark var. Yoksa ben de biliyorum RTX 4080 Super gücünde olduğunu ama sen saf performans deyince bende en tepe modellerini kiyasladim. Doğrusunu söylemek gerekirse benim için AMD üst klasman da alınabilecek bir ekran kartı değil çünkü, üst seviye denilen şey bazı şeylerin yapılabilip bazı şeylerin yapılamaması değildir. Her şeyin bir bütün olarak çok yüksek performans vermesi gerektiği anlamına gelir. Yani Ray Tracing veya yayın veyahut başka bir şey de sorun yasamamalisin. Bu üst seviyeye hitap eden bir yaklaşım değildir. Yani en tepe model alacağım canım yayın açmak istedi en tepe model kullanıyorum açabilir miyim düşünmek zorunda değilim. En üst seviye kart alan insanlar bu tip şeyleri düşünmezler.

Ben oyun oynamak için aldığım kartın yapay zeka donanımı veya yayın özelliklerini niye umursayayım ki? Ben sadece oyun oynuyorum diğer hiçbir iş için ekran kartını kullanmıyorum. Dolayısıyla AMD benim gibi insanlar için gayet ideal bir tercih oluyor. ₺18.500'ye 7800XT aldım muadili 4070 Super en dandik modeli ₺23000-24.000'e ki ben aldığım zaman bu fiyata sadece 4070 alınabiliyordu çünkü super modeli yoktu. RT ise zaten bahsedildiği gibi ölü bir teknoloji daha çok yolu var. En azından 4000 serisi için sırf RT için alınacağını düşünmüyorum.

Lazye ya biz anlatamıyoruz ya sen anlamak istemiyorsun. Büyük harflerle yazmak da yasak. Yahu ray tracingi önemsemeyen ve yayın açmayan birisi neden 6-7k fazla para versin? En üst seviye kart almıyorsun. Bugün 4080S orta derece kaliteli bir kartı 42-44k diyelim, 7900 XTX Nitro+ vapor 37-38'e düşerse tak diye alınır. Fps / para hesabı yapıyoruz. Frame generation gibi ucube bir teknoloji bunu telafi etmez.

Lazye ya biz anlatamıyoruz ya sen anlamak istemiyorsun. Büyük harflerle yazmak da yasak. Yahu Ray Tracing'i önemsemeyen ve yayın açmayan birisi neden 6-7k fazla para versin? En üst seviye kart almıyorsun. Bugün 4080S orta derece kaliteli bir kartı 42-44K diyelim, 7900 XTX Nitro+ Vapor 37-38'e düşerse tak diye alınır. FPS / para hesabı yapıyoruz. Frame generation gibi ucube bir teknoloji bunu telafi etmez.

Öncelikle üsluba dikkat edelim konuşurken bir şey anlamadığım yok burası açık bir platform ve isteyen fikirlerini belirli bir ölçüde paylaşması son derece doğal herkes aynı düşünce de olmak zorunda değil. Benim söylediğim şey AMD ekran kartı üst düzey alan bir insan 790XTX sadece değil tüm üst düzey ekran kartlarını alan bir insan neden bunu düşünüp 5K 6K eksik para vermeyi düşünerekten bir ekran kartı alsın. Sen az çok AMD sorunları bilip beni ilgilendirmiyor diye almayabilirsin ama son tüketici bunun hesabını yaparak mı alıyor?

Adam üst düzey kart aynısı sadece biri NVIDIA diye daha pahalı gözüyle AMD ekran kartına yönelerek alıyor.

iPhone 16 Pro Max ile Honor 200 Pro arasında adam niye iPhone alıyor kamerası daha iyi diye ama Honor 200 Pro alan adam kamerası çekmiyor diye almamazlik yapmıyor kamerası sadece iPhone kadar iyi değil diye alıyor. Benim burada söylediğim şeyi direk yapamıyorsun diyorum. Oyun oynarken bunu yapamıyorsun diyorum. Bunu sen bilerek alabilirsin bunu herkes bilmek zorunda değil. Herkes ekran kartlarının frekans TDP değerlerine kadar bilmek zorunda değil söylediğim şey bu, konu gereksiz uzuyor ve amacı dışına çıkıyor. Ek bir şey yazmayacağım. Şöylediğim şey gayet açık ve net.

Stock ayarlarda kullanacak arkadaşlar 5-10 FPS için AMD almamalı. Eğer OC yapacaksa aradaki fark artıyor. İki kartta OC yapabiliyor ama 7900GRE daha yetenekli bir kart. O yüzden AMD daha mantıklı.

Hardware unboxed ı severim, çok iyi kanaldır fakat verdiğin veriler tamamen yanlış. Oradaki kart nitro+ normal bir kart değil ciddi anlamda sınırlarda OC yapılmış bir kartın üstüne bir OC daha çekiliyor zaten nitro+ 300-310W gibi deli dehşet bir güç tüketimine sahipken üstüne bir OC ile 350W gibi değerleri rahat görecektir bu da son kullanıcı için mantıksız ötesi değerler.

Bellek update den sonra bile 7900 GRE nin saf performansta dengi 4070 Superdir, 4070 Ti değil hele 4070 Ti super hiç hiç değil. Verdiğin linkte bile nitro+ a OC yapıldığı halde 4070 Ti super in gerisinde yani çok çok zorlama bir senaryoda bile geride kalıyor o yüzden 7900XT dengi kartı alıp da 7900 GRE karşısına konumlandırmaya gerek yok.

Hardware unboxed ı severim, çok iyi kanaldır fakat verdiğin veriler tamamen yanlış. Oradaki kart Nitro+ normal bir kart değil ciddi anlamda sınırlarda OC yapılmış bir kartın üstüne bir OC daha çekiliyor zaten Nitro+ 300-310W gibi deli dehşet bir güç tüketimine sahipken üstüne bir OC ile 350W gibi değerleri rahat görecektir bu da son kullanıcı için mantıksız ötesi değerler.

Bellek Update'den sonra bile 7900 GRE'nin saf performansta dengi 4070 Super'dir, 4070 Ti değil hele 4070 Ti super hiç hiç değil. Verdiğin linkte bile Nitro+ a OC yapıldığı halde 4070 Ti super in gerisinde yani çok çok zorlama bir senaryoda bile geride kalıyor o yüzden 7900XT dengi kartı alıp da 7900 GRE karşısına konumlandırmaya gerek yok.

Dostum video eski farkındaysan. 7 ay öncesinden bahsediyoruz. İlk çıktığında RX 7900 XTX NVIDIA rakibi 4080'den %2-3 daha iyiyken şu an yenilenmiş 4080 Super'e bazı oyunlarda 10 FPS fark atıyor.
2 ay öncesi bu video. Gördün mü? Gayet de OC ile 4070 Ti süper dengi bir kart.

Desktop Screenshot 2024.11.06 - 21.50.46.82.webp

Yine eski bir zamandan test. OC ile 7900XT'den 4 FPS düşük alıyor. Hem de konudaki model ile aynı. Güncel olarak test yapılsa daha iyisini bile verir. Bilgin olsun alttaki resim mart ayından. Şu an aynı test yapılsa 4070 Ti süper'den aşağı kalır yanı yok.

Desktop Screenshot 2024.11.06 - 21.52.37.12.webp

Yani verdiğim bilgiler tamamen doğru. Yeterli araştırma yaparsan sende bulursun.
Nisan ayına ait video. OC yapılmış 7900GRE, RTX 4070 Ti'yi çoğu oyunda ya geçiyor ya da denk performans veriyor. Günümüzde test edersek tabii ki de 4070 Ti süper performansına gelmiş olduğunu görürüz. Çünkü AMD kartlar çok daha iyi yaşlanıyor. RX570 ve RX 6600 XT kullanmış biri olarak söylüyorum.

Desktop Screenshot 2024.11.06 - 22.06.50.52.webp

Desktop Screenshot 2024.11.06 - 22.05.43.74.webp

Desktop Screenshot 2024.11.06 - 22.05.33.85.webp

Desktop Screenshot 2024.11.06 - 22.05.11.27.webp

Desktop Screenshot 2024.11.06 - 22.05.03.45.webp

Bu attığım kanal güvenilirdir. Kendimde 4070 Ti süper aldığım zaman testlerini kıyaslıyordum. 1-2 FPS farklılık oluyordu sadece. Düz 4070 Ti ile yapılmış test. 4070 Ti ile 4070 Ti süper arasında 7-8 FPS fark olduğunu zaten biliyorsundur. Bu fark driver güncellemeleriyle kapanır.

Desktop Screenshot 2024.11.06 - 22.14.04.33.webp

Cyberpunk'ta 4070 Ti'yi 8 FPS geçmiş. Zaten 8 FPS ekleyince 4070 Ti süper ile aynı FPS'yi almış oluyorsun. Nisan ayı olmasına rağmen. Hâlâ inanmıyorsan benim yapabilecek bir şeyim yok. Bu attığım test stok ayarlarda bu arada. Önceki attığım testler overclock yapılmış haliydi. Sonra bana şunu deme orada başka FPS yazıyor burada başka FPS yazıyor diye.

Son düzenleme: