O.c performansı yüksek olabilir ama AMD aldığında başına ne geleceği belirsiz bu durumda Ray Tracing, aktif yayıncılık, AI uygulamaları kullanıyorsan asla 7900GRE 20K ve üstü para vermem. 4070 Super çok daha iyi bir seçenek.
AI konusunda kesinlikle haklısın. AI ile uğraşacaklar özellikle Stable Diffusion kullanacaklar AMD almasın.

O.c performansı yüksek olabilir ama AMD aldığında başına ne geleceği belirsiz bu durumda Ray Tracing, aktif yayıncılık, AI uygulamaları kullanıyorsan asla 7900GRE 20K ve üstü para vermem. 4070 Super çok daha iyi bir seçenek.
4070 Ti Super'e kimi zaman yaklaşan bir kart saf güçte. Elimdeki 4070'i hızlı satsam hemen alırdım bunu. Üretkenlik ve Al ile işi olmayan ne yapıcak Nvidia'yı?

7000 serisinde sorun yok. Paraya göre hakkını veren bir kart, ben buna bakarım.

7900GRE satıp da müşteri hizmetleri ve iadesi iyi olan kaç tane satıcı var? İncehesap, Sinerji, vatan, İtopya, gaming gen, Gençer Gaming ve aklına gelen her firma. Hepsi aynı şeyin laciverti. PcKolik'te bunlardan biri. İade açısından güvenilir firma bakıyorsan Amazon bana göre tek seçenek.

Sinerji ve İncehesap 7900GRE hellhound satıyor. Bu ikisinin PcKolik'ten farklı olduğuna inanan var mı cidden? Elimde satılık köprü var da uygun fiyata bırakabilirim. O yüzden soruyorum. 🙂
Bu denli piyasa hakimiyeti beni hayrete düşürdü hocam gerçekten yürüyen Akakçe, Cimri veya Epey olabilirsiniz. Hatta bunların hepsinden daha kapsamlısınız çünkü bu sitelerde çıkmayan siteleri bile saydınız. 🤣🤣

4070 Ti Super'e kimi zaman yaklaşan bir kart saf güçte. Elimdeki 4070'i hızlı satsam hemen alırdım bunu. Üretkenlik ve Al ile işi olmayan ne yapacak NVIDIA'yı?

7000 serisinde sorun yok. Paraya göre hakkını veren bir kart, ben buna bakarım.

Saf performans bir işe yaramıyor her zaman evet sadece oyun oynayan biri için dediğin bir nebze doğru olabilir. Fakat ben RDR2 oyunu oynarken adamakıllı Twitch, Kick gibi platformlarda akıcı bir şekilde 1080p 60 FPS yayın açamıyorsam bir anlamı yok. Çünkü bunu 7900XTX bile alsan yapamıyorsun. Saf gücün bir anlamı yok.

Saf performans bir işe yaramıyor her zaman evet sadece oyun oynayan biri için dediğin bir nebze doğru olabilir. Fakat ben RDR2 oyunu oynarken adamakıllı Twitch, Kick gibi platformlarda akıcı bir şekilde 1080p 60 FPS yayın açamıyorsam bir anlamı yok. Çünkü bunu 7900XTX bile alsan yapamıyorsun. Saf gücün bir anlamı yok.

Saf gücün anlamı var, nasıl yok? 4070 kullanıyorum ve NVIDIA tarafından kazıklandım şu an bütün oyunları 1440p Ultra oynuyorum ama FG ile DLSS ile.

Şunu anlamalısınız ki herkes yayın açmıyor. Sadece hoparlörün açıp oyun oynayan sayısı yayın açan, üretkenlik ve yapay zeka ile uğraşan sayısını katlar.

Önemli olan Value to FPS değeridir.

4070'i aldım o zaman 4070 Ti falan da yoktu. Adamlar 4070S'i aynı fiyattan çıkarttı ama yine 12 GB VRAM.

Öyle ya da böyle RX 8000 çıksın 8900XTX vs. alacağım. NVIDIA'nkn marka adı o kadar iyi ki ihtiyacı olmadığı halde çoğu insan NVIDIA alıyor, buna ben de dahilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Saf gücün anlamı var, nasıl yok? 4070 kullanıyorum ve NVIDIA tarafından kazıklandım şu an bütün oyunları 1440p Ultra oynuyorum ama FG ile DLSS ile.

Şunu anlamalısınız ki herkes yayın açmıyor. Sadece hoparlörün açıp oyun oynayan sayısı yayın açan, üretkenlik ve yapay zeka ile uğraşan sayısını katlar.

Önemli olan Value to FPS değeridir.

4070'i aldım o zaman 4070 Ti falan da yoktu. Adamlar 4070S'i aynı fiyattan çıkarttı ama yine 12 GB VRAM.

Öyle ya da böyle RX 8000 çıksın 8900XTX vs. alacağım. NVIDIA'nkn marka adı o kadar iyi ki ihtiyacı olmadığı halde çoğu insan NVIDIA alıyor, buna ben de dahilim.

Madem saf performans bu kadar önemli RTX 4090 ile RX 7900XTX arasındaki fark neden var. Saf performansta bu kadar güçlü ya :) Hadi onu da geçtim Ray Tracing açınca FPS bir anda çakılması neden oluyor?

Saf performansı güçlü ama yan argümanlar kötü değil vasat seviyesinde bir anlamı benim için kalmıyor. Her gün tutupta yayın açmıyorsun fakat en basiti donanım hızlandırma sorunu bile RX 7XXX serisinde bile hala var. Yıllardır AMD ekran kartlarında olup bir türlü çözülemeyen sorun.

Madem saf performans bu kadar önemli RTX 4090 ile RX 7900XTX arasındaki fark neden var. Saf performansta bu kadar güçlü ya :) Hadi onu da geçtim Ray Tracing açınca FPS bir anda çakılması neden oluyor?

Saf performansı güçlü ama yan argümanlar kötü değil vasat seviyesinde bir anlamı benim için kalmıyor. Her gün tutupta yayın açmıyorsun fakat en basiti donanım hızlandırma sorunu bile RX 7XXX serisinde bile hala var. Yıllardır AMD ekran kartlarında olup bir türlü çözülemeyen sorun.

Fiyat farkına bakmadan 7900XTX ve 4090 karşılaştırmak saçmalık. 4090 parasına 7900XTX sistem toplanıyor.

7900XTX , 4090 ile rekabet ettiğini hiç bir zaman savunmadı zaten ki AMD bundan sonra üst segmente de oynamayacağını ima etti. RT konusunda pek çok video var ingilizce biliyorsanız açın izleyin. 2-3 oyun haricinde RT'nin açılması performans kaybına değmiyor. Hatta bazı oyunlarda görüntüyü bozuyor. Profesyonel kişiler de değmediğini söylüyor ki RTX 2000 serisinden beri halen RT tam olarak oturmadı. Ben de hayatım boyunca Nvidia kullandım ama benim söylediğim sizin fikrinizden bağımsız saf gerçekler, açıp izleyebilirsiniz.

Şu iki videoyu ve altındaki yorumları izleyip RT'nin ne durumda ve ne kadar gerekli olduğunu görebilirsiniz. Hali hazırda kötü oyun optimizasyonları ve gittikçe yüksek donanım istemesi yüzünden DLSS ve FSR olmasa zaten oyunların çoğu oynanmayacak seviye de bir RT eklenince durum belli. DLSS Quality tamam, güzel ama FG ben kendim de fark ediyorum bozuyor. Burada mesele Nvidia'yı kötülemek değil zaten kendisi zirvede ben de onu kullanıyorum ama fiyat/performans olarak AMD önde. Örneğin 1440p için ve uzun ömürlülük için 7900XTX 36-38 bin TL civarına orta seviye bir kart bulunursa 4080 Super'den daha avantajlı oluyor. Anlatmak istediğim bu. Saf güçte hemen hemen aynı performansı veren kartlar iken Nvidia'ya 5-6k fazla vermek gereksiz, durumun kötü olmasa da cebinizi düşünen biriyseniz durum bu. ben bunu diyorum.

Fiyat farkına bakmadan 7900XTX ve 4090 karşılaştırmak saçmalık. 4090 parasına 7900XTX sistem toplanıyor.
Aynen öyle mesela 4090'un iyi olup olmadığı değil, fiyatı. Hayır yurt dışında durumu iyi olan ülkelerde bile adamlar isyan etti bizim ülkede halen eleştirilmemesi ilginç Nvidia'nın.

Saf gücün anlamı var, nasıl yok? 4070 kullanıyorum ve Nvidia tarafından kazıklandım şu an bütün oyunları 1440p ultra oynuyorum ama FG ile DLSS ile.

Önemli olan value to fps değeridir.

4070'i aldım o zaman 4070 Ti felan da yoktu. Adamlar 4070S'i aynı fiyattan çıkarttı ama yine 12 GB vram.

Öyle ya da böyle RX 8000 çıksın 8900XTX vs. alacağım. Nvidia'nkn marka adı o kadar iyi ki ihtiyacı olmadığı halde çoğu insan Nvidia alıyor, buna ben de dahilim.
Muhtemelen top tier AMD olmayacak maalesef 8000 serisinde. Öyle bir haber vardı yetkililerle ropörtaj sonucu değerlendirmesi yazilmisti bir forumda da tam detaylarini hatirlamiyorum.