ornitorenk

Uzman
Spor yaparken çok yorulduğumu hissediyorum. Özellikle antrenmanın sonlarına doğru fenalaşma hissi bile geliyor. Yaklaşık 2.5 aydır yapıyorum spor.

Spordan hemen önce 2-3 çay kaşığı Türk kahvesini soda ile içiyorum ama hiçbir etkisi yok. Kondisyonum çok zayıf.

Zaten haftada 3-4 defa antrenman yapıyorum. Bu süreçte pre workout kullanmalı mıyım?

Kahve içmeyi bırakıp bir kutu preworkout aldım bitince tekrar kahve içmeye başladım aralarında preworkout almaya değecek bir fark yok bence.

Kilo vermek için spor yapmıyorsanız spor öncesi pirinç, yulaf gibi karbonhidrat besinleri glikojen seviyelerinizi düzeltir ve duvara çarpma olayını en aza indirir. Ayrıca spor sırasında elektrolit seviyelerini sağlam tutmaya çalışın, sporcu içecekleri hem glukoz hem de elektrolit için güzel sıvı kaynağı. Pre-Workout konusuna gelirsek; özellikle Beta-Alanin'in uzun vadede laktik asit artmasına bağlı verdiği yorgunluğu azalttığı biliniyor ama bunu yeni başlayanlarda iğne batması ve kaşıntı gibi hissiyatlara sebebiyet verdiği biliniyor, bu yüzden dikkatli kullanılması lazım.