FiireFlyy 3

Uzman
Öncelikle edit yapmayı öğrenmek için Adobe Creative Cloud aldım. 9060 XT Ryzen 5 5600X bir sistemim var. Premiere öğrenmek için OBS üzerinden 2 farklı codec ile kayıt aldım; biri H264, diğeri H265. H265 olanı timeline'a attığım andan itibaren program yanıt vermiyor ve hiçbir şey yapamıyorum. H264 olanı attığımda ise en azından 1-2 bir şey yapabilsem de program tekrardan yanıt vermiyor. Sürüm değiştirerek sorunu bir nevi çözdüm gibi ama tam deneyemedim; 26.2.2 sürümündeyim. Timeline'a video atsam da bir sorun yok gibi duruyor ama timeline çok takılıyor. Bu sefer de videonun sesini silince akıcı oluyor, neden bilmiyorum. Program hakkında pek bilgim yok ama ne son sürümü kullanabiliyorum ne de timeline akıcı değil; rahatsız ediyor açıkçası.

Sesi silince kasmaların geçmesi olayı direkt özetliyor zaten. Premiere'de edit > preferences > Audio hardware kısmına girip default ınput ayarını no ınput yap. Sırf bu ses çakışması yüzünden bile timeline kilitlenebiliyor, bunu yapınca takılmaların büyük kısmı direkt çözülecek.

Bir de OBS varsayılan olarak değişken kare hızı kaydettiği için Premiere böyle kilitlenip yanıt vermiyor hatası verebilir. Kayıtlarını OBS üzerinden direkt MP4 almak yerine MKV al, sonra OBS'in içindeki kayıtları yeniden karıştır seçeneğiyle MP4'e çevirip Premiere'e at. Son olarak h. 265 kurgu yapmak için uygun bir format değildir, sıkıştırması çok yüksek olduğu için sistemi deli gibi yorar. Kurgunu H.264 üzerinden yap ya da Premiere içinde proxy vekil medya oluşturarak çalış.

Sesi silince kasmaların geçmesi olayı direkt özetliyor zaten. Premiere'de edit > preferences > Audio hardware kısmına girip default ınput ayarını no ınput yap. Sırf bu ses çakışması yüzünden bile timeline kilitlenebiliyor, bunu yapınca takılmaların büyük kısmı direkt çözülecek.

Bir de OBS varsayılan olarak değişken kare hızı kaydettiği için Premiere böyle kilitlenip yanıt vermiyor hatası verebilir. Kayıtlarını OBS üzerinden direkt MP4 almak yerine MKV al, sonra OBS'in içindeki kayıtları yeniden karıştır seçeneğiyle MP4'e çevirip Premiere'e at. Son olarak h. 265 kurgu yapmak için uygun bir format değildir, sıkıştırması çok yüksek olduğu için sistemi deli gibi yorar. Kurgunu H.264 üzerinden yap ya da Premiere içinde proxy vekil medya oluşturarak çalış.

1785263281896.webp

Bu şekilde yapmama rağmen timeline takılıyor hareket ettirmeye çalıştığımda.

1785263336435.webp

1785263343954.webp

OBS ayarlarımda buşekilde.

Eki Görüntüle 269404

Bu şekilde yapmama rağmen timeline takılıyor hareket ettirmeye çalıştığımda.

Eki Görüntüle 269405

Eki Görüntüle 269406

OBS ayarlarımda buşekilde.

Bak OBS de h. 265 seçili bu format ham haliyle kurguya en elverişsiz, sistemi en çok yoran format. AMD'nin Encoder'ı ve direkt MP4 kaydıyla birleşince Premiere timeline'ının takılması çok normal. Video kodlayıcısını H.264 yap. Kayıt biçimini de direkt MP4 yerine MKV seçip kaydet, sonra OBS içinden kayıtları yeniden karıştır diyerek MP4'e çevirip Premiere'e at. H.264 kalsada olur bu arada.

İlla h. 265 kullanacağım diyorsan da Premiere içinde videoya sağ tıklayıp proxy oluşturman şart, yoksa o timeline imkanı yok akmaz.

Bak OBS de h. 265 seçili bu format ham haliyle kurguya en elverişsiz, sistemi en çok yoran format. AMD'nin Encoder'ı ve direkt MP4 kaydıyla birleşince Premiere timeline'ının takılması çok normal. Video kodlayıcısını H.264 yap. Kayıt biçimini de direkt MP4 yerine MKV seçip kaydet, sonra OBS içinden kayıtları yeniden karıştır diyerek MP4'e çevirip Premiere'e at. H.264 kalsada olur bu arada.

İlla h. 265 kullanacağım diyorsan da Premiere içinde videoya sağ tıklayıp proxy oluşturman şart, yoksa o timeline imkanı yok akmaz.

H264'e çekip dediğiniz ayarları yaptım.

Render in out özelliği dışında hepsini denedim onu da şimdi deniyorum.

Bu arada Premiere'deki default Output'u AMD ses sürücüsünden çıkarıp kendi kulaklığına al. Bir de ön izleme çözünürlüğünü 1/2 yap.

Az önce kulaklığım takılı değildi ondan öyle gözüküyor şu an düzelttim.

H264'e çekip dediğiniz ayarları yaptım.

Render in out özelliği dışında hepsini denedim onu da şimdi deniyorum.

Az önce kulaklığım takılı değildi ondan öyle gözüküyor şu an düzelttim.

Render in out özelliği de pek bir işe yaramadı açıkçası.

1785267486175.webp

Takılma sorununu şu alttaki ayarı kapatarak çözdüm arkadaşlar artık akıcı bir timeline sahibim Premiere'nin son sürümünün neden düzgün çalışmadığını bulamadım ama :d

Son düzenleme: