Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Bu hep oluyordu, sebebini bilmiyordum. Prizden mesela şarj aleti, süpürge ya da en basiti ışıldak olsun, bir donanım söküldüğünde bilgisayardan donanım çıkarma sesi geliyor ve klavyenin ışığı sönüp tekrar geliyor. Bunun bilgisayara bir zararı olur mu ve nedeni nedir?

Şaka: Benim bilgisayarım galiba prizi de donanım olarak algılıyor :) Bunun bir çözümü var mı, nedeni nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunun kaynağını bulduk arkadaşlar. Prizmiş. 5'li prizin içerisini söktüm ve içerisindeki nötr kablosunun eridiğini ve toprak hattına değdiğini gördüm. Bu durumda kabloyu elektrik bandı ile sardım ve geri taktım. Artık kasa daha az elektrik kaçırıyordu. Ve bu donanım çıkarılma sesi nadiren geliyordu. Sonrasında tamamen kesilmesini istediğim için başka bir prizde denedim. Aynı şey bu yeni prizdede vardı. 2sindede Advanced surge protector yani (gelişmiş yıldırım koruması) vardı. Dikkatimi çeken normal duvardaki ana prize taktığımda kasada kaçak çok az seviyelere indi ve artık elimi çarpmıyordu. Ve donanım çıkarılma sesi yapmıyordu. Artık demek ki akım korumalı diye veya yıldırım korumalı diye tabir ettiğimiz prizlerin içindeki yıldırım koruma kondanstörü veya sistemi bilgisayarlar için uygun değilmiş. Aklınızda bulunsun kasanızda kaçak varsa önce prizlerden veya toprak hattından sonra kasanızdan şüphelenin. Tabii ki bir şakaydı sorunun nerede olduğu hiç belli olmaz.
Sıfırdan kurulum yapmayı dene istersen, ilk önce anakart ve anakart kablo bağlantılarından şüphelendim ama belki sorunun sebebi işletim sistemidir.

Hocam yaptım ve başka Windows xpli sistemimi denedim aynısı onda olmadı.

Konu sahibi priz ve elektrik işlerinden anlamıyor galiba, bence fazla kurcalamayalım oraları şimdilik, işe yararsa alternatifler bunlar. 🤷🏿

Doğru elektrikle bir alakam yok.

Ben de aynı durumu yaşıyorum. Hatta arada başka biri süpürge, TV falan takınca monitörün ekranı gidip geliyor. Elektrik hattında sorun olduğunu düşünüyorum ben.
Bu, bu konudaki durum gibi anormal olsa bile bu konudaki durumla yarışamaz. Adamın bilgisayarı, prizden bir şey çekince donanım çıkarma sesi algılıyor. 😀

Sorunun kaynağını bulduk arkadaşlar. Prizmiş. 5'li prizin içerisini söktüm ve içerisindeki nötr kablosunun eridiğini ve toprak hattına değdiğini gördüm. Bu durumda kabloyu elektrik bandı ile sardım ve geri taktım. Artık kasa daha az elektrik kaçırıyordu. Ve bu donanım çıkarılma sesi nadiren geliyordu. Sonrasında tamamen kesilmesini istediğim için başka bir prizde denedim. Aynı şey bu yeni prizdede vardı. 2sindede Advanced surge protector yani (gelişmiş yıldırım koruması) vardı. Dikkatimi çeken normal duvardaki ana prize taktığımda kasada kaçak çok az seviyelere indi ve artık elimi çarpmıyordu. Ve donanım çıkarılma sesi yapmıyordu. Artık demek ki akım korumalı diye veya yıldırım korumalı diye tabir ettiğimiz prizlerin içindeki yıldırım koruma kondanstörü veya sistemi bilgisayarlar için uygun değilmiş. Aklınızda bulunsun kasanızda kaçak varsa önce prizlerden veya toprak hattından sonra kasanızdan şüphelenin. Tabii ki bir şakaydı sorunun nerede olduğu hiç belli olmaz.

Çözüm