Bütçe
6000

4glory

Üyecik
Merhaba.
Anakartımda 2 adet SSD slotu mevcut fakat hangisi daha verimlidir?
Anakartım Pro B660M-A Wi-Fi DDR4.
Şu an kullandığım SSD Kioxia Exceria SSD.
Alacağım SSD ise Kingston Renegade 2TB önceliğim Kingston SSD olacağı için hangi porta koymam gerekiyor? Slot farkı fark eder mi?
Son olarak Kingston Renegade SSDsinde DRAM var mı?

1736373667077.webp

Oncelikle Kingston Renegade SSD'sinde 2 adet Dram Cache cipi oldugu soylenmis. Su an kullandiginiz Kioxia Exceria, SATA mi yoksa NVMe mi?

Merhaba.
Anakartımda 2 adet SSD slotu mevcut fakat hangisi daha verimlidir?
Anakartım Pro B660M-A Wi-Fi DDR4.
Şu an kullandığım SSD Kioxia Exceria SSD.
Alacağım SSD ise Kingston Renegade 2TB önceliğim Kingston SSD olacağı için hangi porta koymam gerekiyor? Slot farkı fark eder mi?
Son olarak Kingston Renegade SSDsinde DRAM var mı?

Eki Görüntüle 113594
Kingston öncelik olacaksa, ilk sıraya onu diğer ssd'yi de ikinci slota yerleştirin. İki slotta aynı hızı destekliyor, sorun olmaz hangisine yerleştirdiğiniz. Dram var Kingston ssd de.

Oncelikle Kingston Renegade SSD'sinde 2 adet DRAM cache cipi oldugu soylenmis. Su an kullandiginiz Kioxia Exceria, SATA mi yoksa NVMe mi?

NVMe.

Kingston öncelik olacaksa, ilk sıraya onu diğer SSD'yi de ikinci slota yerleştirin. İki slotta aynı hızı destekliyor, sorun olmaz hangisine yerleştirdiğiniz. DRAM var Kingston SSD de.

Hocam üsttekinde soğutucu çelik vs yok değil mi siyah kapaklı bölgede. Aşağıdaki slota takmanın daha az verim vereceğini söylemişler diğer forumlarda.

NVMe.

Hocam üsttekinde soğutucu çelik vs yok değil mi siyah kapaklı bölgede. Aşağıdaki slota takmanın daha az verim vereceğini söylemişler diğer forumlarda.
Üsttekinde siyah kapaklı bölge yani m2 shield. O kısım m2'yi soğutmaya fayda sağlar. O yüzden üste takmak daha mantıklı, ana ssd'yi. Diğerini de alt tarafa takarsınız. Sıcaklık olarak fark eder, benim dediğim hız olarak fark etmeyeceği, iki slotta pcie 4.0 destekli çünkü.