Bu öneri uygulamaya geçirilmek üzere not edilmiştir.

519

Başarılı
Makaleler
8
Bilgi paylasim platformunda bilgiyi gizlemek ne kadar mantikli? Kullanicilar icin oldukca faydali olabilecek cozum ve makalelerin goruntulenebilirligi neden istege bagli? Neyi neyden sakliyoruz?

Makale ve cozumlerin gizlenmesi bencilliktir.

En basindan profil gizleme ozelligi bile basli basina tartisma konusu ama o da bir baska konunun konusu.

Artı 73 Eksi
Hiçbir şeyimi gizlemiyorum, bütün gizlilik ayarlarım "Sadece Üyeler" olmak üzere ayarlanmış vaziyette. Lakin buna rağmen öneriye katılmıyorum.

Mümkün olduğunca üyelere gizlilik sağlanmalı, her ne kadar arama çubuğu kullanılarak istenilen bilgiler edinilse de. 3-5 stalker dışında geriye kalan çoğu üyeyi engelleyen bir sistem bu şu an, bunu da kaldırmak pek katıldığım bir husus değil.

Son düzenleme:
@1178 cozum ve makalelerin genel gorunume kapatilmasi ne gibi koruma saglayabilir onu anlayamadim.
Ekstra bir ayar ile bu içerikler gizlenebiliyorsa yorum yapamayacağım ama benim bildiğim şu ayar kapatılınca hepsi gidiyor:

Screenshot_20240624_003824_Chrome.webp

Eğer bir hatam yoksa devam edeyim:

Üyeler herhangi bir sebepten de çözüm ve makalelerini gizleyebilir. Kendimden örnek verecek olursam; şu anki siyasi gidişatım "değişim" yönünde olmasa da makalelerim bahsettiğim üzere siyasi görüş barındırıyor, ileride bunlara olan erişimin az çok engellenebilir olmasını isteyebilirim ya da istemeyebilirim. Doğal bir durum.

@1178 dogru evet, hepsi gidiyor o secenekle.

Turkiye'de siyaset zaten saglikli bir sekilde yapilamiyor, illa ki tartisma bir yerde kabak tadi veriyor, cirkeflesmeler basliyor ama bu sebepten dolayi makale ve cozumlerin simdi oldugu gibi hala gizlenmesini istemek bana gore yine mantikli degil.

Siz belki de makalelerimi gizledim ve kendimi korudum zannederken isteyen her turlu ulasiyor makalelerinize ve gizlemek pek ise yaramiyor acikcasi. Az-cok derken ne derece etkili olur bilemiyorum, ama kolayca ulasilabiliyor.

Amacim fikirlerinizi apacik etmek degil ama isin ozu boyle.

@1178 dogru evet, hepsi gidiyor o secenekle.

Turkiye'de siyaset zaten saglikli bir sekilde yapilamiyor, illa ki tartisma bir yerde kabak tadi veriyor, cirkeflesmeler basliyor ama bu sebepten dolayi makale ve cozumlerin simdi oldugu gibi hala gizlenmesini istemek bana gore yine mantikli degil.
Yok, açıkçası çirkefleşen bir tartışmaya bayılırım. Gizleme sebebim o olmazdı.

Yani kimsenin "gizlenme, gizleme" sebebini bilemiyoruz, dolayısıyla bir mantığa oturtma gayesini de pek anlamadım. Oturtma zorunluluğumuz da yok gibi.
İsteyen her turlu ulasiyor makalelerinize ve gizlemek pek ise yaramiyor. Amacim fikirlerinizi apacik etmek degil ama isin ozu boyle.
Anladım, iyi niyetinize güveniyorum ama ulaşmak isteyen kaç kişi var? Aşağı yukarı bir elin parmağını geçmez sanki. Velev ki onlar ulaşıyor, yapacak bir şey yok; ama sistem, çoğu kişiyi de engelliyor.

Hangi üye arama çubuğundan açtığım konuları araştırıp makalelerime ulaşacak ya da tek tek mesajlarımı araştırıp çözümlerime bakacak? Bu soruları -gözümden kaçan bir şey eğer yoksa- kendime sorduğumda pek bir sayı bile kuramıyorum kafamda. Bir (1) kişi çıkarsa tebrik ederim, helal olsun ona.

Artılasammı artılamasammı diye düşünüyorum..

Açıkçası öneri pek hoşuma gitmedi, zaten profilimizi ayarlardan gizleyebiliyoruz, isteyen profili görür isteyen görmez. Ben kafama göre bazen gizliyorum bazen açıyorum o benim işime geliyor. Bence gereksiz artılamadım eksilemedim o yüzden.

Artıladım, sadece "çözüm" ve "makaleler" gözükse yeter. Diğerleri olduğu gibi kalabilir.