Bu öneri uygulamaya geçirilmek üzere not edilmiştir.

519

Başarılı
Makaleler
8
Bilgi paylasim platformunda bilgiyi gizlemek ne kadar mantikli? Kullanicilar icin oldukca faydali olabilecek cozum ve makalelerin goruntulenebilirligi neden istege bagli? Neyi neyden sakliyoruz?

Makale ve cozumlerin gizlenmesi bencilliktir.

En basindan profil gizleme ozelligi bile basli basina tartisma konusu ama o da bir baska konunun konusu.

Artı 73 Eksi
Genel olarak profil gizleyen arkadaşlarımız diğer insanlarla fazla tartışma ve kavgaya giren kişiler oluyor. Muhtemelen tartışma esnasında tartıştıkları kişilerin kendilerinin profillerine girerek aleyhlerinde bir şey ortaya koymasını veya herhangi başka bir şey ile dalga geçmesini istemediklerinden bunu yapıyorlar. Bu sebepten profil gizleme özelliğinin kaldırılması tartışmaları da azaltabilir.

Çözüm kişinin talebine bağlı olarak gelmiyor ki. Dolayısıyla mesajını gizlemek isteyen birinin çözüm alınca mesajının ortaya çıkması absürt olur. Mesela ben çözüm almak istemiyorum, ödüm kopuyor çözüm seçilen mesajım olacak diye.

Burası bir yardım forumu. Gizleyeceksek ne anlamı var ki? Artıladım, haklsınız.

Tam bu konu hakkında bir öneri konusu açacaktım ki en yukarıda bu konuyu gördüm. Çok mantıklı bir öneri.

Bi sorununuz olduğunda birinin profiline girip çözümlerine mi bakıyorsunuz? Tamamen gereksiz olur, profil gizlemenin bi anlamı da kalmaz. Eksiledim.

Burası bir yardım forumu. Gizleyeceksek ne anlamı var ki? Artıladım, haklsınız.
Bi sorununuz olduğunda gidip sorununuz ile ilgili geçmiş konulara bakarsınız, birinin profilinden acaba bu benim sorunum ile ilgili bir şey çözmüş mü diye bakmazsınız.

Gizli hesabın çözülmüş mesajları arattığınızda gizlenmiyor, sadece profilinden bakamıyorsunuz.

Tek sorunumuz birinin profiline girip didik didik çözüm aramaktı zaten, bir anlatamadık 🤷‍♀️

Belli bir alanda makale yazan kişinin makalelerini kolayca sıralamak isteyebilirim. Neden yukarıdaki arama kutusuna yazıp tek tek bulmak için uğraşıp kendimi yorayım ki? Mantıklı nedeni yok.

Tek argümanınız gizlilik, o da forum konseptine uymuyor ve tuhaf duruyor.

sadece profilinden bakamıyorsunuz.

Ya? Konunun birinci sayfasını bile okumadığınızın özeti. Biz bunu zaten birinci sayfada tartıştık.

Mantıklı bir öneri ancak bu öneride bile kusur aramaya çalışıp, reddedenler var. Gerçekten bazı üyeler forumu gelişmesi için değil kendi çıkarları doğrultusunda kullanıyor.

Arama bölümünden ulaşabiliyorsunuz zaten, güya gizli.

Teknoloji bölümü harici yerlere açılan konular gizli kalmaya devam etmeli. Kişi profilini gizliyorsa, özel kişisel konuları gizlemek için de gizliyor olabilir. En azından, foruma üye olmaya cesaret edemeyen trollerin izlemesini istemiyor olabilir mesela.