Proje süresi belirsiz bir şekilde duraklatışmıştır. Sebebi ise ekip içinde kavga çıktı kişisel olaylardan dolayı ve projede önemli yeri olan 3 kişi şu an ayrılmış durumda. Onlar barışıp geri dönene kadar veya yeni birisini ekibe dahil edene kadar proje ilerlemeyecek.

Şu an olduğumuz durum:
  • Oyunun hikaye kısmında kullanılacak 2 haritanın 3D şablonu bitti.
  • Hikaye modunun oyuncu modelleri bitti ve kullanılmaya hazırlar.
  • Çok oyunculu da lobi kurma gibi şeyler hazır.
  • Menü bitti ama arkaplanı daha tasarlamadık.
Toplam kaydettiğimiz ilerleme yüzdesi: %18 ila %22 arasında.

Duyuru için yapılmış bir tasarımdır ve oyunun içeriğini tamamen yansıtmaz.

"Have you ever felt the atom in your bones? You didn't? Haha... you will."

Oyunun girdiği türler: Korku, Keşif, Çok oyunculu, Tek oyunculu, Bilim-kurgu.

Çıkış tarihi, oyunun adı ve konsepti değişiklik gösterebilir.

Çıkarmayı planladığımız platformlar:
PC (Steam, Epic Games, itch.io), Xbox, Playstation ve Nintendo Switch.
Sıkça Sorulan Sorular:

S: Oyun ne zaman çıkacak?

C: En geç 2025'de tam çıkış olmasa da oyunculara sunabileceğimiz bir demo çıkarmayı planlıyoruz.

S: Oyun ilk önce hangi platformlarda olacak?
C: İlk başta PC ve başarısına göre Xbox, Playstation ve Switch'e çıkarmayı düşünüyoruz. Şunu söylemem lazım ki, konsola çıkışı biraz sürecek.

S: Steam dolara geçti, fiyatlandırma hakkında ne yapacaksınız?
C: Steam'de koyacağımız fiyatı diğer platformlar ile aynı tutmaya çalışacağız.

S: Size güvenebilir miyiz?
C: Dürüst olmak gerekirse bu ekipteki herkesin ilk projesi. Proje kesin olarak çıkacak diyemem ve sizden bağış toplayıp o parayla kaçmayacağız, merak etmeyin.

S: Oyun şu an yapım olarak hangi aşamada?
C: Oyun daha baya başlangıçta. Şu an gördüğünüz poster size ne ile alakalı olacağı hakkında bir fikir vermek için yapıldı. Bu sadece bir duyuru. Duyuruda ki amacımız şu; böyle bir şey yapıyoruz ve bilmenizi istiyoruz.

S: Oyunun ismi ve içerikleri değişebilir derken neyi kastettiniz?
C: Oyuna verdiğimiz isimin telif hakları şu an elimizde değil. O yüzden hiç bir şeye garanti veremeyiz.

Diğer sorularınızı aşağıda sorabilirsiniz. İler ki zamanlarda karakterlerin konsept tasarımları ve değiştirdiğimiz şeyler hakkında güncellemeler bu konu da veya başka bir konuda yapılacaktır.

Sizin güzel işler çıkarabileceğinize inanıyorum. Üniversiteyi bitirip sağlam bir kadro kurduğum zaman benim aklımda da bir oyun projesi var, konusu bile yarı yarıya belli. Umarım sizden sonra da bir oyun duyurusunu ben patlatırım.

Sizin güzel işler çıkarabileceğinize inanıyorum. Üniversiteyi bitirip sağlam bir kadro kurduğum zaman benim aklımda da bir oyun projesi var, konusu bile yarı yarıya belli. Umarım sizden sonra da bir oyun duyurusunu ben patlatırım.
Umarım istediğiniz gibi olur ama bizim projemiz şu anlık patlamış durumda.

Nasıl yani? Dersten yeni çıktımda algılarım pek açık değil şu anda maalesef...
Güncelleme
15.02.2024

Proje süresi belirsiz bir şekilde duraklatışmıştır. Sebebi ise ekip içinde kavga çıktı kişisel olaylardan dolayı ve projede önemli yeri olan 3 kişi şu an ayrılmış durumda. Onlar barışıp geri dönene kadar veya yeni birisini ekibe dahil edene kadar proje ilerlemeyecek.

Şu an olduğumuz durum:
  • Oyunun hikaye kısmında kullanılacak 2 haritanın 3D şablonu bitti.
  • Hikaye modunun oyuncu modelleri bitti ve kullanılmaya hazırlar.
  • Çok oyunculu da lobi kurma gibi şeyler hazır.
  • Menü bitti ama arkaplanı daha tasarlamadık.
Toplam kaydettiğimiz ilerleme yüzdesi: %18 ila %22 arasında.

Ayrılan arkadaşlara bağlı olmayan birkaç şeyde ilerleme kaydetmiş durumdayız:

• Seslendirmelerin yarısından fazlası tamamlandı.
  • Switch'e çıkarma durumu gene düşünülüyor.
  • İlk çıkış bilgisayara değil, konsollara olacak.
  • Co-op konusunda Xbox ve Playstation, PC ve Xbox gibi cihazların sadece hikaye modunda co-op oynaması gibi cross-play olacak.

Switch'e çıkış hakkında bilgilendirme:
Bazı arkadaşlarım aracılığıyla Switch'e oyun çıkarmış insanlarla konuşma şansım oldu ve onların dediğine göre oyunda sadece Switch'de olan özel mekanikler olması lazımmış. Kısaca Switch portu ayrı olacak.

Eğer Switch'e çıkarırsak ekleyeceğimiz özel mekanikler:
  • Kazma, balta, silah gibi şeylerde Joy-Conlar ile sallayarak kullanma. (Mesela tabanca, revolver gibi silahları ateşlemek için ZR'ye basmak yerine sağ Joy-Con ile ani arkaya oynatma ile ateşlemek, revolver da reload atmak için tuş kullanmak yerine sağ Joy-Conu yeterli bir hızda sola çapraz oynatmak gibi hareketler.)
  • Co-op hikaye modunda boost gereken yerlerde Joy-Con ile gerçekleştirme. (Yani şöyle: İki Joy-Con'u da aynı anda önden çapraz bir şekilde yukarı sallarsanız tırmanma gibi boost hareketlerinden bahsediyorum.)

Projeye devam ediyor musunuz? Son durumu nedir?
Herkes dağıldı. Saçma sapan bir kişisel olaydan dolayı ekipten ayrıldılar ve düzeni bozdular ayrılmalarıyla. Ondan sonrada herkes saldı projeyi. Belki bir gün tüm dosyaları ve proje fikirlerini GitHub'da açık kaynak olarak paylaşırım.