ornitorenk

Uzman
Türkiye'de üretilen protein tozlarının protein oranı cidden ambalajda yazan kadar olduğunu düşünüyor musunuz? Çok tanınmış ve kaliteli denilen bir protein tozu kullanıyorum fakat güvenemiyorum nedense. Tozu içerken o hissiyatı alamıyorum sanki çilekli süt içiyormuşum gibi geliyor. Bazı iddialar da vardı protein tozlarının içinde gerçekten de o kadar protein toz yok tarzı.

İthal candır. Yerli diye beş para etmez markalara paranızı kaptırmayın. Parayı basıp reklam paylaşıyorlar.

Türkiye'de üretilen protein tozlarının protein oranı cidden ambalajda yazan kadar olduğunu düşünüyor musunuz? Çok tanınmış ve kaliteli denilen bir protein tozu kullanıyorum fakat güvenemiyorum nedense. Tozu içerken o hissiyatı alamıyorum sanki çilekli süt içiyormuşum gibi geliyor. Bazı iddialar da vardı protein tozlarının içinde gerçekten de o kadar protein toz yok tarzı.

Ben Türkiye'de olan hiçbir şeye güvenmiyorum.

Tozu içerken o hissiyatı alamıyorum sanki çilekli süt içiyormuşum gibi geliyor.

Hissiyattan anlamak biraz... zor.
Kazein proteininin tadını sütten ayırt etmek çok zor mesela, rengi daha sarı olmasa görüntüsünü de ayırt etmek zor. Whey konusunda da o peynirsi yoğurtsu tadı çilekli aromayla anlamak çok zor zira çilekli yoğurt diye bir şey var ve rahatsız edici tadı yok. Dün bir çilekli puding getirdiler yemekhanede, tadı bigjoy çilekli whey ile aynıydı hiç sevmedim yiyemedim. Çikolata aromasında anlarsın en rahat o wheysi tadı ve fark edilir düzeyde olması iyi bir şey değil. Kaliteli protein tozunun tadıyla protein içermeyecek kadar dandik olanınki ilginç şekilde benziyor.

Saf rennet kazein alıp yerli firmalardan içmeni öneririm. 950 lira falan kilosu.