Baho

Başarılı
Hâlihazırda orta-üst segmente yakın bir bilgisayar sahibiyim. Son zamanlarda nedense PS5 Slim alma fikri aklımın bir köşesinde sürekli beni dürtüyor ve dün akşam ciddi ciddi almayı düşündüm. Sonrasında ise Türkiye’de yaşamanın bir ağırlığı olsa gerek, kendi üzerimde bir baskı hissettim; çünkü 23–25 bin lira az bir meblağ değil. Neticede keyfi bir harcama olacağı da ortada. Aslında her zaman konsol tarafını deneyimlemek istemişimdir.

Sizce PS5 almaya değer bir konsol mudur? Aldıktan sonra oyun konusunda sıkıntı yaşar mıyım? Neticede PC tarafına göre oldukça fazla bir fiyat farkı var. Önerilere ve tavsiyelere açığım, bu konuyu tartışmak isterim.

Fikir belirtecek arkadaşlar emülasyon tarafında bilgi sahibiyse bana yardımcı olmaları çok kıymetli. Çünkü dual boot yapıp konsol arayüzünü Linux dağıtımları ile bilgisayarıma kurup kontrolcü bağlayarak güzel deneyimler yaşamak mümkün diye hatırlıyorum.

Şimdiden teşekkür ederim, iyi günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hâlihazırda orta-üst segmente yakın bir bilgisayar sahibiyim. Son zamanlarda nedense PS5 Slim alma fikri aklımın bir köşesinde sürekli beni dürtüyor ve dün akşam ciddi ciddi almayı düşündüm. Sonrasında ise Türkiye’de yaşamanın bir ağırlığı olsa gerek, kendi üzerimde bir baskı hissettim; çünkü 23–25 bin lira az bir meblağ değil. Neticede keyfi bir harcama olacağı da ortada. Aslında her zaman konsol tarafını deneyimlemek istemişimdir.

Sizce PS5 almaya değer bir konsol mudur? Aldıktan sonra oyun konusunda sıkıntı yaşar mıyım? Neticede PC tarafına göre oldukça fazla bir fiyat farkı var. Önerilere ve tavsiyelere açığım, bu konuyu tartışmak isterim.

Fikir belirtecek arkadaşlar emülasyon tarafında bilgi sahibiyse bana yardımcı olmaları çok kıymetli. Çünkü dual boot yapıp konsol arayüzünü Linux dağıtımları ile bilgisayarıma kurup kontrolcü bağlayarak güzel deneyimler yaşamak mümkün diye hatırlıyorum.

Bilgisayara cikmayacak veya gec cikacak oyunlari hemen oynamak istiyorsaniz direkt alin.
Ayrica Gran Turismo gibi bir nimet var ve bilgisayara hic bir zaman gelmeyecek hocam.

Son düzenleme:
Hâlihazırda orta-üst segmente yakın bir bilgisayar sahibiyim. Son zamanlarda nedense PS5 Slim alma fikri aklımın bir köşesinde sürekli beni dürtüyor ve dün akşam ciddi ciddi almayı düşündüm. Sonrasında ise Türkiye'de yaşamanın bir ağırlığı olsa gerek, kendi üzerimde bir baskı hissettim; çünkü 23–25 bin lira az bir meblağ değil. Neticede keyfi bir harcama olacağı da ortada. Aslında her zaman konsol tarafını deneyimlemek istemişimdir.

Fikir belirtecek arkadaşlar emülasyon tarafında bilgi sahibiyse bana yardımcı olmaları çok kıymetli. Çünkü Dual boot yapıp konsol arayüzünü Linux dağıtımları ile bilgisayarıma kurup kontrolcü bağlayarak güzel deneyimler yaşamak mümkün diye hatırlıyorum.

PS5 alma, Xbox al. Eğer bütçe sorunun varsa ben de elimdeki PS5’i çıkarıp Xbox Series X alacağım.

Xbox gereksiz, alabiliyorken PS5 alın geçin. Zamlanmasına az kaldı. PS abonelik sistemi, exclusive oyunları Xbox'tan daha avantajlı. Ki zaten Xbox oyunları PS'e geliyor. Xbox almanıza gerek yok. Eğer PS oyunları fazla oynamayacaksanız almayın hocam, köşe de süs olarak kalıyor. Onun yerine PC'ye yatırım yapabilirsiniz.

PS5 alma, Xbox al. Eğer bütçe sorunun varsa ben de elimdeki PS5’i çıkarıp Xbox Series X alacağım.
Xbox'ın hiç bir mantığı kalmadı. Ne gamepass ucuz ne de oyunları kendine özel. Playstationun hem kütüphanesi daha iyi , hem daha ucuz hem de oyunları çok iyi.

Xbox hiç mantıklı değil. Xbox'ın verdiği nimetlerin %99'unu zaten PC'de de elde edebiliyorsunuz. Ha diyebilirsiniz ki "GTA 6 PC'ye daha sonra çıkacak, PS ve Xbox'a önce çıkacak" onun için de PS5'ten oynarsınız, olur biter. PC'ye geç gelen veya gelmeyen oyunları PS5'ten oynayıp diğer tüm oyunları PC'den oynamak yeterli.

PS5 gayet rahatlıkla alınır. Fakat alacaksanız üstte de denildiği gibi ilk nesil Fat kasa almayın. Sıvı metal akma sorunundan dolayı konsolunuzun fişi aniden çekilebilir.