Bütçe
6.000 TL

Justpub

Uzman
Merhaba,

PS5 Pro'da kullanmak üzere kulaklık arıyorum ve tavsiyelerinizi almak istiyorum.

Kullanım senaryom:
  • PS5 Pro.
  • Kablolu veya kablosuz olabilir.
  • Kablolu olacaksa DualSense'in 3.5 mm çıkışına bağlayacağım.
  • Mikrofon olması tercih sebebi.
  • Bütçe yaklaşık 5.000 - 6.000 TL (çok kalite farkı olmayacaksa daha uygun öneride almak isterim.)
Önem verdiğim noktalar:
  • Rekabetçi FPS oyuncusu değilim.
  • Ayak sesi kasmak önceliğim değil.
  • Hikaye odaklı oyunlar oynuyorum.
  • Atmosfer, çevresel sesler ve müzikler benim için çok önemli.
  • Oyunun içine çekmesi önceliğim.
  • Basların hissedilir ve tatmin edici olmasını istiyorum ancak diğer detayları boğmasını istemiyorum.
  • Tempest 3D Audio performansı önemli.
Şu ana kadar araştırdığım modeller:

IEM:
  • Simgot EW300 (standard ve hbb)
Kulak üstü:
  • Artics Nova 7 (şu an indirimde dikkatimi çekiyor.)
  • ASUS pelta diye bir model mevcuttu oda indirimle güzel bir fiyata geliyordu.
  • HyperX Cloud III Wireless.
Farklı modeller için önerilerinizi de merak ediyorum.

Özellikle şu sorulara cevap arıyorum:
  1. Benim kullanım senaryom için IEM mi yoksa kulak üstü mü daha mantıklı?
  2. Bu bütçede ses kalitesi ve atmosfer açısından hangi modeli önerirsiniz?
  3. DualSense'in 3.5 mm çıkışında kullanılacağını düşünürsek hangi modeller öne çıkar?
  4. IEM modelleri DualSense üzerinden kullanacağım için ses kaybı çok olur mu?
  5. Ses kaybı olacaksa Nova7 gibi bir ürün daha mı mantıklı olur.
  6. EW300 standard ile EW300 hbb arasında hangisini tercih etmeliyim?
Teknik analizden çok oyunlarda atmosfer, çevresel sesler, müzikler ve sürükleyicilik arıyorum.

Teşekkürler.

Bu bütçede "beslemesi zor" bir kulaklık bulmanız kolay değil. Dolayısıyla gamepadinize bağlıyor olmanız bir eksi yazmayacaktır. IEM vs kulak üstü olarak bir genelleme yapmak doğru değil. İki tarafta da işinize gelebilecek modeller mevcut fakat genellemeyi şöyle yapabiliriz: çoğu IEM'in mikrofonu kulak üstüler kadar iyi değildir.

Nova 7'yi denemişliğim var. Bence tercih edilebilir. IEM için EW300 olabilir. HBB'nin ses profili standart model ile aynı. Görsel farkları var sadece.

Bu bütçede "beslemesi zor" bir kulaklık bulmanız kolay değil. Dolayısıyla gamepadinize bağlıyor olmanız bir eksi yazmayacaktır. IEM vs kulak üstü olarak bir genelleme yapmak doğru değil. İki tarafta da işinize gelebilecek modeller mevcut fakat genellemeyi şöyle yapabiliriz: çoğu IEM'in mikrofonu kulak üstüler kadar iyi değildir.

Nova 7'yi denemişliğim var. Bence tercih edilebilir. IEM için EW300 olabilir. HBB'nin ses profili standart model ile aynı. Görsel farkları var sadece.
Teşekkür ederim. Başka önerileriniz var ise öğrenmek isterim.

Nova 7 ses kalitesi olarak biraz zayıf kalıyor gibi yorumlar okudum. Bu yüzden biraz tereddütlerim mevcut.

Mikrofon olayı benim için aşırı önemli değil. En azından gamepad kendi mikrofonu oldugu için bir süre idare edecektir.

Ew300 için biraz araştırma yaptıgımda hazır mikrofonlu olanları typc çıkışlı maalesef.

Bu yüzden kararda veremedim.

Sesin dışarıdan da duyulması sizin için sorun değilse:
Çok iyi bir atmosfer yaşatabilir size. Öneri olarak bu olabilir.