Bana izlerken biraz karmaşık geldi. Gözümde büyüttüğüm kadar zor değilse bakabilirim. Şu an boştayım, en son Ghost of Tsushima ve Until Down denedim ikisini de yarıda bıraktım. Yeni oyun arayışındayım.Souls oyunları hikayeyi direkt vermiyor hocam, size bahsediyor olayları siz kafanızda canlandırıyorsunuz. Mapleri koridor gibi gezecek yerler var ama sadece belirli bir doğrultuda ilerlemen gerekiyor yoksa mantık basit level kas boss kes.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Uncharted'ın 3. oyunu oynayabilirsin o zaman. O kadar eski gözükmez 2 ve 1'e kıyasla, eksi taraflarından biri vuruş hissiyatının çok iyi olmaması ama bölüm dizaynları ve temposu cidden çok iyi oyunun.Uncharted ilk üç oyun çok eski olduğu için oynayasım gelmedi. Başka bir sebebi yok.
Rise of Ronin, grafik takıntım yok ancak bu da Ghost of Tsushima gibi aynı şekilde tek düze ilerliyorsa sıkacaktır.
Days Gone, Deluxe aboneliğinde var ise bakarım. Dediğim gibi oyuna şu sıralar bütçe ayırmam güç.
Siyu
Yetkin
Bana izlerken biraz karmaşık geldi. Gözümde büyüttüğüm kadar zor değilse bakabilirim. Şu an boştayım, en son Ghost of Tsushima ve until down denedim ikisini de yarıda bıraktım. Yeni oyun arayışındayım.
Hocam Sekiro varsa deneyebilirsiniz, şu zamana kadar onun savaş mekaniklerinden daha iyi bir oyun çıkmadı.
Sekiro için çok zor diyorlar, ölünce en baştan başlıyormuş falan. Bence ona daha varHocam Sekiro varsa deneyebilirsiniz, şu zamana kadar onun savaş mekaniklerinden daha iyi bir oyun çıkmadı.
Aynen hocam, 1-2 değil de 3. oyuna bakabilirim belki. Uncharted 4 güzel ve akıcılığı ile sevdiğim bir oyun oldu. Teşekkür ederim öneri için.Uncharted'ın 3. oyunu oynayabilirsin o zaman. O kadar eski gözükmez 2 ve 1'e kıyasla, eksi taraflarından biri vuruş hissiyatının çok iyi olmaması ama bölüm dizaynları ve temposu cidden çok iyi oyunun.
Siyu
Yetkin
Ölünce en baştan başlamıyorsunuz hocam, hemen hemen bütün bossların yanında sadece 30 saniye uzaklıkta bir checkpoint, bazılarında direkt 5 saniyelik falan mesafe var ama zorluğu da zor dediğiniz gibiSekiro için çok zor diyorlar, ölünce en baştan başlıyormuş falan. Bence ona daha var![]()
Bir tane oyun vardı belki ben karıştırdımÖlünce en baştan başlamıyorsunuz hocam, hemen hemen bütün bossların yanında sadece 30 saniye uzaklıkta bir checkpoint, bazılarında direkt 5 saniyelik falan mesafe var ama zorluğu da zor dediğiniz gibi.
Siyu
Yetkin
Dark Souls olabilir veya Lords Of The Fallen olabilirBir tane oyun vardı belki ben karıştırdımher yerde save alınmadığı için ölünce baya geriden başlatıyordu. Onu anımsadım bir an için.
Onlar sıkıcı oyun sayılır. Dark Souls II oyna hocam.Bana izlerken biraz karmaşık geldi. Gözümde büyüttüğüm kadar zor değilse bakabilirim. Şu an boştayım, en son Ghost of Tsushima ve Until Down denedim ikisini de yarıda bıraktım. Yeni oyun arayışındayım.
Shriena
Yetkin
Öncelikle FROM SOFTWARE oyunları herkese hitap edecek oyunlar değil. Kendiniz deneyip ardından zevk alıp almadığınıza bakmanız lazım ama şunu da ekleyeyim eğer bir kere Souls türüne alışırsanız bir daha başka oyunları oynarken zevk alamayabilirsiniz. Eklemek istediğim bir diğer konu da hikaye muhabbeti. Souls oyunlarının kurucusu olan Hidetaka Miyazaki oyunlarında asla bir hikaye vermez daha çok lore vardır. Yani size azar azar oyunu oynarken ipuçları verir. Hikayeyi kendiniz kurarsınız. Bu oyunların en büyük artısı sizi keşif hissini doruklarınıza kadar yaşatmasıdır. Çünkü diğer oyunlar gibi sizi kısıtlamazlar şuraya git, şunu yap gibi önergeler bulunmaz. Kontrol tamamen sizdedir. Aynı zamanda dünya tasarımı da her zaman birer baş yapıttır benim gözümde. Benim size başlamanız için önereceğim oyun kesinlikle Elden Ring'dir çünkü biraz daha yenilikçi ve oynanış bakımından daha rahattır. Elden Ring'e alıştıktan sonra Bloodborne oynamanızı öneririm. Benim fikrimce en son bakmanız gereken Souls-Like Demon Souls kendisi bana kalırsa Souls-Like'lardan en zoru. Eğer baktınız artık bu türü çok seviyorsunuz. DS3 ten başlayıp geriye gidip bütün seriyi oynayabilirsiniz. Eğer direk DS1'den başlayacak olursanız türe başlamadan can sıkıntısından bu türe veda edersiniz ve çok şey kaçırmış olursunuz.
Biraz karışık yazmış olabilirim ama umarım anlatmak istediğimi anlayabilmişsinizdir.
Mafia serisi için şunları yazabilirim. Hikayesi sonuna kadar sizi içine çekecektir fakat bir zamandan sonra canınız sıkılmaya başlayacak çünkü devamlı bir çatışma içinde olacaksınız. İki oyun da hikayesi için sonuna kadar oynanır fakat oyun oynamaktaki asıl amacınız daha çok tatmin ve zevk almaksa başka oyunlara vakit harcamanızı öneririm.
Benim size önerebileceğim üç oyun var eğer oynamadığınız varsa onlara da göz atabilirsiniz.
1. InFamous : Second Son (Kendisi ne kadar ilk çıkan PS4 Exclusive oyunlarından olsa bile günümüzde hala taş gibi bir oyun. Türkçe Dublaj olması ve kuracağınız karakterin hangi yolu seçeceğini sizin karar vermeniz benim için en güzel artıları.)
2. Beyond Two Souls ve Detroit Become Human (İki oyunu birlikte veriyorum çünkü ikisi de Quantic Dream oyunları ve tarzları neredeyse aynı listede vermediğiniz için buraya ekledim. Duymuş ve oynamış olma ihtimaliniz çok yüksek. İki oyunda da hikayenin gidişatı sizin elleriniz de ve oyun içerisindeki o duyguyu size yaşatıyorlar.)
Biraz karışık yazmış olabilirim ama umarım anlatmak istediğimi anlayabilmişsinizdir.
Mafia serisi için şunları yazabilirim. Hikayesi sonuna kadar sizi içine çekecektir fakat bir zamandan sonra canınız sıkılmaya başlayacak çünkü devamlı bir çatışma içinde olacaksınız. İki oyun da hikayesi için sonuna kadar oynanır fakat oyun oynamaktaki asıl amacınız daha çok tatmin ve zevk almaksa başka oyunlara vakit harcamanızı öneririm.
Benim size önerebileceğim üç oyun var eğer oynamadığınız varsa onlara da göz atabilirsiniz.
1. InFamous : Second Son (Kendisi ne kadar ilk çıkan PS4 Exclusive oyunlarından olsa bile günümüzde hala taş gibi bir oyun. Türkçe Dublaj olması ve kuracağınız karakterin hangi yolu seçeceğini sizin karar vermeniz benim için en güzel artıları.)
2. Beyond Two Souls ve Detroit Become Human (İki oyunu birlikte veriyorum çünkü ikisi de Quantic Dream oyunları ve tarzları neredeyse aynı listede vermediğiniz için buraya ekledim. Duymuş ve oynamış olma ihtimaliniz çok yüksek. İki oyunda da hikayenin gidişatı sizin elleriniz de ve oyun içerisindeki o duyguyu size yaşatıyorlar.)
Son düzenleme:
Until Dawn plat trophy yapmak için uğraştığım ilk oyundu eğer zaten interaktif film tarzı oyunları sevmiyorsanız size gelmez.GoW kesinlikle oynayın. Ragnarok'tan önceki bütün hikaye açığını kapatır.
Aynı şeyi düşünüyorum bu oyun için.Hayatımda oynadığım en sıkıcı oyundu.