PSA araçları kam mili değişim kampanyası

Makaleler
36
Yer
Kocaeli
Selam dostlar,

2020 model Berlingo aracıma My Citroën üzerinden bildirim geldi. Yetkili serviste eksantrik, yani kam mili zinciri kontrol edilecek. Muhtemelen ilk çıkanlarda ince bir zincir kullanılmış. Gerekirse değişim ve yazılım güncellemesi yapılacak. Bu işlem ücretsiz olacak. Ben 5 senedir sorunsuz kullanıyordum hiçbir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar. Lakin gerekiyorsa değişmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu durum 2023 ve sonrası araçları kapsamıyor, lakin sizin de Peugeot Rifter, Citroën Berlingo, Toyata Proace City, Opel Combo araçlarınız var ise kontrol edebilirsiniz.

Bu sorun PSA 1.2 benzinli motorlarda olan, kronik triger zinciri sorunu değildir. Onunla karıştırmayalım. 1.5 dizellerde, o şekilde kronik bir sorun yok. Araç uygulamanızı kontrol etmenizi, yok ise yetkili servisi aramanızı öneriyorum.

Sadece ticari değil, bu motora sahip binek araç sahiplerinin de kontrol etmesini öneririm. 1.5 dizel motor, bir çok binek modelde de kullanıldı şayet.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet 2024 öncesi motorlarda 7 mm egzantrik zinciri kullanıldığı için bir çok arabada zincir kopması meydana geliyor. 2024'ten itibaren 8 mm egzantrik zincirine ve güncellenmiş motor üst kapağına geçtiler. Çok önemli bir konu, ihmal etmeyin bu kampanyadan yararlanın.

1.5 BlueHDI motora sahip Opel marka araçları da unutmayalım.

Evet haklısın. Hepsini tek tek eklemek yerine, PSA yazmıştım bende. Opel markası da dahil buna. My uygulamasından kontrol edebilirler.

Sorunla ilgili bilgiyi bu makaleden edinebilirsiniz. Güncellenmiş üst kapağın sizde olup olmadığını görselden tespit edebilirsiniz.

PSA, yeni model makyajlı hafif ticariler (Rifter, Berlingo, Doblo, Combo, PSA değil ama Proace City) dışında yeni model binek arabalarına artık dizel motor koymuyor. 2024+ model hafif ticariniz varsa muhtemelen içiniz rahat olabilir. 3 numaralı görselde güncellenmiş motor kapağını görebilirsiniz.

Son düzenleme:

2020-2023 binek çok üretildi bu motor. Binek araçlarda da olabilir. O yüzden onlarında kontrol etmesi önemli.

2024 ve üstü sıkıntı yok. 2020-2023 ticari ve binek hepsinde olma ihtimali yüksek.

2020-2023 binek çok üretildi bu motor. Binek araçlarda da olabilir. O yüzden onlarında kontrol etmesi önemli.

2024 ve üstü sıkıntı yok. 2020-2023 ticari ve binek hepsinde olma ihtimali yüksek.
Evet evet, yeni model binekten kastım 2024 ve üstüydü. Öncesinde üretilen bineklerde olduğunu yazmalıydım. Bizde de 2024 model Yeni Opel Combo var. Satın alırken bu konuları çok araştırdım. İçim rahat.

Ek Bilgi olarak 1.5 BlueHDI motorun egzantrik zinciri dışında kronik bir sorunu yok. O da yeni motorla düzeltildi zaten. Gerçekten güzel ve verimli çalışan bir motor. Sıkıntı çıkarabilecek tek parça Adblue sistemi. O da zaten motorla alakası olmayan sistem. Onda da güncellemeler yapıldı diye hatırlıyorum.

Ford grubunda da var ama bildiğim kadarıyla henüz bir geri çağırma yok. Peugeot da geri çağırma yapıyor.

Aslında şöyle Adblue sistemini, mazot alır gibi doldurmamak lazım pompa şeklinde. Açık Adblue alındığında, baskı uyguluyor sisteme. Oda arızaya sebebiyet veriyor.

Doldurulurken benzin istasyonlarından litrelik alıp, huni ile doldurmak çok daha sağlıklı. 5 senede, 1 kere bile hata almadım. Sadece azalma uyarısı verdi bunca yıl boyunca. Opet marka olanları kullanıyorum litrelik yıllardır. Benzin istasyonundan alıyorum. Bunu da bana PSA yetkili servisi önermişti aracı ilk aldığım dönemlerde.

Sizin aldığınız motor Euro 6.4 tip, kağıt üzerinde aynı gibi görünse bile değerler performans düşüşü biraz var. Euro normlarından kaynaklı oda. Euro 6.2 olanlar, biraz daha performanslı. Bunu kullanınca anlıyorsunuz aslında.

Ford grubunda da var ama bildiğim kadarıyla henüz bir geri çağırma yok. Peugeot da geri çağırma yapıyor.

Komşuda 2023 model Focus var DPF hatası verdi. Daha 23 bin km araç. Çok temiz bakıyor, arada bende kullanıyorum. Focus sevdamız her zaman var. Onlarda kronikmiş, daha düşük km araçlarda da verenler olmuş Facebook topluluklarında araştırdığında. Eksantrik olayını sorayım bakalım ona.

Evet DPF olayı kronik ve sıkıntılı. Servisteki çalışan da söylüyor, kendim de kullandım şehir içinde biraz dur kalk yapıp gaza bas direkt rejenerasyona giriyor araba. Her kapatmadan önce 2-3 dakika bekliyordum. Ekzantirik sanırım makyajlı Focuslarda 8 mm ama tam emin değilim.

Ford şimdilik motorda bir güncelleme ve geri çağırma kampanyası başlatmadı. Yukarıda attığım makalede yazıyor.

Arabayı alırken yetkili servisten Eurorepar marka Adblue aldık. Bize onu önerdiler. Dediğiniz gibi pompalardan almamamız gerektiğini söylemişlerdi. Zaten uzun km yapmıyoruz servisten servise doldururuz muhtemelen.

Performans düşüşü dizel motorların kaderi. Zaten Adblue karbon salınımını oldukça azaltıyor birde motorun gırtlağını sıktıkça sıkıyorlar. Birde motor rölantide çok sessiz çalışıyor. Bazen çalıştığını anlamıyorum bile. Sizinkinde biraz daha sesli sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…