Eagles
Yetkin
Evet DPF olayı kronik ve sıkıntılı. Servisteki çalışan da söylüyor, kendim de kullandım şehir içinde biraz dur kalk yapıp gaza bas direkt rejenerasyona giriyor araba. Her kapatmadan önce 2-3 dakika bekliyordum. Ekzantirik sanırım makyajlı Focuslarda 8 mm ama tam emin değilim.
Onlarda 8mm sıkıntı olacağını pek zannetmiyorum.
Ford şimdilik motorda bir güncelleme ve geri çağırma kampanyası başlatmadı. Yukarıda attığım makalede yazıyor.
Arabayı alırken yetkili servisten Eurorepar marka Adblue aldık. Bize onu önerdiler. Dediğiniz gibi pompalardan almamamız gerektiğini söylemişlerdi. Zaten uzun km yapmıyoruz servisten servise doldururuz muhtemelen.
Performans düşüşü dizel motorların kaderi. Zaten Adblue karbon salınımını oldukça azaltıyor birde motorun gırtlağını sıktıkça sıkıyorlar. Birde motor rölantide çok sessiz çalışıyor. Bazen çalıştığını anlamıyorum bile. Sizinkinde biraz daha sesli sanırım.
Evet Euro 6.4 olanlar daha sessiz, güncellenmiş versiyon. Ama 6.2 olanlarda, baya sessiz.
O biraz değişkenlik gösteriyor. Kullanıma bağlı Adblue ben sene de ortalama 10-15 bin km civarı yapıyorum, 10 litre dolduruyorum 1 yıl civarı gidiyor. Ama sıkışık trafik, eğimli yollar, İstanbul trafiğindeyim genelde. Kullanım alışkanlıkları etkiler.
Servise bile gitmenize gerek yok. Benzin istasyonlarından kendiniz alıp doldurabilirsiniz. Opet kendi markası olanda çok kaliteli.
Sadece uyarı verince, fazla beklemeden doldurmanız gerekli. Tamamen biterse, çalışmıyor araba biliyorsunuzdur zaten.