Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Gerçekten böyle, bir de geçen bir konu başlığı görmüştüm psikiyatrinin nezlesi depresyon diye aşırı derecede haklı. Gidin 2 dert anlatın depresyon diyorlar.
Psikiyatristin görevi ilaç yazmak, destek olması için psikologla görüşebilirsiniz. Hatta önce psikolog ile görüşüp ilaçlık bir konu varsa sizi psikiyatr'a yönlendirmesi gerekirdi. Geçmiş olsun, ayrıca burada da konu açarsanız bizde kendimizce bildiğimiz kadar yardımcı olmaya çalışır, tavsiye veririz.
Devlet psikologlari da hicbir ise yaramiyor. Ozel ise cok pahali.Psikiyatristin görevi ilaç yazmak, destek olması için psikologla görüşebilirsiniz.
- Makaleler
- 3
Psikiyatri ve psikolog farkı bu yüzden önemli. Ayrıca psikiyatrinin de psikoloğun da sihirli değneği yok. Yavaş yavaş ilerleyecek süreçler bunlar. İnsanların beklentileri çok yanlış, bilgileri çok az. Psikoloji sizin özel bölgeniz, tamamen size ait eşsiz bir bölge. Buraya ameliyat eder gibi girip kötü düşünceleri alıp çıkamaz kimse. Şunu yap, bunu yap, günde 3 kere takla at gel diyemez. Böyle çalışmıyor bu sistem. İyileşmek de kötüleşmek de tamamen size bağlı. Psikolog sadece size bu uçsuz bucaksız dünyada yol gösterir, o yolda yürüyecek kararlılık, cesaret, azim sizde yoksa dünyanın en iyi psikiyatristi de olsa ilaç yazıp kafanı uçurur başka bir şey yapamaz. Mesela eski bi' psikolog arkadaşım vardı, hakiki Alman, Almancı değil. Özgüven sorunları yaşayan birisine hiçbir zaman "sen çok iyisin, sen çok güzelsin" demezdi. Kendinin bu sonuca varmasını sağlamaya çalışırdı hep.
Psikiyatristin görevi ilaç yazmak, destek olması için psikologla görüşebilirsiniz. Hatta önce psikolog ile görüşüp ilaçlık bir konu varsa sizi Psikiyatr'a yönlendirmesi gerekirdi. Geçmiş olsun, ayrıca burada da konu açarsanız bizde kendimizce bildiğimiz kadar yardımcı olmaya çalışır, tavsiye veririz.
Hocam tam tersi değil mi önce psikiyatr a gidip durumu öğrenmek lazım sonrasında gerek görülürse ilaç terapi ile geçecek gibiyse psikoloğa yönlendirir diye biliyorum ben.
Özel çok pahalı evet hatta seans alman için bazilari uyanıklık yapabiliyor. Devlet psikologlari ise tam tersi ve ben devlette çalışanların ekstra profesyonel olduğunu düşünüyorum. Yaşadığınız yerde varsa şehir hastanesine gidin, Ankara ise Etlik Şehir Hastanesi'ni oneririm.Devlet psikologlari da hicbir ise yaramiyor. Ozel ise cok pahali.
Vallahi mayıs'tan beri ilac tedavisi alıyorum. Hiçbir ilerleme yok hatta gerileme var. Ilaclari icince anksiyetem korkunc derecelere cikiyor.Psikiyatri ve psikolog farkı bu yüzden önemli. Ayrıca psikiyatrinin de psikoloğun da sihirli değneği yok. Yavaş yavaş ilerleyecek süreçler bunlar.
- Makaleler
- 3
Bipolar gibi hastalık durumu yoksa ilaçlar tedavi edici değil yatıştırıcı görevi görür bu alanda. Sorunu çözmeye değil semptomları bastırmaya yönelik kalır. Çok para mok para, vereceksin parasını gideceksin güvenilir, sağlam bi' psikoloğa. Kardeşim de gitmişti, daha 3 ay olmadan gözle görülür değişim yaşadı çocuk. Eskiden akrabalarının bile yüzüne bakamayan adam tanımadığı kişilerin düğününe gidip oynamaya başladı. Şu anda hem boksa hem özel derslere gidiyor. Evden çıkamıyordu.Vallahi mayıs'tan beri ilac tedavisi alıyorum. Hiçbir ilerleme yok hatta gerileme var. Ilaclari icince anksiyetem korkunc derecelere cikiyor.