Makaleler
1
Yer
İstanbul
Bazı oyunlarda seslerde cızırtı yaşıyorum. Birkaç yerde sorunun PSU ile alakalı olabileceği yazılmış, fakat nasıl test edileceğinden bahsedilmemiş. Bu yüzden sizlere güç kaynağımı nasıl test edebileceğimi soruyorum OCCT üzerinden Power testi yapmayı denedim ama bir problem olmadı farklı bir test metodu önerebilir misiniz?

Tamam yine HDD'den olabilir. 5-6 yıl önce 2007 yılından kalma PC'de yaşıyordum. Yavaş okuduğu için yaşanabilir. Ya da kulaklık gidicidir. Ayrıyeten hoparlörün varsa onda da cızırtı oluyor mu?

Aktif olarak HDD kullanmıyorum video izlerken, müzik dinlerken hiçbir problem yok bu sorun sadece bazı oyunlarda oluyor oyunun sesi cızırtılanıyor.

Bazı oyunlarda seslerde cızırtı yaşıyorum.

Cızırtının türüne göre bir coil whine sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Onun da tedavisi ya mucize olacak ki kendi kendine geçsin, ya da bobinlerin yalıtımına el ile müdahale edilmeli. Başlıktaki soruya direkt olarak cevap vermek çok uzun sürer. Güç kaynakları üzerindeki arızayı tespit etme süreci epey karmaşıktır. En önemli iki şey: uzun yılların tecrübesi ve bilgi birikimi.

Cızırtının türüne göre bir coil whine sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Onun da tedavisi ya mucize olacak ki kendi kendine geçsin, ya da bobinlerin yalıtımına el ile müdahale edilmeli. Başlıktaki soruya direkt olarak cevap vermek çok uzun sürer. Güç kaynakları üzerindeki arızayı tespit etme süreci epey karmaşıktır. En önemli iki şey: Uzun yılların tecrübesi ve bilgi birikimi.

Daha önce birkaç kez eski güç kaynaklarında arıza tespiti yaptım yeterli malzememde var fakat, garanti durumu dolayısıyla içini açmak istemiyorum. 12v kanalını yüke sokmayı denedim 11.980'in aşağısını görmedim, aynı şekilde 5V kanalıda 5'in aşağısına düşmedi doğru çalışıyordu eğer sorunu oyun dosyaları ile uğraşarak çözemezsem garantiye vermeyi düşünüyorum.