Kirua

Uzman
Merhaba.

Güç kaynağı kablosuna ihtiyacım var ve bilgisayarım her defasında kedim kasaya ve masaya zıpladığında kapanıyor ve kabloyu düzeltmem (doğrultmam) gerekiyor. Daha sonrasında bilgisayarı tekrardan başlatıp çalıştırıyorum. Daha önce böyle bir sorun yaşanmıyordu. Kabloyu 28.09.2024 tarihinden beri kasa ve monitörüm için kullanıyorum lakin son zamanlarda çok sık yaşandığı için artık çözüm olarak kablo satın almaya karar verdim. Aynı şekilde ikinci (yan) monitörüm için de güç kablosuna ihtiyacım var çünkü aynı durum onda da oluşuyor. Monitörde yaşanan durum hem görüntü kaybı hem de güç kaynağı giriş yerinde cızırtı (elektriksel bir takım sesler geliyor). Güç kaynağı ve monitör yeri için söylemek gerekirse kablo %90'a kadar girmiş gibi gözüküyor. Ne kadar itersem iteyim sonuna kadar itilmiyor. Kabloyu hareket ettirdiğimde, yukarı ve aşağıya doğru esneme yapıyor. Bu sebep tam olarak neden kaynaklıdır? Biraz daha küçük bir kablo sipariş etmek bu durumu çözer mi?

Kullandığım kablo: https://www.amazon.com.tr/S-link-SL-P175-0-75mm-Power-Kablo/dp/B00C1E6322
Monitör AOC G24G1
PSU BitFenix Gold 850W Formula

1762008380837.webp

Son düzenleme:
Merhaba.

Güç kaynağı kablosuna ihtiyacım var ve bilgisayarım her defasında kedim kasaya ve masaya zıpladığında kapanıyor ve kabloyu düzeltmem (doğrultmam) gerekiyor. Daha sonrasında bilgisayarı tekrardan başlatıp çalıştırıyorum. Daha önce böyle bir sorun yaşanmıyordu. Kabloyu 28.09.2024 tarihinden beri kasa ve monitörüm için kullanıyorum lakin son zamanlarda çok sık yaşandığı için artık çözüm olarak kablo satın almaya karar verdim. Aynı şekilde ikinci (yan) monitörüm için de güç kablosuna ihtiyacım var çünkü aynı durum onda da oluşuyor. Monitörde yaşanan durum hem görüntü kaybı hem de güç kaynağı giriş yerinde cızırtı (elektriksel bir takım sesler geliyor). Güç kaynağı ve monitör yeri için söylemek gerekirse kablo %90'a kadar girmiş gibi gözüküyor. Ne kadar itersem iteyim sonuna kadar itilmiyor. Kabloyu hareket ettirdiğimde, yukarı ve aşağıya doğru esneme yapıyor. Bu sebep tam olarak neden kaynaklıdır? Biraz daha küçük bir kablo sipariş etmek bu durumu çözer mi?

Kullandığım kablo: https://www.amazon.com.tr/S-link-SL-P175-0-75mm-Power-Kablo/dp/B00C1E6322
Monitör AOC G24G1
PSU BitFenix Gold 850W Formula

Eki Görüntüle 197898
  • Kablonuzun sık sık yerinden çıkması ve güç kaynağının kapanması, ya bağlantı noktasında bir sorun olduğunu ya da kablonun kendisinin hasar görmüş olabileceğini gösteriyor.
  • Monitördeki cızırtılar, bağlantının zayıf olduğunu ve elektrik temasında bir problem yaşandığını düşündürüyor.

Çözüm için öneriler:

1. Kablo Kontrolü:
- Şu anda kullandığınız kablonun bağlantı noktalarını kontrol edin. Kabloda fiziksel bir hasar veya bağlantı noktası sıkıntısı olup olmadığını inceleyin.

2. Kablo Değişimi:
- Kabloyu değiştirmek iyi bir çözüm olabilir. Aşağıdaki kablo türlerini tercih edebilirsiniz:
- Kısa Kablo: Monitör ve PSU için daha kısa bir kablo almak, hareket esnekliğini azaltabilir ve bağlantıyı sıkılaştırabilir.
- Kaliteli Kablo: Daha yüksek kalite ve daha güçlü bağlantıya sahip bir kablo seçin.

3. Kablo Tipi:
- Kullandığınız kablo Type F konnektöre sahip. Bu tip bir kablo almaya devam edin ancak kaliteli bir markadan seçmeye çalışın.

4. Bağlantı Yeri:
- Kabloları bağladığınız priz ve güç kaynağı giriş yerlerinde herhangi bir gevşeklik veya hasar var mı kontrol edin. Sorun burada da olabilir.

5. Kablo Yolu:
- Kablolarınıza bir düzen sağlamak ve kedinizin zıplamasını minimize etmek için kablolarınızı yönlendirebilecek bir sistem kullanabilirsiniz. Kablo kanalları veya kelepçeler iyi bir çözüm olabilir.

Bu adımları izlemek sorununuzu çözmede yardımcı olabilir. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik destek almayı düşünebilirsiniz.