Jahrein Fan

Üstün
Makaleler
4
Merhaba arkadaşlar önceki konularımdandabilirsinizki PSU'm arızalıydı ve görüntü gelmeme ve BIOS çökme sorunlarıyla karşılaştım. Dün clear CMOS işlemi yaptım jumperle ve tekrar görüntü almayı denedim ama alamadım sonra RAM ile oynayıp ekran kartını söktüm ve görüntü geldi. Windows çökmüştü ve açılmıyordu Windows 7 formatı attım lakin oyunlarda normalden çok daha düşük FPS aldım. Sonra belki Windows 7 sorunludur diye bugün Windows 8.1 formatı attım ama sorun devam ediyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Anakart:
Pegatron IPXSB-H61
RAM: 8 GB.
İşlemci: i5 2400.
PSU: Everest EPS4800b.
PSU voltajı daha fazla bu arada eski PSU 250 wattı şu anki PSU 300 watt.
Bir de nedense işlemci sıcaklıkları çok fena arttı.
İşlemci sıcaklığı:

Ekran Alıntısı.webp

Hocam 2.el Sahibinden'den aldım 250 TL'ye 300dü normalde adamakıllı bütçe yoktu ki normalde böyle bir şey de yapmayacaktım ama PSU yanında zorunlu hale geldi.
Bu tip 200-300W PSU'lara 100 TL'den fazla verilmez. Hatta o bile verilmez. 350 TL'ye Cooler Master'ın falan eski 400W modelleri bulunuyor en kötü ihtimal. Satıcıyla konuş, PSU'nun sorunlu olduğunu ve iade etmek istediğini söyle. Muhtemelen kabul etmez ama denemeye değer. Evimin yakınında sık sık gittiğim bir bilgisayarcı var eski kasalardan sökülen 350W PSU'ları 100 TL'den satıyor mesela.

Bu tip 200-300W PSU'lara 100 TL'den fazla verilmez. Hatta o bile verilmez. 350 TL'ye Cooler Master'ın falan eski 400W modelleri bulunuyor en kötü ihtimal. Satıcıyla konuş, PSU'nun sorunlu olduğunu ve iade etmek istediğini söyle. Muhtemelen kabul etmez ama denemeye değer.
Hocam bütçe yok işte ve Bandırma içi olması lazım okul zamanı olsaydı her türlü birikirdi adam akıllı Bandırma içi alırdım.

@Recep Baltaş hocam bir çözümü var mı bu sorunun?

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar önceki konularımdandabilirsinizki PSU'm arızalıydı ve görüntü gelmeme ve BIOS çökme sorunlarıyla karşılaştım. Dün clear CMOS işlemi yaptım jumperle ve tekrar görüntü almayı denedim ama alamadım sonra RAM ile oynayıp ekran kartını söktüm ve görüntü geldi. Windows çökmüştü ve açılmıyordu Windows 7 formatı attım lakin oyunlarda normalden çok daha düşük FPS aldım. Sonra belki Windows 7 sorunludur diye bugün Windows 8.1 formatı attım ama sorun devam ediyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Anakart:
Pegatron IPXSB-H61
RAM: 8 GB.
İşlemci: i5 2400.
PSU: Everest EPS4800b.
PSU voltajı daha fazla bu arada eski PSU 250 wattı şu anki PSU 300 watt.
Bir de nedense işlemci sıcaklıkları çok fena arttı.
İşlemci sıcaklığı:

Eki Görüntüle 166101
Bütçe durumunuz malummuş. Ama PSU ikinci el almak çok riskli. (Eğer tanıdık birisinden almıyorsanız.)
Attığınız resimde olması gereken voltajların bazıları ortalama değerden çok farklı. Sanırım bozuk psu göndermişler.
Sistemi bu şekilde çalıştırmaya devam ederseniz, bileşenler de zarar görebilir.
Siz bilirsiniz. Ama bence düzgün bir psu alana kadar, bilgisayarı çalıştırmayın.

Bütçe durumunuz malummuş. Ama PSU ikinci el almak çok riskli. (eğer tanıdık birisinden almıyorsanız.)
Attığınız resimde olması gereken voltajların bazıları ortalama değerden çok farklı. Sanırım bozuk PSU göndermişler.
Siz bilirsiniz. Ama bence düzgün bir PSU alana kadar, bilgisayarı çalıştırmayın.

Hocam keşke baştan konu açsaydım tamamdır hocam sistemi kapatıyorum.

Bütçe durumunuz malummuş. Ama PSU ikinci el almak çok riskli. (Eğer tanıdık birisinden almıyorsanız.)
Attığınız resimde olması gereken voltajların bazıları ortalama değerden çok farklı. Sanırım bozuk psu göndermişler.
Siz bilirsiniz. Ama bence düzgün bir psu alana kadar, bilgisayarı çalıştırmayın.
Peki ikinci el psu öneriniz var mı?