Wartz
Başarılı
- Makaleler
- 5
Şimdi dünkü olayın aslını açıklamak istiyorum ve bu konuda kirlilik yaptığım için özür diliyorum. Olay şu: Ben bir arkadaştan eski bir bilgisayar almıştım. Eve geldim hiçbir görüntü gelmiyordu. Ekran kartının bozuk olduğunu sandım ve 1000 TL'ye GT 730 aldım. Bilgisayarın için baya kirliydi o yüzden bende hiç bir şekilde PSU'ya ellemeden ve bilgisayarın şalterini kapatarak anakarttaki kabloları söktüm. Anti statik fırça ile hafifçe tozunu aldım ve biriken toz kirlerini cımbız ile aldım. Sonra işlemciyi %99 izopropil alkol ile temizledim. Sonra çok anlamadığım için kablolarından bilgisayarcıya verdim. Vereceğim parçaları da takmasını istedim ve bilgisayarı biraz temizlemesini. Sonra aradan 1-2 gün geçti. Olmadığını söyledi. Sanırım anlamıştım çünkü bilgisayarın şalteri bile şalter denecek gibi değildi bilmediğinden dolayıdır dedim. Eve getirdim bilgisayarı ve şalteri çektim. Çektiğim anda PSU bir anda patladı. Sizce bu neyden kaynaklanmış olabilir? Ben temizlik esnasında çok dikkatliydim. İşlemciyi silerken mikro fiber bez kullandım ve baya az kullanıp dikkatlice sildim.
Son düzenleyen: Moderatör: