MeReKGs67

Uzman
Genelde çoğunun web sitesine bakıyorum. Abi, kasayla ilgili yazmışlar etmişler iyi güzel de PSU hakkında hiçbir bilgi yok. Nedir ne değildir, kaç koruma modülü var, özellikleri ne vesaire... Modeli bile yok. Mesela benim kasam Cougar Airface RGB Mesh 700W 80 Plus bir kasa. Sitesine giriyorum PSU hakkında bir bilgi yok. Yani PSU hakkında tek bildiğim markasının Cougar olması bir de 700W 80 Plus olması. O da Gold mu bronz mu Allah bilir. Diğerlerinde de aynı durum geçerli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde çoğunun web sitesine bakıyorum abi kasayla ilgili yazmışlar etmişler iyi güzel de PSU hakkında hiçbir bilgi yok. Nedir ne değildir kaç koruma modülü var özellikleri ne vesaire modeli bile yok. Mesela benim kasam Cougar airface RGB mesh 700W 80 Plus bir kasa. Sitesine giriyorum PSU hakkında bir bilgi yok. Yani PSU hakkında tek bildiğim markasının Cougar olması bir de 700W 80 Plus olması. O da Gold mu bronz mu Allah bilir. Diğerlerinde de aynı durum geçerli.

Vento dışında BitFenix var adam akıllı Power'li kasa sanırım Vento modellerine FSP Hyper Pro H3 650W taktigi için güzel BitFenix'in PSU ları da alınabilir sanırım.
Geri kalan markalar dışında belli zaten kendi PSU ları geneli Bronze olur Rampage, Frisby, Everest, Gamepower vs.
bulması kolay markanın adını yazıp yanina PSU kaç W ise yazıyorsun karşında.
Senin Power büyük ihtimalle bu.

Sitede şu korumalara yer verilmiş;
uvp (düşük gerilim koruması)
Voltajlar tek hatlarda belirli bir tolerans değerinin altına düşerse, PSU otomatik olarak kapanır.

ocp (aşırı akım koruması)
Tek bir hattaki akım belirlenenden yüksekse, PSU otomatik olarak kapanır.

SCP (kısa devre koruması)
Kısa devre durumunda, bu özellik PSU'nun çekirdek bileşenlerinin ve sistem bileşenlerinin hasar görmesini önler.

Son düzenleme:
Örnek olarak birinde kırmızıyla belirtilmiş, diğerinde ise ürün koduna PSU modeli eklenmiş. Bu bilgilere başka yerlere bakmadan ulaşmamıza imkan tanımışlar.

Örnek olarak birinde kırmızıyla belirtilmiş, diğerinde ise ürün koduna PSU modeli eklenmiş. Bu bilgilere başka yerlere bakmadan ulaşmamıza imkan tanımışlar.
Ürün koduna derken nereyi diyorsunuz hocam ben göremedim

%99 Bronze bile olmuyor. Düz 80 Plus oluyor.
Yani PSU'yu ayrı almak daha mı mantıklı oluyor ben hazır sistem uyguna geldiği için ince eleyip sık dokuyamadım sistemi :)

Vento dışında BitFenix var adam akıllı Power'li kasa sanırım Vento modellerine FSP Hyper Pro H3 650W taktigi için güzel BitFenix'in PSU ları da alınabilir sanırım.
Geri kalan markalar dışında belli zaten kendi PSU ları geneli Bronze olur Rampage, Frisby, Everest, Gamepower vs.
bulması kolay markanın adını yazıp yanina PSU kaç W ise yazıyorsun karşında.
Senin Power büyük ihtimalle bu.

Sitede şu korumalara yer verilmiş;
uvp (düşük gerilim koruması)
Voltajlar tek hatlarda belirli bir tolerans değerinin altına düşerse, PSU otomatik olarak kapanır.

ocp (aşırı akım koruması)
Tek bir hattaki akım belirlenenden yüksekse, PSU otomatik olarak kapanır.

SCP (kısa devre koruması)
Kısa devre durumunda, bu özellik PSU'nun çekirdek bileşenlerinin ve sistem bileşenlerinin hasar görmesini önler.
yok hocam bu değil ya hu modüler değil bir kere benim PSU

Yani PSU hakkında tek bildiğim markasının Cougar olması bir de 700W 80 Plus olması.

Yeterli ya, daha ne olsun. Üstüne bir de model bilgisini mi ekleyecekler? Çok şey istiyorsunuz.

Tahminimce STX, VTE ya da VTE X2 olabilir. Üçü de düşük seviye modeller. Kullanılır mı? Neden olmasın? Sisteme bağlı tabii.

Ürün koduna derken nereyi diyorsunuz hocam ben göremedim

Yani PSU'yu ayrı almak daha mı mantıklı oluyor ben hazır sistem uyguna geldiği için ince eleyip sık dokuyamadım sistemi :)

yok hocam bu değil ya hu modüler değil bir kere benim PSU
CH560'ın ürün koduna bakarsanız PN850M diye belirtmişler.

Yeterli ya, daha ne olsun. Üstüne bir de model bilgisini mi ekleyecekler? Çok şey istiyorsunuz.

Tahminimce STX, VTE ya da VTE X2 olabilir. Üçü de düşük seviye modeller. Kullanılır mı? Neden olmasın? Sisteme bağlı tabii.
Aynen öyle modelini bilsenizde farketmeyecek. Hepsi zaten al birini vur ötekine denilebilecek modeller. Zaten iyi bir PSU koysalar modelini illa bir yerlere yazarlardı.

Hocam PSU'da önemli olan sadece Watt değeri mi yapmayın Allah aşkına :) Yani özelliklerini siteye yazmak çok zor bir şey mi :)