MaltaGang

Çalışkan
Dostlar 12 volt 60 amper bana lazım olan, LED trafosu falan filan dandik adaptörler istemiyorum.

ASUS TUF-GAMING-1000G 80 Plus Gold PSU ile bu işi yapmak istiyorum. Tüm 12 volt ve eksileri multimetre ile bulup artıları üst üste ve eksileri üst üste bağlayıp amperi yükseltip bu şekilde oto amfi besleyeceğim.

Böyle yapıldığında herhangi sorun olur mu? Güç kaynağı düzgün çalışır mı? Kesin bilgisi olan yüzde yüz sorun olmaz dediğin gibi kullanabilirsin diyen var mıdır? Resimde işaretli olan ATX 3.0 kanalı alttaki 4 adet sensör pinleri bağlı olmazsa yine de 600 watt gücü verir mi?

psu.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Oto amfide anlik basslarda yuk cok artabiliyor. 60A yi gecmeyecekse eger evet olur. Ama o aletler genelde akulere gore tasarlaniyor, bass vurdugunda asiri akim nedeniyle korumaya sokabilir PSU'yu.

Oto amfide anlik basslarda yuk cok artabiliyor. 60A yi gecmeyecekse eger evet olur. Ama o aletler genelde akulere gore tasarlaniyor, bass vurdugunda aşırı akim nedeniyle korumaya sokabilir PSU'yu.

Alacağım PSU kaliteli 82 amper. 4 oval 1 bas koyacağım fakat bass düşük RMS'li, gain de düşük olacak.

Benim asıl merak ettiğim, dediğim şekilde PSU'nun kablolarını bağlarsam sorunsuz 12 volt alır mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Alacağım PSU kaliteli 82 amper. 4 oval 1 bas koyacağım fakat bass düşük RMS'li, gain de düşük olacak.

Benim asıl merak ettiğim, dediğim şekilde PSU'nun kablolarını bağlarsam sorunsuz 12 volt alır mıyım?
Sorunsuzdan kastınız nedir? Normal bir şekilde 12v alırsınız. Bu arada bağlayacağınız kablolara dikkat edin. Tüm kabloları kullanın. Erime yaşamayın sonra. 6 tane +12v 6 tanede GND pinleri olması lazım. Pin layout'a baksanız iyi olur.

Son düzenleme:
Sorunsuzdan kastınız nedir? Normal bir şekilde 12v alırsınız. Bu arada bağlayacağınız kablolara dikkat edin. Tüm kabloları kullanın. Erime yaşamayın sonra. 6 tane 12v 6 tanede GND pinleri olması lazım. Pin layout'a baksanız iyi olur.
aynen tüm 12volt ve gnd leri multimetre ile bulup bağlıcam psu 12 volt 82 amper bana lazm olan 12 volt 60 amper civarı bu şekilde bağladığımda sorunsuz 12 volt ve 60 amperi versin istiyorum.

ATX 3.0 soketinden, sense pinleri bağlı değilken 600W çekemezsiniz. Bunun için CPU/PCI-e soketleri kullanılabilir ki onda da 12V pin başı 10A gibi bir emniyetli akım düşünülürse 600W için minimum 5 pinin eşit dağılımını sağlamanız, soketlerin güvenliği için önemli olacaktır.

ATX 3.0 soketinden, sense pinleri bağlı değilken 600W çekemezsiniz. Bunun için CPU/PCI-e soketleri kullanılabilir ki onda da 12V pin başı 10A gibi bir emniyetli akım düşünülürse 600W için minimum 5 pinin eşit dağılımını sağlamanız, soketlerin güvenliği için önemli olacaktır.
Hocam o GPU tarafı için değil miydi? Sense pinleri tam oturmamışsa GPU'yu 150W ile kısıtlamıyor muydu?

atx 3.0 sense pinleri bağlı olmadan kaç watt çekilir yada o hattı hiç karıştırmıyımmı ?

Hocam o GPU tarafı için değil miydi? Sense pinleri tam oturmamışsa GPU'yu 150W ile kısıtlamıyor muydu?
bende araştırma yaptığımda o sense pinleri bağlı deilse 450 watt verir diyo okumuştum

birde amper çekimi yükseldikçe 12 volt aşağı düşermi ?

Son düzenleme:

Doğru tabii, çekilecek gücü GPU belirliyor. O zaman o bağlantı da kullanılabilir.

Bir de amper çekimi yükseldikçe 12 volt aşağı düşer mi?

Biraz düşer tâbii ama düşündüğünüz güç kaynağı şuradaki incelemeye göre 1000W yükte 12V kanalından 11.94V veriyor ki gayet iyi bir değer.

Son düzenleme:
Doğru tabii, çekilecek gücü GPU belirliyor. O zaman o bağlantı da kullanılabilir.

Biraz düşer tâbii ama düşündüğünüz güç kaynağı şuradaki incelemeye göre 1000W yükte 12V kanalından 11.94V veriyor ki gayet iyi bir değer.

Обзор и тестирование блока питания ASUS TUF Gaming 1000W Gold — i2HARD https://share.google/qSWmgrthLpx6uRq23
ozaman 60 amper çekse net 12 volt verir eywallah saolun bilgiler için kafamı rahatlattınız eve akü sokmam dandirik led trafolarıda sokmam 2.el 5- 10 yıllık server psu larıda istemiyorum adam gibi kaliteli sıfır psu ile bu işi çözmek istiyordum.