Gece 62

Üstün
Geçen yıl ağustosta LOQ 15IRX9 cihazımın işlemci sıcaklığı oyun esnasında 100 dereceleri görmeye başlayınca AliExpress'ten PTM7950 alıp uygulamıştım ve en azından 80 derecelere gerilemişti.

3-4 aydır oyun oynamıyordum, az önce bir The Witcher 3'e gireyim derken yine 100 dereceyi gördüm işlemci tarafında. Normalde yıllarca sorunsuz kullanılmıyor muydu PTM7950?

Ekran görüntüsü 2026-08-01 141103.webp

Ekran görüntüsü 2026-08-01 131911.webp

Ekran görüntüsü 2026-08-01 132901.webp

Geçen yıl ağustosta LOQ 15IRX9 cihazımın işlemci sıcaklığı oyun esnasında 100 dereceleri görmeye başlayınca AliExpress'ten PTM7950 alıp uygulamıştım ve en azından 80 derecelere gerilemişti.

3-4 aydır oyun oynamıyordum, az önce bir The Witcher 3'e gireyim derken yine 100 dereceyi gördüm işlemci tarafında. Normalde yıllarca sorunsuz kullanılmıyor muydu PTM7950?

Acaba sahtesi mi geldi.? O kadar kısa sürede etkisini yitirmemesi lazım Başka oyunda da deneyin.

Normal şartlarda bu ürün faz değiştiren yapısından ötürü macunlar gibi pump out olmadan daha uzun süre gidiyor. 1 yıl kısa bir süre. Taklit ürün gelmiş olabilir. Veyahut montaj hatası. Soğutucu blok vidaları tam oturmamış olabilir mi, temas bozulmuş olabilir.

Cihazı açıp kontrol edin bir. Açmışken fanları ve peteklere göz atıp temizleyin.

Laptop kullanıyorsun diye anladım, o fotoğraf da çünkü 5000 RPM fan yok, desktop'ta. Ben olsam temizlik yapardım; o aldığın da büyük ihtimalle sahteydi. MX7 alabilirsin.

Normal şartlarda bu ürün faz değiştiren yapısından ötürü macunlar gibi pump out olmadan daha uzun süre gidiyor. 1 yıl kısa bir süre. Taklit ürün gelmiş olabilir. Veyahut montaj hatası. Soğutucu blok vidaları tam oturmamış olabilir mi, temas bozulmuş olabilir.

Cihazı açıp kontrol edin bir. Açmışken fanları ve peteklere göz atıp temizleyin.
Montajlarken işlemcinin boyutuna tam uygun olacak şekilde, sadece kenarlardan birazcık boşluk kalacak ölçüde kesip uygulamıştım. Dün gece laptop kasasını da açtım, içerisi ve fanlar tozlu durumda değildi. Blok vidalarını da kontrol ettim, zaten sıkıydı hepsi.

Acaba sahtesi mi geldi? O kadar kısa sürede etkisini yitirmemesi lazım başka oyunda da deneyin.
Başka güçlü donanım gerektiren oyunlarda da durum aynı.

Soğutucu tam baskı uyguluyor mu?
Soğutucu bloktan mı bahsediyorsunuz?

Görseldeki 4600 RPM'in üzerine de çıkmadı asla aşırı ısınmasına rağmen. Donanımsal veya yazılımsal bir limit varsa emin değilim o konuda da.

BIOS'tan fan ayarlarını oynadığını sanmıyorum, oyun oynarken zaten sistem otomatik performans ya da Turbo moduna geçiyordur. Bakım yapma zamanı gelmiş, tekrar macun alıp sistemi temizeyin.