@Gece, Watt/Performans değerlerine baktınız mı? Sıcaklık benzer durabilir ancak 50W 100 derece ile 30W 100 derece farklı şeyler. Uygulamada gördüğüm kadarıyla bir yanlışlık yok.
@talongod, evet hocam. 1-2W da olsa daha düşük olmasına rağmen sıcaklık daha yüksek şimdi üstelik.

Öncesi:

öncesi.webp

Sonrası:

Ekran görüntüsü 2026-08-08 144052.webp

@Gece, Garip bir durum. Cihaz modeli nedir? Bir de, PTM bir ürün olduğu için oturması gerekiyor 2-3 gün sürebilir bunlar. O süreyi atlatmaya bakın.
@talongod, 115W RTX 4060 ve i7-13650HX'li LOQ 15IRX9. Ben de iyice oturup yayılmasına umut bağladım şu an için. Düzelmezse ne yapacağım bir fikrim yok. LoL'de bile aşırıydı durum.

GPU tarafında da gelişme yok bu arada, 86-87 derece arası takılıyordu, hâlâ öyle. CPU gibi 100'lere gelmiyor en azından.

@talongod, sıcaklığa dayanamayıp açtım kasayı tekrar, en fazla tekrar keser uygularım diye. Siz bir anormallik görüyor musunuz fotoğraflarda?

20260809_100257.webp

20260809_100237.webp

20260809_100306.webp

20260809_100311.webp

20260809_100339.webp

20260809_100345.webp

@Gece, Herhangi bir anormallik yok. Bu sefer keserken CPU, GPU aynasına denk gelecek şekilde değil de, biraz daha küçük şekilde kesip uygulayın. Formu değiştiğinde dışarıya taşma yapmasın.

@Gece, Herhangi bir anormallik yok. Bu sefer keserken CPU, GPU aynasına denk gelecek şekilde değil de, biraz daha küçük şekilde kesip uygulayın. Formu değiştiğinde dışarıya taşma yapmasın.
@talongod, dün kenarlardan 1 mm boşluk bırakarak uygulamıştım, bugün açınca ve taştığını görünce 2 mm boşluk bıraktım. İyi ki ölçülü çalışmışım da bugüne de yetti pad. Üçüncüye yetmez ama, umarım düzgün performans verir bu sefer. 1-2 gün süre tanıyacağım. Sonrası belirsiz :)

@pesimist34, Konu içerisinden geri dönüt bekliyordum ben de. Uygulama konusunda bir problem olmamasına rağmen ısınma sorunu devam ediyorsa ben blokların yamulduğu düşünüyorum ki tam temas etmiyor demektir. Başka türlü problem olsaydı, LOQ dışında bütün rakiplerinde uyguladık ürünü onlarda da problem olurdu.

Diyelim ki benim düşüncemin tersi bir durum söz konusu. Cihaz 4/4'lük. O zaman pad uyumlu değil demektir bu durumda da termal macun değişikliğine gidilebilir.

@pesimist34, Konu içerisinden geri dönüt bekliyordum ben de. Uygulama konusunda bir problem olmamasına rağmen ısınma sorunu devam ediyorsa ben blokların yamulduğu düşünüyorum ki tam temas etmiyor demektir. Başka türlü problem olsaydı, LOQ dışında bütün rakiplerinde uyguladık ürünü onlarda da problem olurdu.

Diyelim ki benim düşüncemin tersi bir durum söz konusu. Cihaz 4/4'lük. O zaman pad uyumlu değil demektir bu durumda da termal macun değişikliğine gidilebilir.
Aslında 15IRX9 olmasa da kendi LOQ'una uygulamış başka birisi daha olsaymış iyi bir referans, kıyas olabilirmiş. Blokların kendiliğinden yamulma ihtimali var mı bilmiyorum ama ben aşırı titiz davrandım her şeye uygulama esnasında. Geçen yıl sahte 7950'i uyguladığımda da bir süre iyi durumda gidiyordu dereceler.