Teknopatici 69

Uzman
Corsair Nautilus 360 RS LCD sıvı soğutucum kasanın üst paneline monte edilmiş durumda.

Kasanın üst kısmının dışına 3 adet fan eklemeyi düşünüyorum. Belki şarjlı fanlardan kullanabilirim ama onların CFM değerleri biraz düşük oluyordu değil mi?

@Ayhan Dönmez Komutanım 🫡 ne önerirsiniz?

Illa yapmak istiyorsan oneri yaparim ama bastan soyleyeyim, cok gereksiz bir sey. Zamaninda 6 tane 100 CFM ve 3.5mm H2O fan ile 360mm sivi sogutmaya push-pull yaptim ve 3 fanli haline kiyasla sadece 3 derece fark vardi. 3 derece icin masraf yapmaya gerek yok. Goruntu icin yapiyorsan bir sey diyemem.

Corsair Nautilus 360 RS LCD sıvı soğutucum kasanın üst paneline monte edilmiş durumda.

Kasanın üst kısmının dışına 3 adet fan eklemeyi düşünüyorum. Belki şarjlı fanlardan kullanabilirim ama onların CFM değerleri biraz düşük oluyordu değil mi?

@Ayhan Dönmez Komutanım 🫡 ne önerirsiniz?

Bu fan iyi. Arctic P12 Pro x3 olabilir haricen. Ben de Noctua IPPC 12V x3 var. T30 düşünülebilir.

Illa yapmak istiyorsan oneri yaparim ama bastan soyleyeyim, cok gereksiz bir şey. Zamaninda 6 tane 100 CFM ve 3.5mm H2O fan ile 360mm sivi sogutmaya push-pull yaptim ve 3 fanli haline kiyasla sadece 3 derece fark vardi. 3 derece icin masraf yapmaya gerek yok. Goruntu icin yapiyorsan bir şey diyemem.

Görüntü için değil de 10950X3D için yatırımlık gibi düşünülebilir.

Bu fan iyi. Arctic P12 Pro X3 olabilir haricen. Ben de Noctua IPPC 12V X3 var. T30 düşünülebilir.

Komutanım sistem bembeyaz.

O yüzden ASUS ProArt iyi gibi duruyor.

Lakin ASUS ve ASRock son zamanlarda çok paragöz firmalar gibi geliyor bana ve gözümden düşmüş durumdalar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntü için değil de 10950X3D için yatırımlık gibi düşünülebilir.

Komutanım sistem bembeyaz.

O yüzden ASUS ProArt iyi gibi duruyor.

Lakin ASUS ve ASRock son zamanlarda çok paragöz firmalar gibi geliyor bana ve gözümden düşmüş durumdalar.

Proart x3 iş görür, Premium ürün. Kalite ucuz değildir, TL olarak özellikle. :cool:

Bütçe meselesi, ROG dizen adamlar pek yanaşmaz. Arctic opsiyon olarak düşünülebilir. :)

@X99 Ses konusu önemli, birebir karşılaştırmak lazım. Noctua ile aynı odada duramazsın mesela ama en iyi performansı onda aldım. Herkese gelmez. Pompa cızırtı sesinden rahatsız olan insanlar var forumda.

Bütçe meselesi, ROG dizen adamlar pek yanaşmaz. Arctic opsiyon olarak düşünülebilir. :)

@X99 Ses konusu önemli, birebir karşılaştırmak lazım. Noctua ile aynı odada duramazsın mesela ama en iyi performansı onda aldım. Herkese gelmez. Pompa cızırtı sesinden rahatsız olan insanlar var forumda.

Komutanım 🫡 PC kasasını koridora koyup
Sadece kabloların odaya geçecek bir düzenek gözümde canlandı :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Erkese gelmez. Pompa cızırtı sesinden rahatsız olan insanlar var forumda.

Arctic'te sesli sayılır ama Noctua kadar değildir, Noctua'lar tam devirde 50 desibele kadar çıkıyor sanırım. Bir de onların 24 volt muhabbeti var. 12 volt 1700 RPM takacaksa çok sorun olmaz gibime geliyor. 24 volt olanlar 3000 RPM'ye kadar gidiyor bildiğim kadarıyla.