Yer
Turkiye
Selam, profilimde belirttiğim üzere incelemesini yapacağımı söylediğim, 1 aydır kullanmakta olduğum QCY H3 Pro model kablosuz kulaküstü kulaklık hakkında düşüncelerim ve deneyimlerimi aktardığım detaylı bir inceleme yazısı ile karşınızdayım. İlk inceleme yazım olacağı için yorumlarınızı bekliyorum. Keyifli okumalar. :coffee:

İlk Bakış

Ürünü detaylı incelemeden önce kutu içeriğinden bahsetmek isterim. Sade, şık bir kutu ile gelen QCY H3 Pro'nun kutu içeriğinde bizleri kullanma kılavuzu, bir adet Type-C şarj kablosu ve ürünü kablolu olarak kullanabilmemiz için bir adet AUX kablosu karşılıyor. Görsellerde görünen poşet içerisinde gelen kulaklığımızın herhangi bir taşıma çantası maalesef bulunmuyor.

WhatsApp Görsel 2025-03-29 saat 22.01.20_cde844c9.webp
WhatsApp Görsel 2025-03-29 saat 22.01.41_a06820ee.webp
WhatsApp Görsel 2025-03-29 saat 22.00.36_ae9b4b40.webp

Göze Hitap ve Renk Seçenekleri

Tasarım ve göze hitap açısından ne durumda, bundan bahsedecek olursak; siyah, beyaz ve mor renkleri bulunan, her bir renginin açıkçası ayrı güzel olduğu bir tasarımın kullanıldığını söyleyebilirim. Resimlerde görüldüğü gibi mat bir yüzeyin üzerine parlak detaylar eklenmiş.. Kullandığım bütün eşyalar siyah olduğu için böyle tercih etsem de diğer renkler de oldukça premium ve göze hitap eden tonlar. Bkz. Siyah renk benim oldukça hoşuma gitti.

WhatsApp Görsel 2025-03-29 saat 22.00.36_6e733d3d.webp
WhatsApp Görsel 2025-03-29 saat 22.00.39_341e3a15.webp
WhatsApp Görsel 2025-03-29 saat 22.00.39_3c6bba91.webp

Kullanım ve İşlevsellik

Kulağı çevreleyen bir model olduğu için kulağa herhangi bir baskı yapmıyor. H3 Pro, 231 g ağırlığa sahip. Bu sebeple uzun saatlerce rahat bir kullanıma olanak sunuyor. Kullanılan deri pedlerinde oldukça yumuşak olduğunuda söyleyebilirim. Burada tek eksi diyebileceğim nokta kulak çevrelediği için kulağı pişirdiği oluyor özellikle bu sıcak günlerde lakin kulak üstü modellerde göz ardı edebileceğimiz bir durum. Katlanabilen tasarımı ve kafa bandının ayarlanabilir olmasıyla birlikte bu konuda benden tam puan aldı.

Kulaklığımızın üzerinde on/off, ses arttırma, ses azaltma, 3.5 mm jack girişi, Type-C şarj yuvası ve H3 Pro'nun bize sunmuş olduğu modlar arasında geçiş yapabildiğimiz bir ANC modu tuşu bulunmakta. Bu tuşlar sayesinde aramaları yanıtlayabilir, sesi kontrol edebilir, ses tuşlarına uzun basarak müziğinizi kontrol edebilirsiniz. 3 adet modumuz bulunmakta bunlar sırasıyla ANC açık, ANC kapalı ve şeffaflık modu.

WhatsApp Görsel 2025-03-29 saat 23.46.40_2364e46d.webp

ANC ve Diğer Modlar

İlk defa ANC kulaklık kullanan biri olarak yorum yapmam ne derece doğru olur bilmiyorum fakat yeterince tatmin edici bulduğumu, metro, otobüs gibi yolculuklarda ANC'nin bir nimet olduğunu fark ettiğimi söyleyebilirim. (Bu modda -50dB'e kadar sesleri engellediği belirtiliyor.) Ayrıca diğer modlardan bahsetmek gerekirse ses kalitesini en rahat aldığımız ANC kapalı modunu normal kullanım olarak adlandırabiliriz, gündelik kullanımda bu modu kullanıyorum. Son olarak şeffaflık modundan bahsetmem gerekirse bu da oldukça kullanışlı bir mod, mikrofonlarının aldığı sesi kulaklığın içine vererek kulaklığı kulağınızdan çıkarmadan karşınızdakini ve dışarıdaki sesleri çok daha rahat duymanızı sağlıyor. Modlar arası sürekli geçiş yapan biri olarak sunduğu özellikler konusunda oldukça iddialı bir kulaklık olduğunu düşünüyorum.

Ses Kalitesi ve Teknik özellikler

Bluetooth 5.4
teknolojisine, 40 mm çapında sürücülere ve 360° çevresel ses özelliğine sahip olan H3 Pro, önceden kullandığım JBL Tune 520BT modeline kıyasla ses kalitesinde farklı bir deneyim yaşattı. İlk kullandığımda ses kalitesinden tam emin olamasam da, 1 aylık kullanım sürecinde beni tatmin etmeyi başardı. Daha öncesinde daha üst modeller kullanıp geçmediyseniz sizi de tatmin edecektir diye düşünüyorum. Ses profili açısından, sesleri berrak ve dengeli bir şekilde sunduğunu söyleyebilirim. Ancak, güçlü bas seven biriyseniz, ek olarak bass modunu açmanız gerekebilir. Artı olarak bu üründe Yüksek Çözünürlüklü Ses (Hi-Res) - LDAC Codec sertifikası bulunmakta. (Son ses seviyesi oldukça yüksek ve belli bir aşamadan sonra dışarı ses vermekte.)

Batarya ve Kullanım Süresi

550 mAh pil kapasitesine ve 55 saatlik kullanım ömrü olduğu söylenilen H3 Pro aynı zamanda da hızlı şarj özelliğiyle 10 dakika şarj ile 5 saatlik kullanım deneyimi sunabiliyor. Ben 1 hafta boyunca gün içerisinde sürekli müzik, oyun ve aramalarda kullandığım bir senaryoda 1 hafta sonunda şarj ettim.

Mikrofon Kalitesi

Bu konuda net bir şey söylemem doğru olmaz ama sesimin kötü geldiğini ya da seste bozulmalar olduğunu söyleyen olmadı aramalarımda. Teknik açıdan 3 mikrofonlu ve bu mikrofonların gürültü engelleyen yapay zekaya sahip olduğu belirtiliyor. Daha doğru bir tespit için şu videodaki mikrofon testine bakabilirsiniz.

WhatsApp Görsel 2025-03-29 saat 23.46.39_c0454743.webp

Uygulama Desteği

Birçok ses ayarı yapabileceğiniz, yanlış anlamadıysam tuş fonksiyonlarını ayarlayabileceğiniz bir uygulama desteği sunuyor. Aynı zamanda da oyun modu da mevcut. Açıkçası şu ana kadar bu uygulamaya gerek duymadım fakat ses konusunda ayarlar yapmak istiyorsanız bu artı bir özellik.

WhatsApp Görsel 2025-03-30 saat 00.10.47_1c1a6d47.webp
WhatsApp Görsel 2025-03-30 saat 00.10.47_e4d6e120.webp

Son Sözler ve Deneyim Özetim

Kulaklık hakkında son söyleyeceğim şeyler, H3 Pro şu an 1.649 TL ve gerçekten F/P ürünü diyebiliriz. Hi-Res ses sertifikası, ANC modu, kablolu kullanım imkanı sunması, hızlı şarj özelliği bulunması ve dahası. Bu fiyatlarda bu özellikleri sunan birkaç model arasından benim tercihim QCY H3 Pro'dan yana oldu ve son derece memnunum. Yakın fiyatlarda artık JBL, Philips almak yerine bu tür modellere göz atılabilir. Almayı düşünen varsa tavsiye ederim.

Değerli vaktinizi ayırıp incelememi okuduğunuz için teşekkür ederim, sürçü lisan ettiysem affola.

Son düzenleme:
Bence QCY markası F/P olarak güzel ürünler üretiyor, 2 adet kulakiçi 1 adet de kulaküstü kullandım gayet memnundum. QCY H1 modelini kullanmıştım, gayet iyi olmasına rağmen üst kısmı kırılmıştı ama ses ve teknik olarak iyidi. Umarım böyle devam ederler.

Bence QCY markası F/P olarak güzel ürünler üretiyor, 2 adet kulakiçi 1 adet de kulaküstü kullandım gayet memnundum. QCY H1 modelini kullanmıştım, gayet iyi olmasına rağmen üst kısmı kırılmıştı ama ses ve teknik olarak iyidi. Umarım böyle devam ederler.
Aynı fikirdeyim, malzeme kalitesini tutturduklarına ürünleri gayet güzel. Zamanında bir kulak içi modelini almıştım fakat kronik sorunluydu, bu sefer alırken biraz çekinerek aldım bu yüzden. Fakat tamamen farklı bir deneyim oldu, hiçbir sorun çıkartmadı.