Qualcomm Snapdragon 6 gen 3 vs Samsung Exynos 1480

creazy 38

Üstün
Sizce hangisi?

Snapdragon secmenin artisi sadece emulator opzimizasyonun daha iyi olmasi ve daha iyi cekim gucune sahip olmasi.

Exynos burada cekirdeklerin tam performansini kullanmaya snapdragona gore daha yakin. Dimensity 8000 serisi islemciler CPU tarafinda a serisi cekirdeklerle uctu gidiyor. Overclockun alasini yapiyorlar ve neredeyse amiral gemisi seviyesinde MHz'ler ile telefon calistiriyorlar. Tabii overclock dedigim mesela 7 gen 3'un A715i 8300'deki A715e gore cok daha dusuk frekansta kullanmasini bahsediyorum.

Ama bu çip yanında taze taze scamsung factoryden çıkmış ısınma sorunu ile geliyor

Hocam orta segment islemcilerde pek onemli degil cunku cok watt harcamiyorlar ki de aşırı isinsin. Ayrica 6 gen 3 de Samsung foundry tarafindan uretildi. Yani burada tensorlerdeki gibi bir sorun olacagini pek sanmiyorum. O yuzden aralarında frekans farki haricisinde pek isinma farki olacagini sanmiyorum. Tabii 6 gen 3 daha sonra uretildi, o zamana kadar dokumhanesi iyilestirilmis olabilir.

Son düzenleme:

Zaten 6 gen 3 için söylemiştim.

SD 6 Gen 3, Exynos 1380 ayarında bir model.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…