Neo

Başarılı
Herkese merhaba. Mobil işlemciler hakkında pek bir bilgim yok. Başlıkta yazdığım üç işlemciden hangisi daha iyi? En iyi performanslısına %100 desek ve diğer ikisinin performansını da bu şekilde yüzdeliğe vursak sıralama nasıl olur? İnternetteki yabancı sitelerden biraz araştırdım fakat birbiriyle tutarlı olmayan sonuçlara ulaşınca kafam karıştı. Mobil işlemcilerden anlayanlar bana yardım ederse çok sevinirim.

SD8150 (Snapdragon 855) aralarındaki en iyisi, diğer iki işlemci arasında hangisi performans olarak daha iyi net bir şey diyemem. SD 695 daha yeni MSM8998(SD835) daha eski ama üst seviye bir işlemci.

8998 yani 835 artik milattan oncesinin islemcisi sayilir. Onu direkt eliyoruz. 695 3-4 sene oncesinin alt - orta segment seviyede islemcisiydi, 855 ise 6 sene oncesinin amirali. 855'in saf gucu 695'i asiyor hem CPU hem GPU acisindan. GPU farki cok ciddi, iki katindan fazla. NPU'lari bas basa, 695'in modemi seri acisindan daha iyi. Ozellik bakimindan komik sekilde daha zayif gorundu bana. Aradiginiz saf gucse 855 aralarinda en iyisidir lakin epey eski bir yonga kendisi. Yani amiral olduguna bakmayin, gunumuz alt segment urunleri denklesiyor onunla hemen hemen.

Sıfır olarak Galaxy Tab A9 Plus: 6000 TL / SD695 işlemci ve Adreno 619 GPU TFT LCD ekran
İkinci El Galaxy Tab S4: 4500-6000 TL / SD835 işlemci ve Adreno 540 GPU Süper Amoled ekran
İkinci El Galaxy Tab S6: 6000-7500 TL / SD855 işlemci ve Adreno 640 GPU Süper Amoled ekran

Yukarıdaki senaryoda sıfır ve ikinci el farkını göz önüne alıp ve fiyat farkının performansa değip değmeyeceğini de yorumlarsak en mantıklı seçenek hangisi olur sizce?