R3 3200G & RX 560 sisteme yapılan yükseltme hatalı mı?

mete01

Üstün
Arkadaşlar merhaba. Kardeşim hazır bir sistem almış da ben de hediye olarak birkaç yükseltme yaptım. Ancak iyi mi yaptım, yoksa kötü mü yaptım anlamadım. Çünkü ChatGPT'ye sorduğumda cihaz yanar hemen PSU'yu değiştir diyor. Birkaç arkadaşım anakartı da değiştir diyor. PSU için forumlarda güzel deniyor. Yani iyi mi yaptım kötü mü? Çocuk iyi kötü oyun oynuyordu. Şimdi yanar da oynayamazsa kötü olur. Toplama PC'lerde sizin kadar bilgim yok. Ne yapmam lazım? Sizce aldıklarımı iade edeyim mi? Gerçekten yanar mı? Ya da şunu değiştir dediğiniz bir şey var mı?

Sistem:
CPU: Ryzen 3 3200G -> 3500X.
GPU: RX 560 -> RX 6600.
RAM: 8 GB G.SKILL -> + 8 GB HyperX Fury CL16 (toplam 16 oldu).
PSU: 600W Aerocool X-Strike 80+ bronz.
Anakart: MSI A320M Pro M2V2.

Bunlardan bağımsız RAM'lerin markası ve özellikleri farklı ise biraz sıkıntı çıkarır gibi.
Size tavsiyem ya aynı RAM'den tercih edin ya da kit satın alın.

Hocam çok iyi bir yükseltme fakat RAM'lerin aynı marka olmaması uyumluluk sorunu çıkarabilir. En iyisi aynısından bir tane daha almanız olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
3500X yeterli bir işlemci olsa da yükseltmesi mantıklı olmamış, 5600 olsaydı tadından yenmezdi ama ekran kartı çok mantıklı bir seçim olmuş. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi RAM'lerin aynı olması çok daha iyi olurdu ama sorun yoksa kullanıma engel değil. PSU ise gayet yeterli seviyede patlayan çatlayan bir şey olmaz. ChatGPT ise çok yanılmış.

Hocam çok iyi bir yükseltme fakat RAM'lerin aynı marka olmaması uyumluluk sorunu çıkarabilir. En iyisi aynısından bir tane daha almanız olacaktır.
Bunlardan bağımsız RAM'lerin markası ve özellikleri farklı ise biraz sıkıntı çıkarır gibi.
Size tavsiyem ya aynı RAM'den tercih edin ya da kit satın alın.
Tamamdır hocalarım teşekkür ederim. O zaman sadece 1 tane daha ram alıyorum. Diğerini satarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…