Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

notorious

Üyecik
Herkese merhaba, başlıkta da görebileceğiniz üzere bilgisayarım bazen bazı yüksek grafikli oyunlarda kapanıyor mavi ekran verip kapanıyor ya da direkt restart atıyor. Bu durum bazen kendiliğinden düzeliyor sonra tekrar başlıyor LoL, CS2 gibi oyunlarda problem yok ama örnek olarak Kingdom Come: Deliverance, Ready or Not, TLOU gibi yüksek grafik isteyen oyunlarda bunu yapıyor sıcaklık değerlerimde hiçbir problem yok kontrol ettim, RAM'leri Memtest86 testiyle 3 saat boyunca test ettim arıza yok. Bu sorun sürekli olarak devam etse anlayacağım ama kendi kendine düzelip tekrardan olması enteresan geliyor ve direkt gidip PSU almak istemiyorum önerebileceğiniz çözüm yolları nelerdir?

(Hata kodu Olay Görüntüleyicisi üzerinden baktığım zaman Kernel Power olarak gözüküyor mavi ekranda critical procces died hatası veriyor)

İşlemci: Ryzen 5 2600

Ekran kartı: RTX 2080 Duke 8 GB.

RAM: 2x8 Crucial Ballistix RGB.

M.2 SSD: Samsung 970 EVO Plus 500GB.

PSU: Xigmatek 600W.

Bunu uyguladım, oyuna girdim, yaklaşık 40 dakika oynadım, gene restart attı. Artık PSU almak şart oldu gibi gözüküyor.
Formatla da düzelmediyse yeni PSU şart galiba artık ekran kartını besleyemiyor.
Evet, sanırım eskidi artık.
O PSU tırt çok kötü, ana sebebi odur bence.
Aldığım zaman hiç araştırmadan bi' bilgisayarcıdan almıştım, öyle denk geldi aldım ama artık ömrünü doldurdu herhalde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu uyguladım, oyuna girdim, yaklaşık 40 dakika oynadım, gene restart attı. Artık PSU almak şart oldu gibi gözüküyor.

Evet, sanırım eskidi artık.

Aldığım zaman hiç araştırmadan bi' bilgisayarcıdan almıştım, öyle denk geldi aldım ama artık ömrünü doldurdu herhalde.

PSU ömrünü tamamlamış büyük ihtimal, değiştirmeniz en iyisi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm