Benzer konular
- Çözüldü
Hocam 2600 kullanıyorum güncel olarak. Hocam hatayı aldıktan sonra bilgisayar yeniden başlıyor. Fan renkleri vs. sönmüyor. Herhangi bir değişiklik yapmadım. Daha önce ne OC yaptım ne de undervolt. Ama şu an undervolt yapmak zorundayım hocam, yoksa 4-5 sekme bile açık olsa aniden kapanıyor.Geçmiş olsun hocam. Konu içinde Ryzen 5 2600, imzanızda ise Ryzen 5 5600 yazıyor; sorun yaşayan sistemde hangisi takılı?
Bir de “aniden kapanıyor” kısmını netleştirebilir misiniz: WHEA yazan mavi ekranın ardından yeniden mi başlıyor, yoksa fanlar ve ışıklar da sönerek tamamen mi kapanıyor? İkisi de oluyorsa ayrı ayrı belirtmeniz iyi olur. Sorun başlamadan önce parça veya ayar değişikliği yapıldı mı?
Anladım hocam, 2600 olduğunu ve hatadan sonra yeniden başladığını netleştirdiniz. Undervolt dediğiniz ayarı işlemciye mi, RX 590’a mı uyguluyorsunuz; hangi programdan veya BIOS ayarından yaptınız? Voltaj dışında frekansı ya da güç limitini de değiştirdiniz mi? Mevcut ayarda kapanma tamamen kesiliyor mu, yalnızca seyrekleşiyor mu? Yeni bir ayar denemeden bunları yazmanız yeterli.Hocam 2600 kullanıyorum güncel olarak. Hocam hatayı aldıktan sonra bilgisayar yeniden başlıyor. Fan renkleri vs. sönmüyor. Herhangi bir değişiklik yapmadım. Daha önce ne OC yaptım ne de undervolt. Ama şu an undervolt yapmak zorundayım hocam, yoksa 4-5 sekme bile açık olsa aniden kapanıyor.
Hocam undervoltu daha fazla güç tükettiği için rx590a yaptım. radeon üzerinden yapıyorum değişiklikleri. -50ye kadar kıstım.Mevcut ayarda yalnızca seyrekleşiyor hocam. Hatayı almaya devam ediyorum ama örneğin undervolttan önce 2 dakikada kapanıyorsa undervolttan sonra 5 dakika oluyor. OCCT power testi ile kanıtlayabilirim isterseniz hocam.Anladım hocam, 2600 olduğunu ve hatadan sonra yeniden başladığını netleştirdiniz. Undervolt dediğiniz ayarı işlemciye mi, RX 590’a mı uyguluyorsunuz; hangi programdan veya BIOS ayarından yaptınız? Voltaj dışında frekansı ya da güç limitini de değiştirdiniz mi? Mevcut ayarda kapanma tamamen kesiliyor mu, yalnızca seyrekleşiyor mu? Yeni bir ayar denemeden bunları yazmanız yeterli.
radeon üzerinden yapıyorum değişiklikleri. -50ye kadar kıstım.Mevcut ayarda yalnızca seyrekleşiyor hocam.
Buyurun hocam. Hata tamamen kesilmedi ama bu sorun neden birdenbire başladı, bilmiyorum. Sistemine çok dikkatli bakmaya çalışan birisiyim. Hocam birde işinize yararmı bilmioyurm ama gpu ve vram ayarlarını da en düşüğe alınca ekran bi garip oluyor çizgiler oluyo gidiyo vs.Anladım hocam, hata tamamen kesilmemiş. Kanıtlamak için OCCT Power testini çalıştırmanıza gerek yok; bu durumda sistemi yeniden zorlamayalım. Radeon’da -50 yaptığınız ayarın tam adı ve yanındaki birim nedir: Güç Limiti (%) mi, voltaj (mV) mı, başka bir alan mı? Ayarı değiştirmeden yalnızca orada yazanı paylaşmanız yeterli.
Buyurun hocam. Hata tamamen kesilmedi ama bu sorun neden birdenbire başladı, bilmiyorum. Sistemine çok dikkatli bakmaya çalışan birisiyim. Hocam birde işinize yararmı bilmioyurm ama gpu ve vram ayarlarını da en düşüğe alınca ekran bi garip oluyor çizgiler oluyo gidiyo vs.
Hayır, olmuyordu. En düşüğe aldıktan sonra bir anda bilgisayar 1 FPS oldu 10 saniyeliğine, daha sonra normale döndü ama 10 saniyede bir ekran kırılmış gibi oluyor ama herhangi bir FPS düşmesi olmuyordu.Görsel netleştirdi hocam: -50 olan alan Güç Limiti (%). Bu, güç sınırını azaltma ayarı; doğrudan voltajı 50 mV düşürdüğünüz anlamına gelmiyor. AMD de güç limitiyle voltaj ayarını ayrı tanımlıyor: https://www.amd.com/en/resources/support-articles/faqs/dh-020.html
Çizgilenme önemli bir ayrıntı. GPU/VRAM ayarlarını en düşüğe çekmeden önce de çizgiler oluyor muydu, yoksa yalnızca o değişiklikten sonra mı başladı? Yeniden denemenize gerek yok; daha önce gördüğünüzü yazmanız yeterli. Şimdilik başka ayar veya stres testi eklemeyelim; bu bulgular tek başına arızalı parçayı kesinleştirmiyor.