Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Bunlar boştaki değerler ise pek bir sorun göremedim ben. Normal gibi gözüküyor. Kartınızın OC'li hali buymuş mesela:
Bu da OC'siz haliymiş sanırım:
www.technopat.net
Ryzen 5 3600 clock sabitleme
Arkadaşlar merhaba Ryzen 5 3600 işlemcisini kullanıyorum stock soğutucusuyla birlikte. Fakat sıcaklık sorunum var. Şöyle boşta iken işlemci 55 derece civarında geziniyor. Önce 49 olup tekrar 55, 56 diye çıkıyor. Birkaç arkadaşa bahsetmiştim, konu açma önerisinde bulunuldu. Anakart: ASUS TUF...
Arkadaşlar işlemci değerlerim normal mi? Bu arada uzun zaman önce işlemci performansını artırmak için BIOS"tan bir şey yapmıştım, ne olduğunu hatırlamıyorum. Nasıl eski haline getirebilirim?
Eki Görüntüle 20529
Voltaj fazla. PBO ayarını açmış olabilirsiniz. Stress testinde durumlar ne?
Bunlar boştaki değerler ise pek bir sorun göremedim ben. Normal gibi gözüküyor. Kartınızın OC'li hali buymuş mesela:
www.technopat.net
Arkadaşlar merhaba Ryzen 5 3600 işlemcisini kullanıyorum stock soğutucusuyla birlikte. Fakat sıcaklık sorunum var. Şöyle boşta iken işlemci 55 derece civarında geziniyor. Önce 49 olup tekrar 55, 56 diye çıkıyor. Birkaç arkadaşa bahsetmiştim, konu açma önerisinde bulunuldu. Anakart: ASUS TUF...
Eki Görüntüle 20548
Eki Görüntüle 20549
Arkadaşlar merhaba Ryzen 5 3600 işlemcisini kullanıyorum stock soğutucusuyla birlikte. Fakat sıcaklık sorunum var. Şöyle boşta iken işlemci 55 derece civarında geziniyor. Önce 49 olup tekrar 55, 56 diye çıkıyor. Birkaç arkadaşa bahsetmiştim, konu açma önerisinde bulunuldu. Anakart: ASUS TUF...www.technopat.net
Attığınız fotoğrafta Vcore değeri normal fakat konu sahibinin attığı yüksek gibi. Boştayken 1.4v olması garip.
Ryzen 3000 serisi voltaj konusunda biraz hassastır mimarisi nedeniyle, Reddit'de bir sürü ölen işlemciler hakkında konu görmüştüm ve pek çoğu fazla voltajdan dolayıydı, genellikle ağır yükte voltajın 1.325v üstünü tavsiye etmem boşta ise 1.4v ve üstünde sorun çıkarmayacaktır göz ardı edebilirsiniz.
bahsettiğim konular zaten burada gözüküyormuş
.
Garip değil yüke girdiği anda fazla voltaj geri çekiliyor.
.
Ryzen 3000 serisi voltaj konusunda biraz hassastır mimarisi nedeniyle, Reddit'de bir sürü ölen işlemciler hakkında konu görmüştüm ve pek çoğu fazla voltajdan dolayıydı, genellikle ağır yükte voltajın 1.325v üstünü tavsiye etmem boşta ise 1.4v ve üstünde sorun çıkarmayacaktır göz ardı edebilirsiniz.
Evet bu doğru. Performans için ayar açtım dediği için PBO ayarından bahsettiğini düşündüm. PBO ve negatif offset olması daha iyi olmaz mı?
Evet bu doğru. Performans için ayar açtım dediği için PBO ayarından bahsettiğini düşündüm. PBO ve negatif offset olması daha iyi olmaz mı?
Ben 3000 serisinde PBO'yu çok etkili olduğunu düşünmediğim için kullanmıyorum ancak voltaj konusunda düşük voltaj için negatif daha iyidir fakat limitleri zorlarken pozitife çevirmekte fayda var.
PBO nedir bilmiyorum. Core Performance Boost açıkken attım fotoğrafı, BIOS'tan kapattım. Şu an yine aynı değerlerde 1k voltaj. Normal midir?Voltaj fazla. PBO ayarını açmış olabilirsiniz. Stress testinde durumlar ne?
.
Hocam ne diyorsun sen ya, 1 yıldır CPB açık olarak kullandım. Ara ara 1.4 voltajdaydı, şimdi kapattım. İşlemciyi öldürmemişimdir değil mi? Nasıl anlayabilirim performans kaybımın olup olmadığını?
PBO nedir bilmiyorum. Core Performance Boost açıkken attım fotoğrafı, BIOS'tan kapattım. Şu an yine aynı değerlerde 1K voltaj. Normal midir?
Hocam ne diyorsun sen ya, 1 yıldır CPB açık olarak kullandım. Ara ara 1.4 voltajdaydı, şimdi kapattım. İşlemciyi öldürmemişimdir değil mi? Nasıl anlayabilirim performans kaybımın olup olmadığını?
Cbp ile PBO aynı şey değil. Cbp varsayılan olarak açık olan bir ayar. Intel'deki Turbo Boost ile aynı görevi görüyor. Korkulacak bir şey yok yani.
PBO nedir bilmiyorum. Core Performance Boost açıkken attım fotoğrafı, BIOS'tan kapattım. Şu an yine aynı değerlerde 1k voltaj. Normal midir?
merak etme boştayken 1.4v hiçbir şeye sebep olmaz önemli olan yükteki voltaj, yükte 1.325v geçmesin yeter
Yeni konular
-
-
-
-
POCO X8 Pro Max telefonun ekran renkleri çok soluk ve renksiz
- Evet gerçekten de öyle
-
-
-
Termal Macun, PTM7950, Ice Dragon Kryosheet - Hangisi tercih edilmeli?
- mortem.dll bulunamadı
Yeni mesajlar
-
Termal Macun, PTM7950, Ice Dragon Kryosheet - Hangisi tercih edilmeli?
- mortem.dll bulunamadı
-