Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Platon

Yetkin
Arkadaşlar işlemci değerlerim normal mi? Bu arada uzun zaman önce işlemci performansını artırmak için BIOS"tan bir şey yapmıştım, ne olduğunu hatırlamıyorum. Nasıl eski haline getirebilirim?
1708363647902.webp

Dosya Ekleri

• 1708363548659.webp
    1708363548659.webp
    33,9 KB · Görüntüleme: 81
Çözüm
Bunlar boştaki değerler ise pek bir sorun göremedim ben. Normal gibi gözüküyor. Kartınızın OC'li hali buymuş mesela:

1708365594010.webp

Bu da OC'siz haliymiş sanırım:

1708365877596.webp

merak etme boştayken 1.4v hiçbir şeye sebep olmaz önemli olan yükteki voltaj, yükte 1.325v geçmesin yeter
Cbp ile PBO aynı şey değil. Cbp varsayılan olarak açık olan bir ayar. Intel'deki Turbo Boost ile aynı görevi görüyor. Korkulacak bir şey yok yani.
Core Performance Boost AUTO'daydı arkadaşlar bende. Açayım mı tekrar anlamadım ne yapmalıyım tam olarak? İşlemcim fazla ısınıyor diye kapattım. Yükteyken mi boştayken mi 1.4 V olduğunu bilmiyorum ama 1 yıl boyunca CBP açık haldeydi kullandım uzun süre.

Core Performance Boost Auto'daydı arkadaşlar bende. Açayım mı tekrar anlamadım ne yapmalıyım tam olarak? İşlemcim fazla ısınıyor diye kapattım. Yükteyken mi boştayken mi 1.4 v olduğunu bilmiyorum ama 1 yıl boyunca cbp açık haldeydi kullandım uzun süre.

Sorun olmaz, işlemci yüke girdiğinde güvenli voltaja otomatik çekiliyor zaten ama voltajı daha da düşürmek istersen frekansı 4.2GHz girip işlemci piyangosu ne çıktıysa artık deneme yanılma yöntemiyle düşük voltajda çalıştırırsın.

Sorun olmaz, işlemci yüke girdiğinde güvenli voltaja otomatik çekiliyor zaten ama voltajı daha da düşürmek istersen frekansı 4.2GHz girip işlemci piyangosu ne çıktıysa artık deneme yanılma yöntemiyle düşük voltajda çalıştırırsın.
Ben CBP'yi ısınma yaptığı için kapatmıştım ama böyle bir şeye neden oluyor mu gerçekten? İşlemciyi ısındırıyor mu? 4,2 GHZ ile 3,6 ghz arasında performans farkı var mı? Bir şey kaybeder miyim kapalı tutsam?

Core Performance Boost Auto'daydı arkadaşlar bende. Açayım mı tekrar anlamadım ne yapmalıyım tam olarak? İşlemcim fazla ısınıyor diye kapattım. Yükteyken mi boştayken mi 1.4 v olduğunu bilmiyorum ama 1 yıl boyunca cbp açık haldeydi kullandım uzun süre.

Bir sorun olmaz. CPB zaten varsayılan olarak otomatik bir ayar. Boştayken anlık 1.4v olması normal. Yine de içinize sinmezse güç ayarını dengeliye alın(denetim masasından)

Ben Cbp'yi ısınma yaptığı için kapatmıştım ama böyle bir şeye neden oluyor mu gerçekten? İşlemciyi ısındırıyor mu? 4,2 GHz ile 3,6 GHz arasında performans farkı var mı? Bir şey kaybeder miyim kapalı tutsam?

Cbp açık ve kapalı olarak çok fazla performans farkı var ve bende kötü bir soğutma olmamasına rağmen 60 dereceyi çok kolay geçiyordu bende işlemcim Gold sample olduğundan dolayı 4.45GHz 1.3v tutturabildim ve 60 dereceyi nadiren geçiyor şimdi ancak stok fanda 4.2 ile voltaj düşürerek 75 derece stabil durabileceğini düşünüyorum silikonun iyiyse.

Cbp açık ve kapalı olarak çok fazla performans farkı var ve bende kötü bir soğutma olmamasına rağmen 60 dereceyi çok kolay geçiyordu bende işlemcim Gold sample olduğundan dolayı 4.45GHz 1.3v tutturabildim ve 60 dereceyi nadiren geçiyor şimdi ancak stok fanda 4.2 ile voltaj düşürerek 75 derece stabil durabileceğini düşünüyorum silikonun iyiyse.
Hocam ben zaten genelde hikayeli oyunlar oynuyorum ama diyelim ki işlemci odaklı oyun oynayacağım. GTX 1650 Super var bende, 165 fps alsam yeterli değil mi? Daha yüksek FPS almamın bir önemi yok yani, kapatsam CBP'yi ve 165'ten fazla alsam yeterli olur işlemci odaklı oyunlarda. Doğru mu düşünüyorum? Bir de şu ana kadar işlemcimin zarar görüp görmediğini anlamamın bir yolu var mı?

Bir de şu ana kadar işlemcimin zarar görüp görmediğini anlamamın bir yolu var mı?
Performans kaybı yoksa zarar da yoktur muhtemelen.

Daha yüksek FPS almamın bir önemi yok yani, kapatsam CBP'yi ve 165'ten fazla alsam yeterli olur işlemci odaklı oyunlarda. Doğru mu düşünüyorum?
Çok kafaya takılacak bir şey değil bu konu aslında ama bilgisayarınız kaç Hz ise o kadar FPS almanız yeterli.

Hocam ben zaten genelde hikayeli oyunlar oynuyorum ama diyelim ki işlemci odaklı oyun oynayacağım. GTX 1650 Super var bende, 165 FPS alsam yeterli değil mi? Daha yüksek FPS almamın bir önemi yok yani, kapatsam Cbp'yi ve 165'ten fazla alsam yeterli olur işlemci odaklı oyunlarda. Doğru mu düşünüyorum? Bir de şu ana kadar işlemcimin zarar görüp görmediğini anlamamın bir yolu var mı?

Bu kart ile cbp kapatsan kayda değer fark olacağını sanmıyorum ayrıca işlemciniz zarar görmemiştir dediğim koruma sayesinde.