Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kayra342727

Uzman
Ryzen 5 3600 çoğu oyunda 85-86 derece oluyor, ben bu işlemciyi 1 ay önce almıştım ikinci el olarak o yüzden termal macun ne zaman yenilenmiş bilmiyorum ayrıca işlemciyi stok fanla kullanıyorum, sizce kule tipi soğutucuya mı geçmeliyim yoksa termal macunu yenilesem derece azalır mı? kule tipi soğutucular minimum 1000 TL olmuş fazla geldi 75 derece olsa yeter benim için.

Çözüm
CBP açıktır, kontrol et, ben hem 3600 hem 5600 kullandım, boşta 40 oyunda 65'i geçmedi, stres testinde 80'i geçmedi kule tipiyle.
Stok fanla 80 dereceleri görmeniz normal. Kule tipi soğutucu şart. Bu esnada macunu da yenilerseniz iyi olur.

N11'den bunu tık hızı kuponu + Nays ile alırsanız daha ucuza geliyor. 2 ay önce ofisteki PC için 800 ₺ civarına almıştım bu şekilde.

Bir de macun değişin, tamam. Kupon filan oluyorsa yukardaki iyi olur.

Cbp kapatmak oyunlarda gözle görülür FPS düşürür mü?

Şöyle ki, işlemciye manuel OC yapıyordum ben, mesela 3600'ün silikonu iyiydi bendeki, base 3.6 Boost 4.2'ydi sanırım. 4.0 GHz 1.2 v sabitlemiştim. İşlemciyi ısındıran en önemli şeylerden biri voltaj değeridir. Kaç voltajda kaç hızda çalışıyor ona bak önce BIOS'tan.

Şöyle ki, işlemciye manuel OC yapıyordum ben, mesela 3600'ün silikonu iyiydi bendeki, base 3.6 Boost 4.2'ydi sanırım. 4.0 GHz 1.2 v sabitlemiştim. İşlemciyi ısındıran en önemli şeylerden biri voltaj değeridir. Kaç voltajda kaç hızda çalışıyor ona bak önce BIOS'tan.

Ellemediyse, fabrika çıkışı ayarlarda çalışıyordur. Standart R5 3600 işte. Stok soğutucu ile tüm çekirdekleri aynı frekansa zorlamak daha fazla ısıya neden olabilir. (R5 3600 silikonu genelde berbat çıkıyor).

CBP açıktır, kontrol et, ben hem 3600 hem 5600 kullandım, boşta 40 oyunda 65'i geçmedi, stres testinde 80'i geçmedi kule tipiyle.
Ciddende doğruymuş, biostan baktığımda kendi kendine açılmış nasıl bilmiyorum ama kapatınca 75 derece felan oldu sıcaklıklar tekrar riskli hale gelmeyene kadar böyle kullanacağım teşekkürler.