firatleo

Uzman
Merhaba bundan aylar önce yeni bir ekran kartı aldım kart RTX 2060 6 GB versiyonu kart bazı oyunlarda çok düşük FPS verirken bazı oyunlarda yüksek FPS veriyor örneğin Forza Horizon 4'te 180 alırken Unturned gibi bir oyunda da aynı değeri alıyorum Valorant'ta 250 300 alırken CS2 de 120 alıyorum ekran kartı kullanımı ve işlemci kullanımı genel olarak düşük bunu nasıl çözebilirim yardım eder misiniz?
Sistemim- Ryzen 5 3600 16 GB RAM RTX 2060 6 GB Gigabyte

Son düzenleme:
Oyunlara göre farklılıklar olur. Sisteminde sorun olduğunu sanmıyorum. İlk olarak CS2'yi bir test oyunu olarak ele almam. CS2 halen optimizasyon konusunda sorunlu. Valorant'da 400-500 FPS arası alırken, CS2'de düşük ve yüksek fark etmeksizin 150-220 arası dengesiz bir FPS alıyorum. Bahsettiğin Unturned de eski bir oyun ve optimizasyonu da çok iyi değil diye hatırlıyorum.

Ayrıca GPU kullanımının düşük olması oyunların eski olmasından kaynaklanıyor. CS2 her ne kadar güncelleme alsa da, temeli halen CS:GO dayanıyor ve haritalarında aşırı detaylar yok. Özellikle bu güncelleme alan ETS2, CS2 gibi oyunlar, ham DX11 veya DX12 göre tasarlanmış oyunlar kadar GPU'yu kullanamıyor. Optimizasyonu da bence bu yüzden çözemiyorlar. Çoğu şeyi baştan yapsalar daha düzgün çalışacak oyunlar büyük ihtimalle.

Unturned de eski olduğundan GPU'yu tam anlamıyla kullanmıyor. O oyunda ayrıca bazı ayarlar aşırı FPS düşürüyordu. Yani en yüksekte oynamak mantıklı değil.

Ek olarak konsola odaklı yapılan oyunlarda, donanımı olabildiğince kullanacak şekilde limitine kadar zorlanıyor. Yani bilgisayara çıkan oyunlar ile konsol odaklı çıkan oyunlardaki optimizasyonun kalite farkı var.

Kısaca CS2 kafaya çok takma. CS2 gibi oyunlarda FPS artırmanın tek yolu, tek çekirdek gücü yüksek işlemciye geçmek. Ekran kartının pek önemi olmuyor. Benzer şey Valorant için de geçerli.

Ben CS2 aşağıdaki gibi kullanıyorum. Dinamik gölgeleri tümü yapmanı öneririm. Galiba duvardan yansıma vb. için geçerli. Gölge kalitesini de net gözüksün diye yüksekde tutuyorum. Diğer ayarları düşük kullanabilirsin.

730_40.webp

730_41.webp