Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar.

Sistemimde:
  • Ryzen 7 5700X işlemci
  • MSI MPG B550 Gaming Plus anakart
  • 32 GB DDR4 3600 MHz CL18 RAM
  • ASUS Dual RTX 4070 OC ekran kartı mevcut.

Windows 11 Kingston Renegade 2 TB SSD'de kurulu.

Bilgisayarıma en son Haziran 2025'te (1 yıl önce) format attım, o da yeni SSD'ye geçişten dolayıydı. O gün Windows kullanıcı klasör ismimi Claire olarak belirlemiştim. O dönemde deli Resident Evil hastasıydım ve Claire Redfield'a gönderme olsun diye Windows kullanıcı klasör ismimi Claire yapmıştım.

Fakat benim hep başıma gelen bir talihsizlik var: Ne zaman Windows'a format atıp kullanıcı klasörümü belirlesem 1-2 ay sonra pat diye o isimden sıkılıp başka isme geçmek istiyorum. :D Maalesef bu yine başıma geldi, kısa süre sonra Life is Strange serisine girişmeye başladığım için Max Caulfield ismine geçiş yaptım. Fakat Windows kullanıcı klasör adı hâlâ Claire olarak duruyor. Bunu değiştirmek neredeyse imkansız, çünkü:
  1. Eğer klasik, eski yöntemlerle değiştirirseniz, yani başka hesaba geçip klasörü yeniden adlandırıp kayıt defterindeki profil girdilerini düzenleyip yaparsanız kullanıcının kendi kullandığı NTUSER.DAT kayıt defteri yığınında neredeyse tüm girdiler eski kullanıcı adını kullandığı için ciddi sorunlar ortaya çıkıyor.
  2. Eğer eski hesabı tamamen boş verip yeni isimle yepyeni bir hesap açarsanız da o hesap eski hesabınız ile aynı SID'e sahip olmuyor. Windows 10 ve 11'de ilk oluşturulan hesaplar her zaman -1001 SID ile bitiyor. Eğer siz yeni bir hesap açıp eskisini silerseniz bu yeni hesap -1002 veya -1003 ile biten bir SID'e sahip oluyor. Bunu da kesinlikle istemiyorum.
Ben de Claire isminden tam olarak Max ismine geçiş yapmak istiyorum. Ayrıca hazır bu yıl Windows 11 26H2 sürümü de çıkacakken format atsam mı diye düşünüyorum.

Sizce 1 yıllık Windows'a kullanıcı klasör ismini değiştirmek için format atmaya değer mi? Veri ve oyun yedeklemesi için harici disklerim hazır.