AlbertoTigre

Becerikli
Merhaba, benim elimde şu anda işlemci ve ekran kartı mevcut. o parçalar üzerine bir sistem toplamak istiyorum. Düşük maaliyetli ve güvenilir markaları tercih etme tarafındayım.

Bende olan parçalar "AMD Ryzen 5 3600" ve "GeForce RTX 2060 SUPER™ GAMING".
Toplamak istediğim sistemde kasa, PSU, anakart ve RAM eksik. Bu sistem için tavsiyeleriniz model var mı? Sıfır veya ikinci el temiz önerebileceğiniz?

AM4 platformu için sıfır ürünlere çok masraf yapmak mantıklı değil. Ya işlemciyi elden çıkarıp AM5'e geçin ya da 2. el seçeneklere yönelin. PSU'yu mutlaka bilindik marka seçin, diğer bileşenler bir şekilde idare eder. Ek olarak eğer İzmir'deyseniz 2. elde yardımcı olabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 3600, R5 5500 gibi bir şey. R5 5600 al desek FPS oyunları haricinde pek bir şey hissetmezsin. İkinci elden 5700X3D tuturabilirsen güzel olur. Yine düzgün bir anakart alırsın ikinci elden. Alacağın anakart OC desteklemese de olur, zaten 5700X3D'ye OC yapılmıyor ve güç tüketimi az. RAM olarak da 2x8 yeter ama istersen 2x16 kovala. PSU iyi olursa ekran kartı olarak bayağı güzel şeyler takabilirsin, bütçene göre.

Son düzenleyen: Moderatör:
AM4 platformu için sıfır ürünlere çok masraf yapmak mantıklı değil. Ya işlemciyi elden çıkarıp AM5'e geçin ya da 2. el seçeneklere yönelin. PSU'yu mutlaka bilindik marka seçin, diğer bileşenler bir şekilde idare eder. Ek olarak eğer İzmir'deyseniz 2. elde yardımcı olabilirim.

Şöyle bir şey düşünüyorum, bütçem çok kısıtlı maksimum 10-12K bandında fakat bu parayı nakit anında vermek 2-3 haftamı alabilir. Sıfır parçalar alırsam taksit imkanları ile daha uygun olabilir. İkinci elde anakart ve RAM uygun yolda halletmeyi hedefliyorum fakat kasayı ve güç kaynağını sıfır almayı düşünüyorum. AM4 platformu beni 2-3 sene daha idare edecek olur ise 2-3 sene sonrasında zaten iyi ve güncel bir sistem toplamak için bütçem olduğunu varsayıyorum...(Biraz zor bir ihtimal)

R5 3600, R5 5500 gibi bir şey. R5 5600 al desek FPS oyunları haricinde pek bir şey hissetmezsin. İkinci elden 5700X3D tuturabilirsen güzel olur. Yine düzgün bir anakart alırsın ikinci elden. Alacağın anakart OC desteklemese de olur, zaten 5700X3D'ye OC yapılmıyor ve güç tüketimi az. RAM olarak da 2x8 yeter ama istersen 2x16 kovala. PSU iyi olursa ekran kartı olarak bayağı güzel şeyler takabilirsin, bütçene göre.
Bütçeme göre olacağı için elimde olan parçaları değerlendirip 2-3 sene daha orta segmentte götürebilecek sistem için düşünüyordum. Şu anki sistem zaten 10 seneden fazla oldu i7 4790K ve GTX970, DDR3 sistem var, çoğu oyunda artık yetersiz kalıyor.

R5 3600 ve 2060 super 1080p de seni rahat 3-5 sene daha götürür. Bütçene göre en mantıklısı dediğin gibi anakart ve ramleri olabildiğince ucuz alıp kasayı taksitle en az 750w güç kaynaklı geleceğe dönük alman.

i7 4790K ve GTX970, DDR3 sistem var, çoğu oyunda artık yetersiz kalıyor.
Şu anki sistemim intel yani yetersiz kalan, yeni toplamak istediğim sistem amd parçalardan sadece amd 3600 ve RTX 2060 var.
@AlbertoTigre, elinde 3600 sistem mi var Intel sistem mi var anlamadım.

R5 3600 ve 2060 super 1080p de seni rahat 3-5 sene daha götürür. Bütçene göre en mantıklısı dediğin gibi anakart ve ramleri olabildiğince ucuz alıp kasayı taksitle en az 750w güç kaynaklı geleceğe dönük alman.
Anakart ve Ram'i ikinci el almamı önerir misin ? Sıfır alsam değer mi ?

Şu anki sistemim Intel yani yetersiz kalan, yeni toplamak istediğim sistem AMD parçalardan sadece AMD 3600 ve RTX 2060 var.

Anakart ve RAM'i ikinci el almamı önerir misin? Sıfır alsam değer mi?

Anakart ve RAM 2. el daha mantıklı. Ne kadar ucuz o kadar iyi. R5 3600'ü A320 anakartlar bile rahat çalıştırır. Önerim de RAM'leri de 2x8 GB 2. el alman. AM4'e fazla yatırım yapma Satmak zorunda kalacaksın zaten.
Ama illa sıfır olsun dersen 2-3K ya A520 anakartlar var alabilirsin. Ram işi DDR4'te bile biraz sakat maalesef.