fakat şöyle bir sorunum daha var kasam iyi değil fsp model arkasında tekl rbg çıkışı var ön panelde havalandırma yok benim düşüncem soğutması çok kötü olduğu için fazla ısınma yapıyor
O zaman hava sirkülasyonunda da iyileştirme yapmanız gerek.
Kesinlikle doğru 5500 den sonrakiler sıvı soğutma istiyor maalesef
Sıvıdan ziyade kaliteli bir hava soğutma da yeterli ancak estetik olarak sıvı soğutma tercih de edilebilir.

Bu arada monitörden gelen kabloyu ekran kartına taktığınızda zaten işlemci içindeki dahili GPU otomatik olarak devre dışı kalacaktır, bir şey yapmanıza gerek yok.
BIOS'tan devre dışı bırakmadıkça kalmıyor diye biliyorum.

Bu bilgi doğru değil. İyi bir kule tipi soğutucu ile rahatlıkla soğutabileceğin işlemciler mevcut. Sıvı soğutma istiyor diye bir şey yok.

Bu arada monitörden gelen kabloyu ekran kartına taktığınızda zaten işlemci içindeki dahili GPU otomatik olarak devre dışı kalacaktır, bir şey yapmanıza gerek yok.
Teşekkür ederim farketmemişim monitöre giden kabloyu ekran kartına değilde kasaya takmışım çok saolun hatırlattığınız için zaten bu işlemci işin sıvı soğutma düşünmüyorum kasayı değiştirip en az 3 4 çıkışlı havalandırması bulunan bir kasaya geçmeyi düşünüyorum

@AceTeq Monitöre görüntü almak için kabloyu ekran kartına takarsa ekran kartını kullanır zaten, dahili GPU ile işi kalmıyor ki.
Mantıken öyle fakat bazı embesil oyunlar iGPU birincil olarak kullanabiliyor. Harici kart taklılı iken donanımsal olarak BIOS üzerlnden iGPU kapatmak çok daha sağlıklı. Hatta nispeten yeni sistemlerde harici ekran kartı takılı iken iGPU üzernden görüntü alınabiliyor.

Rica ederim. Şimdi 5500 XT'nin güncel sürücüsünü yükleyip deneyin bakalım.

İlginç bulduğumdan bir konu açmıştım hatta.