Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
32 GB DDR5 almak istiyordum ancak bu fiyatlar ile imkansız gibi bir şey puan, onun yerine 16 GB DDR5 almayı düşünüyorum. İşlemciyi X3D serisinden biri ile değiştirmeyi düşünüyorum ancak çok bir bilgim de yok açıkçası bu konuda.

32 GB DDR5 almak istiyordum ancak bu fiyatlarla imkânsız gibi görünüyor; onun yerine 16 GB DDR5 almayı düşünüyorum. İşlemciyi X3D serisinden biriyle değiştirmeyi de düşünüyorum ancak bu konuda çok bilgim yok açıkçası.
Sistemden anlamadığım bir şekilde almam gereken performansı alamıyorum. Nadiren CS'ye giriyorum; örnek vermek gerekirse DM gibi modlarda FPS bazen 60–70'lere kadar düşüyor, çok saçma bir şekilde. Darboğaz desem o da görünmüyor, sıcaklıklar normal. Yeni bilgisayar almak en mantıklısı ama şu an bütçem yok maalesef.

CPU: Ryzen 5 5500 – 6C/12T, 3.6 GHz.
GPU: Gainward RTX 4060 Ti Ghost – 8 GB GDDR6X.
Anakart: ASUS Prime B450M K II – AM4, mATX.
RAM: G.Skill Ripjaws V – 16 GB (2×8) 3600 MHz.
SSD: XPG Spectrix S40G – 1 TB NVMe.
Soğutma: Cooler Master ML120l RGB.
Kasa: Game Booster GB-F3105b – mesh, RGB.
PSU: DeepCool PF650 – 650W, 80+

@LH44

Son düzenleyen: Moderatör:
32 GB DDR5 almak istiyordum ancak bu fiyatlar ile imkansız gibi bir şey puan, onun yerine 16 GB DDR5 almayı düşünüyorum. İşlemciyi X3D serisinden biri ile değiştirmeyi düşünüyorum ancak çok bir bilgim de yok açıkçası bu konuda.

32 GB DDR5 almak istiyordum ancak bu fiyatlarla imkânsız gibi görünüyor; onun yerine 16 GB DDR5 almayı düşünüyorum. İşlemciyi X3D serisinden biriyle değiştirmeyi de düşünüyorum ancak bu konuda çok bilgim yok açıkçası.
Sistemden anlamadığım bir şekilde almam gereken performansı alamıyorum. Nadiren CS'ye giriyorum; örnek vermek gerekirse DM gibi modlarda FPS bazen 60–70'lere kadar düşüyor, çok saçma bir şekilde. Darboğaz desem o da görünmüyor, sıcaklıklar normal. Yeni bilgisayar almak en mantıklısı ama şu an bütçem yok maalesef.

CPU: Ryzen 5 5500 – 6C/12T, 3.6 GHz.
GPU: Gainward RTX 4060 Ti Ghost – 8 GB GDDR6X.
Anakart: ASUS Prime B450M K II – AM4, mATX.
RAM: G.Skill Ripjaws V – 16 GB (2×8) 3600 MHz.
SSD: XPG Spectrix S40G – 1 TB NVMe.
Soğutma: Cooler Master ML120l RGB.
Kasa: Game Booster GB-F3105b – mesh, RGB.
PSU: DeepCool PF650 – 650W, 80+

@LH44

Her şeyin sonuna gelmiş sistem zaten. Komple satmanız gerekecek yükselteyim derseniz. Yeni sistem için bütçeniz ne olur şu anki sistemini satmanız ile birlikte?

Son düzenleyen: Moderatör:

Sistem gayet dengeli. İşlemci olarak Ryzen 5 5600'e geçebilirsiniz ama sistem yükseltmesi hedeflendiğinden değmez, ekran kartı tarafında da RTX 4060 Ti 8 GB'a güzel fark çakacak br yükseltme yapamazsınız. AM5'e geçeyim derseniz eğer her şey değişmiş olacak resmen. Bu yüzden satıp yeni bir sisteme geçin. Yeni sistem için bütçeniz ne olur?

Sistem gayet dengeli. İşlemci olarak Ryzen 5 5600'e geçebilirsiniz ama sistem yükseltmesi hedeflendiğinden değmez, ekran kartı tarafında da RTX 4060 Ti 8 GB'a güzel fark çakacak br yükseltme yapamazsınız. AM5'e geçeyim derseniz eğer her şey değişmiş olacak resmen. Bu yüzden satıp yeni bir sisteme geçin. Yeni sistem için bütçeniz ne olur?

Mevcut sistemi kaça satabilirim? Ona göre bir şeyler söyleyebilirim.

Sistem dengeli ama anlam getiremediğim şekilde performans sorunları var işte :/

Son düzenleme:
23 bin TL eder. Performans sorunları neymiş?
Dediğim gibi, alınması gereken FPS çoğu oyunda alınmıyor. Bazen düzeliyor, bazen sorunlar geri geliyor. Maalesef çileden çıkarmaya başladı. Bu yüzden zaten yeni bir sistem almak istiyorum. 20 bine satsam üzerine 10–15 bin koyabilirim sanırım. Çok zorlarsam belki 20 bin koyarım.

@Ethem Efe, diğer arkadaşların dediği gibi sistemi satıp sıfırdan dizmek çok daha mantıklı.

Sistemi sattıktan sonra -diyelim ki bahsedilen 23'e gitti- toplam bütçeniz 50'ye yaklaşıyorsa taş gibi sistem çıkar.