Artik katlanilmayacak duzeye geldi. 4:3 yaptim degismedi, ayalari elledim degismedi. Sicaklik yok, bir şey yok. Her şey guncel, anlamıyorum, kafayi yedirtir ya. Tek oynadigim oyun da CS olunca sinir ediyor.
Şu an mactayim ama gram umurumda degil, su konuyu yazayim.

Sistem:
  • Ryzen 5 5500
  • RX 6600 XT
  • Corsair 8+8 16 GB 3000MHz RAM

Son düzenleyen: Moderatör:

Sifirladim duzelmedi.

5500 olmasına rağmen anormal bir durum. Aynı sistem özelliklerine sahibim ve bir problem yaşamıyorum. Ne kadar önbellek ve mimari farkından dolayı 5600'den düşük performans verse de, devamlı anlık FPS düşüşleri yapabilecek bir işlemci değil.

@sasininaskeri2
Aşağıdaki uygulama ile fotoğraftaki gibi ayarlarınızı yapıp dener misiniz? Ayarları uyguladıktan sonra yeniden başlatın. Ayrıca bu işlemden sonra Shader Cache sıfırlayın. Oyuna ilk girdiğinizde yavaş girme, daha sonra bir süreliğine yine anlık FPS düşüşleri hissedeceksiniz fakat sonradan azalarak gidecek.
Eki Görüntüle 77059

Tamamdir deniyorum hemen.

5500 olmasına rağmen anormal bir durum. Aynı sistem özelliklerine sahibim ve bir problem yaşamıyorum. Ne kadar önbellek ve mimari farkından dolayı 5600'den düşük performans verse de, devamlı anlık FPS düşüşleri yapabilecek bir işlemci değil.

@sasininaskeri2
Aşağıdaki uygulama ile fotoğraftaki gibi ayarlarınızı yapıp dener misiniz? Ayarları uyguladıktan sonra yeniden başlatın. Ayrıca bu işlemden sonra Shader Cache sıfırlayın. Oyuna ilk girdiğinizde yavaş girme, daha sonra bir süreliğine yine anlık FPS düşüşleri hissedeceksiniz fakat sonradan azalarak gidecek.
Eki Görüntüle 77059

Bunu indirdim ama hiçbir şey anlamadim. Linkten de hiçbir şey anlamadim.

Son düzenleme:
@Peganeo attığınız uygulamadaki MPO fix donanım hızlandırma problemlerini giderir ve sttuter hiçbir etkisi yok.

TDR FİX ise TDR ile ilgili mavi ekran hatalarını giderir bazı ekran kartlarında Windows kaynaklı düşük seviye de TDR var ise bunu yükseltirsen ya mavi ekran yemiyorsun ya da daha geç mavi ekran yemeni sağlıyor.

HAGS FİX ise " Donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması " bu sadece varsayılan olarak RX 7XXX serisi ve NVIDIA ekran kartlarında varsayılan olarak açık bir şeydir. AMD ekran kartlarında oyundan oyuna göre değişiklik gösterdiği için yeterli performans kazanımı yok ve bazı oyunlarda ciddi kayıplar olduğu için eski ekran kartlarında AMD açmamayı tercih etti.

Yani kısaca programdaki hiçbir ayar drop sorununu çözemez, farklı sorunlar ilgili çözüm yöntemlerini içeriyor.

@lazye
Daha çok Shader Cache ayarı için o uygulamayı paylaşma gereksinimi duydum. Ayrıca tam ekran uygulamaların da oluşan takılmaları da çözebileceği vadettikleri için denemekte fayda var. Deneme yanılma yolu ile sorunun nereden kaynaklandığını bulmaya çalışıyorum.

Bunu indirdim ama hiçbir şey anlamadim. Linkten de hiçbir şey anlamadim.
MPOGPUFIX.zip dosyasının içersindeki uygulamayı açın, ayarların fotoğraftaki gibi olduğundan emin olun. Ekstra bir şey yapmanıza gerek kalmayacak. Dediğim uygulama ile çözüm alamazsak Anwave ile sürücüyü kurmayı deneyeceğiz.

Son düzenleme:
Öncelikle performans sorunun başlıca sebebi RAM frekansin bence çok düşük 3600 MHz en fazla CL18 olan bir RAM almanı öneririm. Ayrıyeten BIOS güncelle. Chipset sürücüsünü tamamen PC'den kaldır restart PC ve en güncel sürücüyü yeniden yükle.

Disk temizleme aracılığıyla DirectX gölgelendirici önbelleğini temizle ve DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldir ve en güncel sürücüyü tekrar kur ve yeniden başlat.

Afterburner, Ryzen Master gibi gereksiz uygulamalar varsa tamamen sil ve ekran kartının hiçbir ayarı ile oynama sadece oyuna gir bir dene bakalım sonuç değişecek mi?