Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ayzzmt

Becerikli
Rainbow'da aniden operatör ekranına girince, menüde sebepsiz yere, oyunda maça girince oyunum aniden siyah ekran olup çöküyor. Sebebini bir türlü bulamadım. Format atıp sıfırdan kurulum bile yaptım fakat sorun çözülmedi. Bu sorunu daha önce yaşayan birisi varsa yardımcı olabilir mi acaba?

Ekran kartım RX7600, işlemcim R5 5500. hangi çözünürlükte oynarsam oynayayım sonuç değişmiyor. Ek olarak V-Sync açık ve kapalı denedim yine bir şey değişmiyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Edit: Oyunu yönetici olarak çalıştırıyorum, MPO'dan bütün fix ayarlarını yaptım, oyunu silip yükledim, belgelerim klasöründeki oyunun ayar dosyasını silip dosya doğrulama yaptım, driver güncelledim, DDU ile düzenleme yapıp kurdum, Windows sürümünü değiştirip daha stabil olan Windows 10'a geçtim. Windows'ta sistem yapılandırmasına girdim Windows servisleri hariç başlangıçta açılan bütün arka plan uygulamalarının hepsini kapattım, Görev Yöneticisi'nden başlangıçta açılan Windows uygulamaları hariç bütün uygulamaları tekrardan kapattım. Şu anda problem yok ve düzgün çalışıyor gibi ama 1 el oynadıktan sonra rastgele bir sebepten tekrardan çökebiliyor.

Oyunu pencereli modda açtığımda ilk başta maçlara girebilmeye başlamıştım ama sonrasında maç ortasında çökmeye başladı yani bu bir çözüm değilmiş.
Driver güncellemek çözüm olmadı.
Son yaptığım Windows arama kısmından sistem yapılandırmasına girip arka plan uygulamalarını kapatmak ve MPO'dan fix yapmak en verimli çözüm oldu benim için. 1 saattir oynuyorum ve oyun içinde paket açıyorum, karakter açıyorum vs. herhangi bir çökme olmadı. Sabah tekrar denediğimde de sorun olmazsa çözüm olarak bu yaptığım adımları uygulayabilir herkes, eğer bir çökme problem yaşarsam maalesef bu girişimde başarısız olmuş demektir.

Hayır, çalıştırması gerekiyorsa dursun sorun olmaz.

Bence oyun indirirken yukarıda bahsettiğim genel güncelleme ve bakım önerilerini yapın.

1751813381946.webp

Dediğiniz adımları da yapıyorum, winget upgrade komutuyla 2 tane Visual uygulaması güncellendi. Patchmypc de bir şey bulamadı.

1751813381946.webp

Dediğiniz adımları da yapıyorum, winget upgrade komutuyla 2 tane Visual uygulaması güncellendi. Patchmypc de bir şey bulamadı.

Hatta 2005 2013 gibi sürümleri de kuruyorum şu an ne olur ne olmaz diye.

1751813381946.webp

Hatta 2005 2013 gibi sürümleri de kuruyorum şu an ne olur ne olmaz diye.

1751813605145.webp

Mevcut programlar şu an bu şekilde.

Benzer sorunu yakın zamanda 5-6 kişi daha yaşamış ve Steam'da belirtmişler. Ama tabii spesifik bir donanım, sürücü veya uyumsuz bir uygulama sorunu olabilir.

Sistem özellikleriniz nedir?

Steam veya Ubisoft oyunu nereden oynuyorsanız dosya doğrulamayı ilk olarak aradan çıkarın.

Oyun içerisinde DLSS/FSR, fg veya reflex gibi düşük gecikme (kartınıza göre adı değişir) ayarları açıksa kapatın. Çözünürlüğü masaüstüyle aynı orana alın veya grafik ayarlarını sıfırlayıp öyle giriş yapmayı deneyin.

Arka planda oyun oynarken, oyunla alakasız klavye, fare, kulaklık vb. uygulaması varsa kapatın. Benzer şekilde atıyorum oyunu Steam'dan oynuyorsanız arka planda Epic Games, EA, Ubisoft vb. launcherleri çalışmasın kapatın. Özellikle hile koruma uygulamaları çok fazla her şeye karıştığından, spesifik bir uygulama ile çakışıp hatalara yol açabiliyor.

Bunun dışında genel olarak bir güncelleme kontrolü, bakım ve ince ayar yapabilirsiniz. Bu sürücü kaynaklı sorun varsa çözecektir.

Sorunum maalesef düzelmedi tekrardan çöktü oyun.

1751817262589.webp

Başka bir oyunda deneme imkanınız var mı? Belki AMD sürücüsü kaynaklıdır. Ben AMD forumlarına falan bir göz atayım.

Ek olarak DDU ile sürücüyü kaldırıp, bir eski sürücü yüklemeyi de deneyebilirsiniz.

Başka bir oyunda deneme imkanınız var mı? Belki AMD sürücüsü kaynaklıdır. Ben AMD forumlarına falan bir göz atayım.

Ek olarak DDU ile sürücüyü kaldırıp, bir eski sürücü yüklemeyi de deneyebilirsiniz.

Elbette, oynadığım birden fazla oyun mevcut zaten. Hiçbirinde bu şekilde bir hata almıyorum.

1751817590569.webp

Bir de DDU'nun seçeneklerinden görselde gösterdiğim ayarı işaretleyin. AMD ve Windows'un halen yaşanan ve çözemediği bir sorun var. Kafasına göre güncel sürücü olsa bile Windows'un onayladığı eski bir sürücüyü yükleyerek genel sürücüyü bozabiliyor. Bu ayarı açıktan sonra sürücüyü DDU ile kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyin.

2025-07-06_18-58.webp

Bir de DDU'nun seçeneklerinden görselde gösterdiğim ayarı işaretleyin. AMD ve Windows'un halen yaşanan ve çözemediği bir sorun var. Kafasına göre güncel sürücü olsa bile Windows'un onayladığı eski bir sürücüyü yükleyerek genel sürücüyü bozabiliyor. Bu ayarı açıktan sonra sürücüyü DDU ile kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyin.

Eki Görüntüle 161035

Tamamdır dediğinizi deneyip yazacağım buraya, şu anda hemen yapamayabilirim birkaç işim çıktığı için. İnşallah bu sorunu çözer ama :D

İlk olarak sürücü notlarına baktım. Güncel olan ve betada, Anti lag ve anınde yeniden oynatma ayarlarından dolayı Monster Hunter'da çökme yaşanıyormuş. R6 oynayan sayısı güncel bir oyuna göre daha az olduğundan ve açıkcası AMD'nin forum vb. arayüzleri basit kullanıcı için karmaşık olduğundan bildirilmemiş olabilir.

Kısaca Anti lag ve anında yeniden oynatma açıkcsa onları da kapatıp test edin.

Bir kişi 7600 kartı ile belgelerden oyun ayar dosyasını silmiş, sonra dosya doğrulayıp sistemi yeniden başlatmış. Bu da çözüm sağlamış deneyebilirsiniz.

Vakit ayırırım diyorsan biri de böyle rehber yapmış.

Maalesef sorunum hala çözülmedi bütün adımları denedim, son atılan Reddit kısmı hariç her şeyi yaptım fakat hala operatör ekranında çöküyor bugisoftun oyunu.

Tamam, yeniden indirdiğine göre ona da bakalım, sorun devam ederse detaylı inceleriz.

Var mıdır hocam bir önerin?

Maalesef sorunum hala çözülmedi bütün adımları denedim, son atılan Reddit kısmı hariç her şeyi yaptım fakat hala operatör ekranında çöküyor bugisoftun oyunu.

Var mıdır hocam bir önerin?

Şu ana kadar neler yaptın? Onlardan yola çıkalım, sen yazarken ben de bir kahve hazırlayayım. Gerekirse Gemini'ye başvuracağız :D

Şu ana kadar neler yaptın? Onlardan yola çıkalım, sen yazarken ben de bir kahve hazırlayayım. Gerekirse Gemini'ye başvuracağız :D

Oyunu sildim yükledim, DDU ile sürücü kaldırıp yükledim, winget upgrade ve patchmypc ile sürücü güncelledim. Oyunun belgelerini sildim doğruladım anti lag, anında yeniden oynatmayı kapattım (zaten kapalıymış), çözünürlüğü değiştirdim.

Oyunu sildim yükledim, DDU ile sürücü kaldırıp yükledim, winget upgrade ve patchmypc ile sürücü güncelledim. Oyunun belgelerini sildim doğruladım anti lag, anında yeniden oynatmayı kapattım (zaten kapalıymış), çözünürlüğü değiştirdim.

DPI engel oluyordur belki diye DPI kapalı girmeyi denedim, arkadaki bütün uygulamaları kapatıp girmeyi denedim.

DPI engel oluyordur belki diye DPI kapalı girmeyi denedim, arkadaki bütün uygulamaları kapatıp girmeyi denedim.

Tam ekrandan çerçevesize aldım, her şeyi varsayılana çevirdim hala çöküyor çıldıracağım.

Tam ekrandan çerçevesize aldım, her şeyi varsayılana çevirdim hala çöküyor çıldıracağım.

Galiba sorunu çözdüm oyunu pencerelide başaltınca çökmüyor şu an, teşekkürler bugisoft teşekkürler AMD.

Son düzenleme:

Oyunu nereden almıştın?