R5 5500GT için overclock ayarları nasıl olmalı?

0192617362

Uzman
Sistem APU olduğu için en sonuna kadar overclocklayıp alabileceğim performansı en yükseğe çıkarmak istiyorum, anlayabileceğiniz üzere.

Kısaca sistem özelliklerim:
  • R5 5500GT.
  • Corsair 32 GB RAM 3533MHz CL16 (daha üstüne overclock'lanmıyor, alakalı konu açıldı bakabilirsiniz profilimden)
  • High Power 750W PSU.
  • BIOSTAR B550MH.
  • İşlemci soğutucusu olarak Thermalright Frost Spirit 140 V3 kullanıyorum, o taraftan hiç sorun yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 5500GT kartınız için overclock ayarlarını adım adım aşağıdaki gibi yapabilirsiniz:

Ön Hazırlıklar​

1. Gerekli Yazılımları İndirin:
- GPU-Z veya MSI Afterburner gibi bir monitörleme aracı edinin.
- Unigine Heaven veya 3DMark gibi bir stres testi aracı alın.

Adım 1: Temel Ayarları Yapın​

1. MSI Afterburner'ı Açın: Öğrenme ve ayarlama için ekranın altında bulunan tüm değerleri izleyin.
2. Klavye Kısayollarını Ayarlayın: Hızlı sıkıştırma (fan hızını ayarlama vb.) için kısayollar atamanız faydalı olacaktır.

Adım 2: GPU'nun Saat Hızını Artırın​

1. Saat Hızını Artırın:
- 'Core Clock' (Saat Hızı) kaydırıcısını %5 ile %10 arası artırın. (Örneğin: 50-100 MHz).
2. Uygula Butonuna Tıklayın.

Adım 3: Bellek Saatini Artırın​

1. Bellek Saatini Artırın:
- 'Memory Clock' kaydırıcısını da %5 ile %10 arası artırın.
2. Uygula Butonuna Tıklayın.

Adım 4: Test Yapın​

1. Stres Testi Başlatın:
- Unigine Heaven veya 3DMark'ı kullanarak, ayarlarınızı gözlemleyin.
2. Gözlemleyin:
- Herhangi bir artefakt (garip görsel hatalar) veya duraklama gözlemlerseniz, ayarları düşürün.

Adım 5: Fan Hızını Ayarlayın​

1. Fan Hızını Artırın:
- Soğutma sistemini optimize etmek için fan hızını %100’e kadar artırabilirsiniz.

Adım 6: Sabitliği Kontrol Edin​

1. 5-10 Dakika Süreyle Test Yapın:
- Stres testini bu süre zarfında izleyin. Performansı artırdıysanız ve sorun yoksa ayarlarınızı onaylayabilirsiniz.

Adım 7: Kaydedin ve Kapatın​

1. Yaptığınız Ayarları Kaydedin:
- MSI Afterburner’da profil oluşturup kaydedin.
2. Testlerle Güvenliğinizden Emin Olun:
- İlerleyen günlerde zaman zaman testleri tekrar yapmayı unutmayın.

Bunları uyguladığınızda R5 5500GT'nizden maksimum performansı alabilirsiniz. Overclock işleminin risk taşıdığını unutmayın ve kayıplara karşı önlemler alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…