R5 5600 işlemci için sıvı soğutucu önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErenS
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 160
  • Etiketler Etiketler
    derece

ErenS

Çalışkan
Merhaba öncelikle, Ryzen 5 5600 işlemcim var ve sık sık temizliğini yapmama rağmen oyunlarda 96 derece görüyor. Bir sıvı soğutucu düşünüyorum Arctic markasının, sizce bu soğutucusu iyi mi, alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı soğutmaya gerek yok bu işlemci için, kendi hava soğutmam ile 55 dereceyi geçmiyor. 2 fanlı Thermalright modellerinin hepsi işini görür.

Merhaba öncelikle, Ryzen 5 5600 işlemcim var ve sık sık temizliğini yapmama rağmen oyunlarda 96 derece görüyor. Bir sıvı soğutucu düşünüyorum Arctic markasının, sizce bu soğutucusu iyi mi, alınır mı?
O işlemciye 250 liralik Strong M2 bile yeterli olur. Kasaniz nedir?

Selamlar, bende de aynı işlemci var, kasanın hava akışında bir sorun var sanırım, o kadar çıkması normal değil. Bende de stok fanda ısınma sorunu vard,ı yazın 90 dereceyi falan OCCT testi ile görebiliyordum. Wraith Prism aldım bir tane epey rahatladım, 15 derece falan fark etti. Termal macun olarak MX-6 kullanıyorum ama MX-4 de olur, aynı şekilde önerebilirim. Fazla overclock yapmıyorsanız kule soğutucu öneririm.

Arctic Liquid 3 alabilirsin hem ileriye dönük yatırım için ama öncelikle kasa modelin ne ve soğutucun stok mu?
Bence şu an sıvı soğutucu alırsan sıvı soğutucunun pompa ömrünü yiyip gereksiz yere çalıştırmak gibi olabilir ama tabii siz bilirsiniz. :)

Arctic kaliteli bileşenler üretiyor, alınır ancak işlemciniz için hava soğutucu daha doğru bir seçim olur. Kasa modelinizi belirtirseniz buna göre yönlendirebiliriz.
O işlemciye 250 liralik Strong M2 bile yeterli olur. Kasaniz nedir?
İleriye dönük düşünüyorum, yazın 7 veya 9 serisine geçeceğim. Kasam kötü bir model, her tarafı açık kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geri
Yukarı Alt