Zen ve Zen+ icin olan Ryzen Master ile Zen2 ve sonrasi icin olan Ryzen Master farkli. Ryzen Master'i denetim masasindan silip tekrar yukle. 2600X Zen+, 5600 ise Zen3.
Anakartınızın B450 veya B550 gibi orta seviye bir çipsete sahip olması lazım gelişmiş overclock özellikleri için. Bu anakartlarla BIOS'dan elle de yapamıyorsunuz o ayarları. Bu anakartlarda Ryzen Master sadece veri akışı sağlıyor, yönetim yapamıyorsunuz.
Cozum basit: Ryzen Master'i silmek. Kendisi hicbir sekilde kullanilmamasi gereken gereksiz bir program. BIOS gibi bir nimet varken boyle sacma programlara gerek yok.
Zen ve Zen+ icin olan Ryzen Master ile Zen2 ve sonrasi icin olan Ryzen Master farkli. Ryzen Master'i denetim masasindan silip tekrar yukle. 2600X Zen+, 5600 ise Zen3.
Zen ve zen+ icin olan Ryzen Master ile zen2 ve sonrasi icin olan Ryzen Master farkli. Ryzen Master'i Denetim Masası'ndan silip tekrar yukle. 2600X zen+, 5600 ise zen3.
Dediğinin doğru olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Çünkü yazılımı indirirken buna yönelik bir ayrım yoktu. Tek bir linkten herhangi bir ayrım yapmadan indiriliyor. Bu sebeple böyle düşünüyorum.
Ama neyse, sonuç olarak dediğin şey sorunumu çözdü. Yazılımı sildim, yeniden indirip yükledim ve çalıştı. Teşekkür ediyorum ve mesajını çözüm olarak işaretliyorum.
Düzenleme: Bu arada merak etme. OC yaparsam BIOS üzerinden yapacağım
Dedigim sey dogru. O ayrimi Ryzen Master kendisi algilayip ona gore menu aciyor. Ryzen Master'i silmedigin icin Zen+ ve Zen icin acilan menu Zen3 islemcide acilmiyor.
Sil tekrar yukle gibi sacma bir arguman sunacak kadar basit bir sey degil bu soyledigim sey. Sil yukle dememin bir sebebi var ve bunu da belirttim.