Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Şişman Adam

Kategori Yetkilisi
Hukuk Moderatörü
Makaleler
3
Yer
Ankara
Merhaba arkadaşlar,

Bugün yeni işlemcim gelmişti, R5 5600. Kendimce test ediyordum. AMD Ryzen Master'ı açayım dedim ama başlıktaki gibi bir hata alıyorum.

R5 5600 desteklenmiyor mu? 5600'ü olup da Ryzen Master kullanabilen yok mu?

Anakartınızın B450 veya B550 gibi orta seviye bir çipsete sahip olması lazım gelişmiş overclock özellikleri için. Bu anakartlarla BIOS'dan elle de yapamıyorsunuz o ayarları. Bu anakartlarda Ryzen Master sadece veri akışı sağlıyor, yönetim yapamıyorsunuz.

Anakartınızın B450 veya B550 gibi orta seviye bir çipsete sahip olması lazım.
Anakartım ASRock AB350m-HDV.

Öncesinde 2600x kullanıyordum ama Ryzen Master kullanabiliyordum. Sonuçta yine aynı anakart.

@Cruslan Dediğim gibi 2600x varken yazılımı kullanabiliyordum. Eski bir işlemci desteklenirken, görece yeni bir işlemci nasıl desteklenmiyor ki?

Son düzenleme:
Anakartım ASRock AB350m-HDV.

Öncesinde 2600x kullanıyordum ama Ryzen Master kullanabiliyordum. Sonuçta yine aynı anakart.

@Cruslan Dediğim gibi 2600x varken yazılımı kullanabiliyordum. Eski bir işlemci desteklenirken, görece yeni bir işlemci nasıl desteklenmiyor ki?
Anakartın BIOS'u güncel mi peki? 5600 destekliyor çünkü bu program.

Çözüm
Zen ve zen+ icin olan Ryzen Master ile zen2 ve sonrasi icin olan Ryzen Master farkli. Ryzen Master'i Denetim Masası'ndan silip tekrar yukle. 2600X zen+, 5600 ise zen3.

Dediğinin doğru olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Çünkü yazılımı indirirken buna yönelik bir ayrım yoktu. Tek bir linkten herhangi bir ayrım yapmadan indiriliyor. Bu sebeple böyle düşünüyorum.

Ama neyse, sonuç olarak dediğin şey sorunumu çözdü. Yazılımı sildim, yeniden indirip yükledim ve çalıştı. Teşekkür ediyorum ve mesajını çözüm olarak işaretliyorum.

Düzenleme: Bu arada merak etme. OC yaparsam BIOS üzerinden yapacağım :)

Dediğinin doğru olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
Dedigim sey dogru. O ayrimi Ryzen Master kendisi algilayip ona gore menu aciyor. Ryzen Master'i silmedigin icin Zen+ ve Zen icin acilan menu Zen3 islemcide acilmiyor.

Sil tekrar yukle gibi sacma bir arguman sunacak kadar basit bir sey degil bu soyledigim sey. Sil yukle dememin bir sebebi var ve bunu da belirttim.