mauroicardi9

Uzman
2 sene önce YouTube'dan baka baka böyle bir ayar yapmıştım ama sanki işlemciyi 4 GHz'ye sabitlemek performansımdan düşürüyor. Zamanında 4.2'ye sabitlediğimde bu voltaj düşüklüğü ile sistem kendini kapatıyordu. 4.2'de veya daha üst hızda çalışması için ne yapmam lazım? Hangi ayardan neyi ne kadar düşüreceğimi detaylı anlatırsanız çok iyi olur.

WhatsApp Image 2024-12-22 at 15.32.54-min.webp

Buradan değil de Advanced>AMD OC sekmesinden PBO ve Curve Optimizer ile UV yapsan daha iyi sonuç elde edersin oyun odaklıysan. Soğutucu ne ve o işlemci BIOS'da neden 62 derece?

Tüm çekirdekler -30 verdim. Boşta 35 derecelerde kullanıyorum, hiçbir sorunu rastlamadım. Yük altında 65 dereceyi geçmiyor.

Buradan değil de Advanced>AMD OC sekmesinden PBO ve Curve Optimizer ile UV yapsan daha iyi sonuç elde edersin oyun odaklıysan. Soğutucu ne ve o işlemci BIOS'da neden 62 derece?
Stok soğutucu kullanıyorum. Oyunlarda 75-80'i geçmiyor ama boştayken yüksek kalıyor hep.

Tüm çekirdekler -30 verdim. Boşta 35 derecelerde kullanıyorum, hiçbir sorunu rastlamadım. Yük altında 65 dereceyi geçmiyor.
O ayarı nasıl yapıyoruz?

Oradan yapınca sürekli sıfırlanmıyor mu? Aklımda öyle kalmış.