kaçtan başlıyım ve hangi test programı ile ne kadar süre test yapayımDiğerlerini yükseltebillirsin hata verene kadar. Hata verrise bir tık düşürürsün.
Detaylar
Kim cevapladı?AceTeq 22
Üstün
kaçtan başlıyım ve hangi test programı ile ne kadar süre test yapayım
Prime95 ile devam edebilirsin. Hata veren hariç -20 olanları sonuna kadar ilerletebilirsin.
testi gene 1 saat yapayımmı yoksa kısaltıyımmı çok uzun sürüyor tek tek test ederken
AceTeq 22
Üstün
testi gene 1 saat yapayımmı yoksa kısaltıyımmı çok uzun sürüyor tek tek test ederken
1 saat yetmez nomalde. Stabil olduğunu düşündüğünde 4-5 saat test edersen daha sağlıkılı olur.
1 saat yetmez nomalde. Stabil olduğunu düşündüğünde 4-5 saat test edersen daha sağlıkılı olur.
Çok fark olur mu peki şu anki ayarlar stabil gibi boş olduğum zaman 4-5 saatlik bir P95 testi yapacağım -20'den en fazla ne kadar azalabilir ve ne kadar fark olur.
AceTeq 22
Üstün
Çok fark olur mu peki şu anki ayarlar stabil gibi boş olduğum zaman 4-5 saatlik bir P95 testi yapacağım -20'den en fazla ne kadar azalabilir ve ne kadar fark olur.
Sıcaklığı düşürür, boost hızı artar. En fazla -30'a kadar inebilirsin. istersen hata veren çekirdek hariç -30 gir test et. Hata alırsan düşürürsün.
Sıcaklığı düşürür, Boost hızı artar. En fazla -30'a kadar inebilirsin. İstersen hata veren çekirdek hariç -30 gir test et. Hata alırsan düşürürsün.
Tamamdır bir test edeyim -30'a alayım olmadı -20 de kullanırım teşekkürler en son C23 testi atacağım.
Hocam test bitti bir sıkıntı yok gibi 1 saat sürdürdüm testi Hwinfodaki termal kısma tam olarak ne oluyor kırmızı evet olup geçiyor genelde birde sadece 2. çekirdek -10 olması normal mi ?
Son düzenleme:
AceTeq 22
Üstün
Belirlediğiniz 90 derece sınırına yaklaştıkça orası uyarı verir. Performans normal olduğu sürece herhangi bir sorun teşkil etmiyor. O çekirdek aralarında en zayıf olanı. O yüzden voltaj ofseti fazla. -14'te hata almıştınız, -12'de deneyin isterseniz. Belki -14 üstünde de hata vermez. Denemeniz lazım.
Belirlediğiniz 90 derece sınırına yaklaştıkça orası uyarı verir. Performans normal olduğu sürece herhangi bir sorun teşkil etmiyor. O çekirdek aralarında en zayıf olanı. O yüzden voltaj ofseti fazla. -14'te hata almıştınız, -12'de deneyin isterseniz. Belki -14 üstünde de hata vermez. Denemeniz lazım.
-20, -18, -16 ve -14 offset denemelerinde hata aldım. -12'yi henüz test etmedim, onu yarın deneyeceğim. Aynı zamanda 5–6 saatlik bir stabilite testi de yapmayı planlıyorum. Bugünlük bu kadar yeterli. Cinebench R23 testini de çalıştırdım; varsayılan ayarlarda 10.900 puan almıştı.Şimdiki testide ekledim teşekkürler hocam.
@AceTeq hocam CS girdim kendini resledi ne yapayım.
-30 olanlar -25 e çektim şuanlık çökme yok gibi ama testlerde 1 saat boyunça çökme vs. olmadı oyuna girerken oldu
Son düzenleme:
AceTeq 22
Üstün
@Bedi, gerçek dünya testlerini rehberimde olduğu gibi her zaman öneririm. Stabiliteden emin olmak ve sonuna kadar zolamak için her mv'un hakkını vermeniz lazım. Çökme o -30 olanlardan bir ya da birkaç tanesi yüzünden oluyor. Hepsini -25 yapmak yerine sırayla dene ve o voltaj isteyen çekirdeği bul istersen.